Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Βουλευτές

Ο βουλευτής συνέλαβε το γιο του να λέει ψέματα.
- Ξέρεις παιδί μου τι τους κάνουν αυτούς που λένε ψέματα;
- Ναι, μπαμπά. Βουλευτές!

ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ
Share

Κλειστά θα παραμείνουν στις 25-26 και 29-30 Νοεμβρίου τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ μετά την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης.
Οι πράκτορες ζητούν: • Την κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων από......
τους πράκτορες. • Άμεση κατάθεση της Νομοθετικής ρύθμισης που κατοχυρώνει το περιεχόμενο των Συμβάσεων.
• Αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ, μέσα από τα πρακτορεία. • Άμεση ανανέωση και βελτίωση των υφισταμένων παιχνιδιών, με ανταγωνιστικούς όρoυς. • Επαναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης με τον... ΟΤΕ και άμεση απόδοση του 35% από την ΟΠΑΠ ΑΕ.
• Άμεση εφαρμογή της απόφασης του Δ.Σ της ΟΠΑΠ ΑΕ, για επιστροφή των τόκων του εγγυητικού κεφαλαίου. • Άμεση υλοποίηση της δέσμευσης για ασφαλιστική κάλυψη των πρακτορείων.

Το βρηκα στο "ξυπνηστερε"

ΕΛΛΑΔΑ

Στα 59 δισ. ευρώ η παραοικονομία στην Ελλάδα


Στο 25% ΑΕΠ ανέρχεται η παραοικονομία στην Ελλάδα και υπολογίζεται σε 59 δισ.ευρώ, με τομείς όπως κατασκευές, τουρισμός, ελεύθεροι επαγγελματίες και οικιακές υπηρεσίες να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, σύμφωνα με έρευνα της Visa Europe.

Στα 59 δισ. ευρώ η παραοικονομία στην Ελλάδα

Στο 25% ΑΕΠ ανέρχεται η παραοικονομία στην Ελλάδα και υπολογίζεται σε 59 δισ.ευρώ, με τομείς όπως κατασκευές, τουρισμός, ελεύθεροι επαγγελματίες και οικιακές υπηρεσίες να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, σύμφωνα με έρευνα της Visa Europe.

Οι προτάσεις της Visa γιά αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών που θα οδηγήσουν σε μείωση της παραοικονομίας, με θετικές συνέπειες στα έσοδα τους κράτους, όπως ανέφερε ο Νίκος Καμπανόπουλος, αντιπρόεδρος της Visa Hellas, έχουν σταλεί στο υπουργείο Οικονομίας και περιλαμβάνουν συντονισμένη προσπάθεια από την κυβέρνηση και τις τράπεζες, η οποία έχει αποδώσει σημαντικά σε οικονομίες ανάλογες με την ελληνική. Είναι χαρακτηριστικό ότι χώρες όπου η χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι ευρεία - στην Ελλάδα γίνονται μόνο 20 το χρόνο - η παραοικονομία σε μέγεθος είναι σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο ενώ εκτιμάται ότι η αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών κατά 10% συρρικνώνει την μαύρη οικονομία κατά 4-6%. Αναφέρεται ενδεικτικά το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου έχουν αποκομιθεί πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους 17 δισ.ευρώ, διασταυρώνοντας τα εισοδήματα με τον τρόπο ζωής αλλά και υποχρεώνοντας τα καταστήματα να παρουσιάζουν συγκεκριμένο ύψος αποδείξεων που εκδίδουν και αυτό σε λιγότερο από δύο χρόνια. Η Νότια Κορέα έχει ενισχύσει κατά 65% τα φορολογικά έσοδα σε μια πενταετία, προωθώντας τη χρήση καρτών.

Στην Ελλάδα καταγράφηκε μείωση της παραοικονομίας την περίοδο 2003-2008, αλλά από το 2008 σημειώνεται αύξηση, από το 24% στο 25,3%. Πρόκειται για το δεύτερο κύμα της παραοικονομίας και είναι εξέλιξη που διαπιστώνεται και σε άλλες ευρωπαικές χώρες εξαιτίας της κρίσης που φαίνεται να «ευνοεί» την μαύρη εργασία ενώ η αύξηση της φορολογίας - και του ΦΠΑ - στην Ευρώπη συμβάλει στην αύξηση της παραοικονομίας.

Η μικρή πιθανότητα «τιμωρίας» για παραβάσεις και οι συχνές φορολογικές αμνηστίες έχουν δημιουργήσει κουλτούρα συντήρησης της μαύρης οικονομίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος. Τα μέτρα που λαμβάνονατι στην Ευρώπη αφορούν κυρίως τον περιορισμό της μαύρης εργασίας αν και πιο αποτελεσματικά είναι όσα στοχεύουν στην καταγραφή των αδήλωτων συναλλαγών, δίνοντας κίνητρα για τη χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών, επισήμανε ο Mark Antipof, διευθύνων σύμβουλος της Visa Europe.


Πηγή Express

ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες από 1.500 ΑΕ και ΕΠΕ έχουν μετεγκατασταθεί σε γειτονικές μας χώρες



Περισσότερες από 1.500 ΑΕ και ΕΠΕ, μεταποίησης και υπηρεσιών, έχουν ήδη μετεγκατασταθεί σε γειτονικές μας χώρες αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και σημειώνει ότι η «μετεγκατάσταση» των ελληνικών επιχειρήσεων θα προκαλέσει «ακατάσχετη αιμορραγία» στην ελληνική αγορά, αφού οι επιχειρηματίες όχι μόνο θα στερήσουν από έσοδα την οικονομία μας, αλλά δεν πρόκειται να επαναπατρίσουν τα κέρδη τους, αφού για την επιστροφή κεφαλαίων θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο 5%.


Η ΕΣΕΕ ανησυχεί για τη ''μετανάστευση'' της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Όπως αναφέρει, σήμερα, 7 στις 10 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, 5 στις 10 έχουν διαχειρίσιμα προβλήματα, 2 στις 10 έβαλαν λουκέτο και αρκετοί είναι οι έμποροι που για να αποφύγουν το κλείσιμο σκέπτονται τη φυγή.


''Δυστυχώς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, κερδοφόρες και μη, αντί να επενδύσουν στην έδρα τους και στη χώρα που αναπτύχθηκαν, μεταναστεύουν αλλού πριν κλείσουν, πριν υπαχθούν στο άρθρο 99 και πριν αδειάσουν τα ταμεία τους'' σημειώνει η ΕΣΕΕ και προσθέτει ότι ''την ίδια στιγμή η περιοριστική πολιτική που ακολουθείται στην ελληνική οικονομία όχι μόνο δεν διευκολύνει τη διαμόρφωση ενός αισιόδοξου κλίματος, αλλά στην ουσία οδηγεί την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε επιδείνωση''.


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου κρούει τον κώδωνα για ενδεχόμενα νέα βάρη που θα επωμιστεί η ελληνική κοινωνία ''η οποία έχει ήδη επωμιστεί τεράστια βάρη και οποιεσδήποτε παραπάνω παρεμβάσεις θα δυναμιτίσουν το επιβαρυμένο κλίμα''.


Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα μετράμε 82.500 λιγότερους εργαζόμενους, 45.000 λιγότερους εργοδότες, ενώ 15.000 απασχολούμενοι έχασαν τη δεύτερη δουλειά τους, οι υποαπασχολούμενοι μαζί με τους ανέργους έφτασαν τους 815.000, οι συμβάσεις χρόνου τις 344.000 αυξημένες κατά 4.000 από πέρυσι, 25.000 προστέθηκαν στους μακροχρόνια άνεργους που έφτασαν τους 80.000, ενώ οι άνεργοι άνω του ενός έτους ξεπέρασαν τους 277.000. Πάνω από 200.000 νοικοκυριά, ποσοστό 10% δεν έχουν εισόδημα από εργασία, καθώς κανένα από τα μέλη τους δεν εργάζεται.


Η κρίση, όπως συμπεραίνει η ΕΣΕΕ, πλήττει με ανελέητη σφοδρότητα τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες του εμπορίου και ιδιαίτερα τους αυτοαπασχολούμενους με προσωπικό και εκτιμά ότι αυτό που έχει ανάγκη το ελληνικό εμπόριο είναι ''ένα υγιές και εύρωστο κράτος που θα είναι αρωγός των δυνάμεων της αγοράς και όχι διώκτης τους''.


Όπως σημειώνει, ανεξάρτητα από τα στοιχεία της αναμενόμενης έκθεσης της Eurostat, θα πρέπει να αξιολογηθεί και να ληφθεί υπόψη από την τρόικα το γεγονός ότι η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας δεν αντέχει στη λήψη νέων πρόσθετων μέτρων αλλά χρειάζεται να υπάρξει μία αναθεώρηση στην εφαρμογή των «παλαιών» και περιορισμός των πρόσφατων δημοσιονομικών μέτρων.


Η ΕΣΕΕ πιστεύει ότι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι είναι μια μακρά περίοδος οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας και όχι αβεβαιότητας. ΄΄Είναι προτιμότερο η αναζήτηση της πολυπόθητης συναίνεσης να γίνει όχι προτάσσοντας διλήμματα, αλλά αξιοποιώντας, για παράδειγμα, τους θεσμούς κοινωνικού διαλόγου. Η ελληνική κοινωνία, σε αυτήν την φάση, χρειάζεται θετικές προτάσεις και όχι αποστροφές. Χρειάζονται ισχυρά κίνητρα παραμονής των επιχειρήσεων στην χώρα μας, ώστε να αποτραπεί η φυγή και η μετεγκατάστασή τους με την υιοθέτηση ενός «fast track», για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να επενδύσουν στην χώρα μας, επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά επιχειρηματικό πατριωτισμό», τονίζει.



Πηγή: www.express.gr

EΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Δύο νέα προγράμματα για απασχόληση 3.100 ατόμων

Στις 22 Νοεμβρίου 2010 ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων σε δύο νέα προγράμματα απασχόλησης για την ένταξη στην αγορά εργασίας συνολικά 3.100 ατόμων, που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΕΚΟ) και αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες ανεύρεσης εργασίας. Η συνολική δαπάνη για την εφαρμογή των δύο προγραμμάτων ανέρχεται στα 52.900.000 ευρώ.

Ειδικότερα:

- Με το πρόγραμμα απασχόλησης ατόμων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, συνολικής διάρκειας 48 μηνών, ο ΟΑΕΔ δημιουργεί 2.300 νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα, με επιδότηση ίση προς το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών των ατόμων που θα προσληφθούν για τρία χρόνια και με δέσμευση για διατήρηση του προσωπικού για 12 μήνες ακόμα.

- Με το πρόγραμμα Επιχορήγησης Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, ο ΟΑΕΔ προσφέρει σε 800 ανέργους ευπαθών κοινωνικών ομάδων οικονομική ενίσχυση για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης.

Παράλληλα, ο Οργανισμός, για τα άτομα που έχουν ενταχθεί στα δύο παραπάνω προγράμματα και με στόχο την εξασφάλιση καλύτερης πρόσβασης στους χώρους δουλειάς, αλλά και καλύτερων συνθηκών εργασίας για εργαζόμενους με αναπηρία, ενέκρινε τη χρηματοδότηση της εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας τους, καλύπτοντας με επιδότηση ύψους 2.500 ευρώ το 90% της δαπάνης της εργονομικής προσαρμογής. Από το πρόγραμμα (συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ) θα ωφεληθούν 50 εργαζόμενοι ΑμεΑ, που έχουν προσληφθεί με το πρόγραμμα απασχόλησης, καθώς και 50 Ελεύθεροι Επαγγελματίες ΑμεΑ, που έχουν δημιουργήσει επιχείρηση με επιχορήγηση από το πρόγραμμα ΝΕΕ του ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καινοτομία του προγράμματος απασχόλησης είναι ότι, για πρώτη φορά, παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης ΑμεΑ, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με τηλεργασία. Επίσης, για πρώτη φορά επιχορηγούνται για την πρόσληψη απεξαρτημένων θεραπευτών τα ψυχιατρικά νοσοκομεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ).


Ωφελούμενοι άνεργοι

Στα προγράμματα μπορούν να ενταχθούν άνεργοι, που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και συγκεκριμένα:

- AμεΑ με πιστοποιημένη αναπηρία 50% και άνω,

- αποφυλακισμένοι,

- απεξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες,

- νεαρά παραβατικά άτομα (δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα ΝΕΕ) ή

- νεαρά άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού

Οι άνεργοι, που εντάσσονται στα προγράμματα, θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν υπηκοότητα ελληνική ή κράτους-μέλους της ΕΕ ή να είναι Έλληνες ομογενείς, με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Στο πρόγραμμα πρόσληψης ανέργων δεν μπορούν να ενταχθούν άτομα που τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του Ν. 2643/98 ούτε άτομα, που κατά το τελευταίο 12μηνο είχαν απασχοληθεί στην ίδια επιχείρηση. Είναι κατ' εξαίρεση δυνατή η υπαγωγή των επιχειρήσεων για την απασχόληση των ίδιων ατόμων, εφόσον:

- η επιχείρηση είχε υπαχθεί σε προηγούμενο πρόγραμμα σύμβασης ορισμένου χρόνου για την απασχόληση ευπαθών κοινωνικών ομάδων και έληξε, κατά το δωδεκάμηνο, που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης,

- τα άτομα βρίσκονται το ανώτερο πέντε χρόνια πριν την θεμελίωση δικαιώματος πλήρους συνταξιοδότησης,π

- πρόκειται για άτομα με ψυχική διαταραχή ή με νοητική υστέρηση ή τύφλωση ή παραπληγία/τετραπληγία ή μυΐκή δυστροφία ή αυτά που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Επίσης, για πρώτη φορά, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσλαμβάνουν άτομα για άσκηση επαγγέλματος μέσω τηλεργασίας με έδρα την οικία των εργαζομένων, εφόσον τα άτομα αυτά, λόγω της αναπηρίας τους, αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μετακίνησή τους και συγκεκριμένα άτομα με παραπληγία/τετραπληγία ή μυϊκή δυστροφίσα ή τύφλωση ή αυτά που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Στις περιπτώσεις αυτές ένας χώρος της οικίας του εργαζομένου θα πρέπει να μετατραπεί σε τυπικό γραφείο και να εξοπλιστεί, αναλόγως με τις απαιτήσεις του αντικειμένου της εργασίας τους.

Για ένταξη στο πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, οι άνεργοι πρέπει, επίσης, να έχουν προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος από την 1η Σεπτεμβρίου 2009 και μετά, να διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, καθώς και τα νόμιμα πιστοποιητικά (άδεια άσκησης επαγγέλματος) για την άσκηση της δραστηριότητάς τους, όπου αυτά απαιτούνται (οι ίδιοι ή ένας τουλάχιστον από τους εργαζόμενους στην επιχείρησή τους). Ο άντρες υποψήφιοι θα πρέπει, επίσης, να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Κατ' εξαίρεση των γενικών προγραμμάτων ΝΕΕ του ΟΑΕΔ παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα στους επαγγελματίες, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ- μηχανικοί, αρχιτέκτονες, ιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, κτηνίατροι και δικηγόροι) και σε μέλη συνεταιρισμών ή κοινοπραξιών (η επιχορήγηση δίνεται το ανώτερο σε πέντε μέλη του ίδιου εταιρικού σχήματος).

Οι άνεργοι, που εντάσσονται και στα δύο προγράμματα, απαιτείται να διαθέτουν:

- Για τα ΑμεΑ: Απόφαση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του ΙΚΑ, με την οποία να πιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

- Για τους αποφυλακισμένους: Αποφυλακιστήριο με χρονολογία από 01-01-2006 και μετά, Εισηγητική Έκθεση της Κοινωνικής Υπηρεσίας ή του διευθυντή του Σωφρονιστικού καταστήματος και να έχουν εκτίσει συνεχή φυλάκιση έξι (6) τουλάχιστον μηνών.

- Για απεξαρτημένα άτομα: Αποδεικτικό απεξάρτησης ότι το άτομο ολοκλήρωσε το πρόγραμμα απεξάρτησης από το 2006 και μετά ή βεβαίωση ότι το άτομο βρίσκεται στο Στάδιο Κοινωνικής Επανένταξης, στην οποία θα ορίζεται και επιστημονικός σύμβουλος για τη στήριξη του απασχολούμενου.

- Για νεαρά παραβατικά άτομα ή νεαρά άτομα σε κοινωνικό κίνδυνο: Εισηγητική Έκθεση Κοινωνικών Υπηρεσιών Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων ή Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων ή Δικαστηρίων Ανηλίκων κλπ ότι το άτομο βρίσκεται σε ειδικές κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, βιβλιάριο ανηλίκου.

Πηγή Κέρδος

ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο! Χαρίσαμε Ελλάδα στην Τουρκία
Share14 Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του newsbomb.gr για τον «πόλεμο του πετρελαίου» στην Ελλάδα, συνεχίζεται σήμερα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κώστα Χαρδαβέλλα από σουηδικές πηγές με έδρα την Στοκχόλμη. Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν.....
στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο (η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας).

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θ έδινε στην Ελλάδα. Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα. Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα. Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα - μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο.

Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό. Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους! Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας. Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ;

Ακουσα σημερα οτι λογο της οικονομικης καταστασης θα κλεισουν δυο στρατιωτικα νοσοκομια στην Μακεδονια, για να μαζεψουν λενε τις ρεμουλες που γινονται σε αυτα, ωραια ρωταω εγω τωρα γιατι δεν κλεινουν ,αν ετσι πρεπει να κανουν, πολιτικα νοσοκομεια και να τα συνχωνευσουν με τα στρατιωτικα που λειτουργουν πολυ καλυτερα

ΦΠΑ

ΦΠΑ στο 13% από 11% και στο 6,5% από 5,5% φέρνει ο προϋπολογισμός.


Από το 11% στο 6,5% αποφασίστηκε να μεταταχθούν τα φάρμακα ως είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και οι τουριστικές υπηρεσίες (διαμονή) με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τουριστικής βιομηχανίας.

ΦΠΑ στο 13% από 11% και στο 6,5% από 5,5% φέρνει ο προϋπολογισμός.

Από το 11% στο 6,5% αποφασίστηκε να μεταταχθούν τα φάρμακα ως είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και οι τουριστικές υπηρεσίες (διαμονή) με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τουριστικής βιομηχανίας.

Αναπροσαρμογές στον ΦΠΑ φέρνει ο νέος προϋπολογισμός. Επειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει αύξηση του μεσαίου συντελεστή από το 11% στο 13% με παράλληλη άνοδο του χαμηλού συντελεστή, ο οποίος υπολογίζεται πάντα στο ήμισυ του μεσαίου, στο 6,5% (από 5,5 σήμερα).

Από το 11% στο 6,5% αποφασίστηκε να μεταταχθούν τα φάρμακα ως είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και οι τουριστικές υπηρεσίες (διαμονή) με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τουριστικής βιομηχανίας.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, δεν προκύπτουν μετατάξεις αγαθών και υπηρεσιών από το 11% στο 23%.

Θα πρέπει να τονιστεί πως στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε τις προηγούμενες ημέρες και η πρόταση για αύξηση του συντελεστή 11% στο 14%. Οσον αφορά την εξίσωση της φορολογίας, στο πετρέλαιο αυτή θα γίνει όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί τον Οκτώβριο του 2011 και μέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται να φέρει στα δημόσια ταμεία έσοδα της τάξης των 900 εκατ. ευρώ.

Για τη φορολογική πολιτική του 2011 στελέχη του οικονομικού επιτελείου επισημαίνουν πως δεν θα μπουν νέοι φόροι, πέρα από αυτούς που προβλέπονται στο μνημόνιο, και ότι ο «προϋπολογισμός δεν θα κρύβει εκπλήξεις».

Στο μνημόνιο και το προσχέδιο είχαν συμπεριληφθεί έσοδα από το τέλος ημιυπαίθριων και τα πρόστιμα στα αυθαίρετα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ποσοτικοί στόχοι αυτών των δύο μέτρων θα περιοριστούν στο τελικό σχέδιο. Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα τεθεί σε εφαρμογή πιθανότατα την 1η Ιουνίου, με τα πρόσθετα έσοδα να υπολογίζονται στα 270 εκατ. ευρώ.

Από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις στο υπουργείο Οικονομικών αναμένουν έσοδα 1 δισ. ευρώ, από την εφαρμογή των νέων τεκμηρίων 700 εκατ. ευρώ και από τις άδειες τυχερών παιχνιδιών 500 εκατ. ευρώ. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως η τρόικα πιέζει για άμεση ενεργοποίηση των φορολογικών δικαστηρίων.

Πηγή Ημερησία

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΟΑΕΕ

ΒΕΑ: Με φειδώ οι εξαιρέσεις επαγγελματικών ομάδων από ασφάλιση στον ΟΑΕΕ



ΒΕΑ: Με φειδώ οι εξαιρέσεις επαγγελματικών ομάδων από ασφάλιση στον ΟΑΕΕ

KAΛYTEPH αξιολόγηση των ομάδων που μπορούν να εξαιρεθούν από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ζητά από την κυβέρνηση η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας με αφορμή τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη προς τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Γιώργο Τσακίρη. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι κάθε απόφαση που αποδυναμώνει την ασφαλιστική βάση του Οργανισμού Επαγγελματοβιοτεχνών θα πρέπει να μελετάται με ιδιαίτερη προσοχή και σε βάθος, ώστε να μη δημιουργείται αδικαιολόγητη απώλεια εσόδων για το Tαμείο σε κρίσιμες εποχές. Παράλληλα τονίζει ότι οι εξαιρέσεις από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ πέρα από το ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μελετημένες προϋποθέσεις, θα πρέπει να γίνονται με συνεξέταση στοιχείων εισοδηματικών κριτηρίων.

Το ΒΕΑ καταλήγει ότι όταν η πόρτα των εξαιρέσεων μένει ανοικτή, οι συνέπειες για τον ΟΑΕΕ, που αγωνίζεται να καλύπτει τις υποχρεώσεις του σ'Α ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, γίνονται όλο και βαρύτερες.

Πηγή: Express.gr

Περαιωση

Προς παράταση περαίωσης - Πενιχρές οι εισπράξεις σε σχέση με τον στόχο των 700 εκατ. ευρώ


«Θύμα» της οικονομικής δυσπραγίας ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων αλλά και της σωρείας λαθών στα εκκαθαριστικά φαίνεται να πέφτει η περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, οδηγώντας σε πιθανή παράταση των προθεσμιών για υπαγωγή στη ρύθμιση.

Μέχρι χθες στις τράπεζες και τις εφορίες δεν είχαν σπεύσει παρά λίγες χιλιάδες φορολογούμενοι, καταβάλλοντας συνολικά προκαταβολές περαίωσης ύψους 60 εκατ. ευρώ. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πλέον ότι είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος είσπραξης εσόδων 700 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση που εκπνέει την προσεχή Πέμπτη.

Αλλωστε, πληθώρα φορολογουμένων δεν έχουν ακόμα παραλάβει τα εκκαθαριστικά τους, καθώς τα τελευταία απεστάλησαν μόλις στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι αρχικές προθεσμίες εκπνέουν στις 18 Νοεμβρίου για όσους φορολογούμενους έχουν λάβει εκκαθαριστικά χωρίς λάθη, ενώ στην περίπτωση που απαιτούνται διορθώσεις η προθεσμία εκπνέει στις 29 Νοεμβρίου.

Προκαταβολή και έως 24 δόσεις
Για την υπαγωγή στη ρύθμιση απαιτείται η καταβολή του 20% του φόρου περαίωσης, ενώ η εξόφληση γίνεται σε δόσεις που μπορούν να φτάσουν και τις 24.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταβολή της προκαταβολής γίνεται υποχρεωτικά σε οποιαδήποτε συμβεβλημένη τράπεζα, με την προσκόμιση- επίδειξη του εκκαθαριστικού και οι δόσεις, σε περίπτωση μη εφάπαξ εξόφλησης, καταβάλλονται επίσης σε οποιαδήποτε συμβεβλημένη τράπεζα, με δυνατότητα όμως καταβολής και στις εφορίες.

Στην εφορία η διόρθωση λαθών
Σε περίπτωση ύπαρξης σφαλμάτων στο εκκαθαριστικό, ο φορολογούμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στην εφορία του για να κάνει τις σχετικές διορθώσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, προκαταβολή και δόσεις εξοφλούνται μόνο στην εφορία η οποία έκανε τις διορθώσεις.

Στην κατεύθυνση της παράτασης των προθεσμιών, άλλωστε, «δείχνει» και η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για μετάδοση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σποτ, προκειμένου να ενημερωθούν οι φορολογούμενοι. Η απόφαση ανάθεσης των σποτ σε διαφημιστική εταιρεία ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα και η μετάδοσή τους δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Πηγή Τα Νέα

Ρυθμιση εισφορων

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010
Εξετάζουν νέα ρύθμιση για τα χρέη στον ΟΑΕΕ
Share

Ξεκινούν οι επαφές του προεδρείου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελμάτων με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ καθώς η πλευρά των μικρομεσαίων πιέζει προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας νέας διαδικασίας αποπληρωμής χρεών και σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ....
πάγωμα για δύο έτη των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ και καταβολή, κανονικά (ή με ένα μικρό ποσοστό επιβάρυνσης για τον ασφαλισμένο), των τωρινών εισφορών από την ημέρα έναρξης ισχύος της νέας ρύθμισης και μετά. Σύμφωνα με το ΑΠΕ αγώνας η κακή κατάσταση των οικονομικών του ταμείου έχει επιβαρυνθεί λόγω της οικονομικής κρίσης και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, η άνοιξη του 2011 θα είναι καθοριστική για τη βιωσιμότητα του ταμείου.

Για αυτό και εκτιμάται ότι πρέπει όσο το δυνατόν πιο σύντομα να βρεθεί λύση με στόχο να πληρώνονται στον ΟΑΕΕ ”τουλάχιστον τα τρέχοντα” όπως σχολιάζει στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δ. Ασημακόπουλος. Όπως εκτιμά η ΓΣΕΒΕΕ μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός στις οφειλές ώστε ο ασφαλισμένος εάν το επιθυμεί να μπορεί να πληρώνει μόνο τα τρέχοντα ασφάλιστρα και όχι να γίνεται υποχρεωτικά διακανονισμός για το σύνολο της οφειλής ενώ υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές προτάσεις που αφορούν στη μετάθεση του διακανονισμού της οφειλής αλλά και σκέψεις για το διακανονισμό των οφειλών όσων είναι, άμεσα, κοντά στη συνταξιοδότηση.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ ο κ. Ασημακόπουλος στόχος είναι να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες κι οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν εισφορές προηγούμενων ετών και κατά συνέπεια δεν μπορούν να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα και ταυτόχρονα να μπουν κάποια χρήματα στα ταμεία του οργανισμού. Υπενθυμίζεται ότι περίπου το 38% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ δεν καταβάλει τις ασφαλιστικές του εισφορές (οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 70% του προϋπολογισμού του και το 68% των συντάξεων που παρέχει) με συνέπεια το ταμείο να έχει συνεχώς ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης.

Η ΓΣΕΒΕΕ ανησυχεί ότι όσο περνάει ο καιρός και ο οργανισμός θα καλείται να πληρώσει ολοένα και μεγαλύτερες συντάξεις καθώς, ουσιαστικά, περίπου την τελευταία εικοσαετία έγινε υποχρεωτική η ασφαλιστική ενημερότητα, τα προβλήματα βιωσιμότητας του ταμείου θα ενταθούν ανησυχητικά.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

EΛΛΑΔΑ

Προσοχή στην επικίνδυνη οργάνωση που προσπαθεί να μαζέψει μέλη
Share Προσοχή αυτές τις μέρες ,ενημερώστε τον κόσμο μη τυχόν τη πατήσει κάποιος Εχουν γεμισει όλα τα αυτοκίνητα στο Κουκάκι με προσπέκτους σαηεντολογίας (ίσως κι αλλού) Κάτι μικρά χαρτάκια που με ερωτήσεις παγίδες προσπαθούν να.....
φέρουν κι άλλους στην οργάνωσή τους

"Γίνε πιο σίγουρος για τον εαυτό σου ,εγγράψου στο μάθημα σήμερα ,πως να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση" και άλλοι τέτοιοι τίτλοι μπορεί κάποιος να διαβάσει πάνω στα φυλλάδια τους Τα οποία με μικρά γράμματα αναφέρουν πως ανήκουν στην "Εκκλησία της Σαηεντολογίας" Ανεξιθρησκεία θα μου πείτε ,ναι , αλλά με τη μόνη διαφορά ότι εδώ δεν μιλάμε για θρησκεία αλλά για επικίνδυνη οργάνωση όπου στην Αμερική έχουν καταδικασθεί ακόμα και σε φυλάκιση μέλη της. Δεν πρόκειται για θρησκεία αλλά για να μπορεί να αποφύγει την φορολογία χρησιμοποιεί αυτό το τίτλο Και αυτές δεν είναι αυθαίρετες κουβέντες Διαβάστε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

"Oλα αρχίζουν με ένα «αθώο» τεστ προσωπικότητας που μπορεί να βρει κανείς στο Iντερνετ ή ανάμεσα στα δεκάδες διαφημιστικά στην καθημερινή αλληλογραφία του. Aφότου συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο, το υποψήφιο θύμα καλείται να επικοινωνήσει με κάποιο από τα κέντρα της σαϊεντολογίας, όπου θα αναλυθούν τα αποτελέσματα. Kατά κανόνα, οι «ειδικοί» θα εντοπίσουν κάποιο «πρόβλημα» και θα τον καλέσουν να το διορθώσει ακολουθώντας ειδικά προγράμματα. Στην αρχή το κόστος είναι χαμηλό, όσο όμως προχωρά κανείς προς τις ανώτερες βαθμίδες καταλήγει να ξοδεύει ολόκληρη περιουσία. Eνα πρόγραμμα σωματικού και πνευματικού εξαγνισμού κοστίζει 2.400 ευρώ. Περιλαμβάνει αποτοξίνωση, σάουνα, βιταμίνες, συνεδρίες. Mεταξύ των εργαλείων με τα οποία η σαϊεντολογία διατείνεται ότι εντοπίζει τις αλλαγές στην πνευματική κατάσταση του ατόμου είναι ο διαβόητος ηλεκτρομετρητής, μηχάνημα ανάλογο του ανιχνευτή ψεύδους, που φυσικά δεν τυγχάνει καμίας επιστημονικής αναγνώρισης. Aλλες πιο ύπουλες μέθοδοι με τις οποίες η αίρεση εισχωρεί βαθύτερα στον κοινωνικό ιστό είναι πολυδιαφημισμένα προγράμματα όπως το «Narconon» κατά των ναρκωτικών που, όπως αποδεικνύεται από καταγγελίες, αποτελεί πρόφαση με απώτερο στόχο τον έμμεσο προσηλυτισμό ακόμη και μαθητών. «Πλύση εγκεφάλου»

Παρότι αρκετοί σαϊεντολόγοι ισχυρίζονται ότι έχουν αυξήσει τον δείκτη νοημοσύνης τους ή ότι απαλλάχθηκαν από προβλήματα όπως η δυσλεξία, ουδέποτε παρουσίασαν επιστημονικές αποδείξεις για τα παραπάνω. Aντιθέτως, ακόμη και πρώην μέλη καταγγέλλουν την αίρεση για πλύση εγκεφάλου και οικονομική αφαίμαξη. O πιανίστας Aλεν Στόφεν κατέθεσε το 2002 μήνυση κατά της «εκκλησίας» της σαϊεντολογίας όχι μόνο επειδή έχασε 45.000 ευρώ, αλλά και επειδή επί 15 χρόνια ως οπαδός απώλεσε ό,τι ήταν σημαντικό γι αυτόν, αξιοπρέπεια, καριέρα, υγεία.

Tα έξοδα ενός σαϊεντολόγου είναι τόσο υψηλά που κάποια μέλη αποφάσισαν να πάρουν δάνεια, ενώ άλλοι πούλησαν όλα τους τα υπάρχοντα για να ενταχθούν στο υπαλληλικό προσωπικό της αίρεσης με μηδαμινές απολαβές. H σαϊεντολογία θεωρείται επικίνδυνη για ποικίλους λόγους. Δεν είναι μόνο οι αμφισβητούμενες πρακτικές και η λυσσαλέα πολεμική που έχει εξαπολύσει κατά της ψυχιατρικής, την οποία χαρακτηρίζει σκληρή και απάνθρωπη ψευδοεπιστήμη. Eίναι και ο υπόγειος τρόπος (εκβιασμοί, παρανομίες) με τον οποίο κινείται προκειμένου να αποτρέψει την αρνητική προβολή της από τα MME ή το Διαδίκτυο, να προσεγγίσει αρχηγούς κρατών και υψηλόβαθμους δημόσιους λειτουργούς."

http://www.ethnos.gr

http://www.pentapostagma.gr/
στις 2:15 μ.μ.

Mου το εστειλε ο stefra

ΓΕΝΙΚΑ

κάρτα του πολίτη
Share Στις 11:00 το πρωί τις 12/12/2010 βγαίνουμε στους δρόμους, βοηθήστε κι εσείς τον αγώνα μας για την κάρτα του πολίτη, ενημερώστε τους....
δικούς σας ανθρώπους, για την συγκέντρωση που οργανώνουν όλοι οι ελεύθεροι πολίτες, όλα τα ελεύθερα blogs spot, όλοι οι ελεύθεροι Ιερείς.
Thanasis

σχετικο video εδω:http://www.youtube.com/watch?v=VZ2hnAh4XpQ&feature=player_embedded

Moυ το εστειλε ο stefra

ΓΕΝΙΚΑ

Hotmail Ενεργή προβολήThe Secret of Secrets [HQ]

Μετάβαση στο YouTube
Αναπαραγωγή βίντεο
Change from Carbon 12 to Carbon 7 , will change the world as we know :):):). Love.
00:08:55
Προστέθηκε στις 15/10/2010
2.314 προβολές


7 Νοε 2010

Το Mυστικό των Mυστικών!!!! (ήλιος-άνθρακας-666 & συνειδησιακό άλμα!)




Καθώς ο καιρός για την πλήρη μετουσίωση της πραγματικότητας μας με την απελευθέρωση της συνείδησης μας πλησιάζει, ολοένα και μεγαλύτερες αλήθειες και κρυμένα μυστικά βρίσκουν το δρόμο τους προς τη δημοσιότητα.

Βέβαια όπως και για πολλά άλλα θέματα το ζήτημα είναι να προσέξει κανείς τις αποκαλύψεις αυτές και να κάνει τις απαραίτητες συνδέσεις για να δει τη μεγαλύτερη εικόνα.

Ξαφνικά δεν είναι πλέον θέμα της εκλησσίας να μιλήσει ή όχι για τον αριθμό "666" που εί αιώνες χαρακτηρίζει ως τον αριθμό του θηρίου... μιας και οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύπτεται περίτρανά, όπως γνώριζαν και οι Αρχαίοι Έλληνες πρόγονοι μας, πως αυτός είναι απλώς ο αριθμός του ΑΝΘΡΩΠΟΥ στη φυσική του υπόσταση. Μάλιστα η γνώση αυτή στηρίζεται σε μια απλή και μεγάλη αλήθεια που πάντοτε ήταν μπροστά μας: τον άνθρακα και ειδικά τον άνθρακα 12.


Ο άνθρακας 12 αποτελεί το 99% όλων των γνωστών μορφών άνθρακα και είναι ένα ισότοπο του άνθρακα που αποτελείται από 6 νετρόνια 6 πρωτόνια και 6 ηλεκτρόνια (666 ) αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο της φύσης αλλά και του σώματος μας. Μετά το οξυγόνο (65%) αποτελεί το στοιχείο που συναντούμε πιο συχνά εντός του ανθρώπινου σώματος (με 18%) ενώ αποτελεί βασικό συστατικό και του DNA μας. (Ας μην σας πάω μια βόλτα τώρα γιατί με τόσο μένος πολεμούν το CO2 διοξείδιο του άνθρακα - προφανώς είστε πλέον σε θέση να κάνετε τη σύνδεση. Αν όχι ρίξτε μια ματιά και στις παλαιότερες αναφορές μας εδώ)

Το 666 λοιπόν γίνεται 667!


Ο άνθρακας12 (το 666) υπό συγκεκριμένες συνθήκες λοιπόν μετουσιώνεται σε άνθρακα7 (ή να πω "667" αφού διατηρεί 6 πρωτόνια, 6 ηλεκτρόνια και 1 μόνο νετρόνια), που η δομή του σχηματικά ομοιάζει με το "άνθος της ζωής" ή τον εξαπέταλο λωτό... ή τα ανάστροφα "εψιλον"... Σας βάζω λιγάκι στα σοκάκια της αλχημείας η αλήθεια, αλλά καλό είναι μιας και έτσι θα γίνει κατανοητό πως ουδέποτε το 666 ήταν ο "εξ΄απόδώ", αλλά ή ίδια η φύση και η Δημιουργία... την οποία για "΄χαρη" των ιερατείων του ελέγχου, έπρεπε να δαιμονοποιήσουμε και να αρνηθούμε προκειμένου να μας διατηρούν "κοιμησμένους"... Στην ουσία εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη πάντρεμα επιστήμης και μεταφυσικής...

Τι λέει η επιστήμη?

Οι πρόσφατες απονομές των βραβείων νόμπελ ( φυσικής και χημείας ) ήταν αυτές που έδωσαν στο κοινό έρευνες και γνώσεις σχετικά με το στοιχείο άνθρακας 7, προσθέτοντας μια ακόμη σημαντική διάσταση στην ήδη γνωστή εποχή μετάβασης που διανύουμε προς το συνειδησιακό άλμα της ανθρωπότητας. Ο άνθρακας για μια ακόμη φορά εξέπληξε τους επιστήμονες. (The Nobel Prize in Physics 2010 was awarded jointly to Andre Geim and Konstantin Novoselov "for groundbreaking experiments regarding the two-dimensional material graphene") Ωστόσο η ιστορία του άνθρακα και των θαυμάτων του δεν περιορίζεται σε αυτά που ανακάλυψαν οι νομπελίστες. Σημαντικότατο ρόλο παίζει και ο ήλιος.


Ο ήλιος είναι αυτός που προκαλεί μετάλλαξη του άνθαρκα 12 σε άνθρακα 7! Τι σημαίνει αυτό? πως η ηλιακή δραστηριότητα στις μέρες μας προκαλεί αποδεδειγμένα μια τέτοια δομική μετάλλαξη όπου ο άνθρακας εμφανίζεται πέον με ένα μόνο νετρόνιο.... Πρόσφατα υπήρξε εξάλλου μεγάλη ανησυχία των επιστημόνων που παρατήρησαν "μυστήριες" εκπομπές από τον ήλιο που προκαλούσαν μετάλλαξη (Strange emissions by sun are suddenly mutating matter…)
και επίσης διαπιστώθηκε πως ο ήλιος αλλάζει τα δεδομένα της ραδiενεργούς διάσπασης και σπάζει τους "κανόνες" της χημείας (The Sun is changing the rate of radioactive decay, and breaking the rules of chemistry και Strange Case of Solar Flares and Radioactive Elements)


Και γιατί συνδέουμε τα παραπάνω με το συνειδησιακό άλμα της ανθρωπότητας? Πολύ απλά γιατί πάντοτε ήταν συνδεδεμένο με την ανθρώπινη συνείδηση. Επί χιλιετίες επιβίωσε αυτή η γνώση καλά κρυμμένη μέσα σε μυστικιστικές σχολές. Από τον Πυθαγόρα και τα πλατωνικά στερεά, την "κουνταλίνι" και το Χριστιανισμό μέχρι και τον κύβο του Μέτατρον που είδε τα τελευταία χρόνια ευρύτερα το φως της δημοσιότητας, το μυστικό είναι κοινό: η αφύπνηση της αθρώπινης συνείδησης προκαλεί μια μετάλλαξη του "άνθρακα12" σε "άνθαρκα7", το οποίο δύσκολα μπορεί να ανιχνευθεί ή να παραχθεί τεχνητά, αλλά προκαλεί τη διεύρυνση εκείνη της ανθρώπινης συνείδησης που χαρακτηρίζεται από τη "φωτεινή άλω" γύρω από τις κεφαλές των φωτισμένων ανθρώπων όλης της γνωστής ανθρώπινης παράδοσης. Η μετατροπή του άνθρακα12 σε άνθρακα7 συμβαίνει ουσιαστικά μέσα στον εγκέφαλο του ανθρώπου!


Ουσιαστικά αυτή η αποκάλυψη επιβεβαιώνει από μία ακόμη σκοπιά το γεγονός πως το ίδιο το σύμπαν ωθεί την ανθρωπότητα ολόκληρη σε αυτό που λέμε συλλογικό συνειδησιακό άλμα. Οι μυήσεις του παρελθόντος δεν λαμβάνουν χώρα πλέον σε ειδικούς χώρους μυστηρίων αλλά γίνονται παντού και ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον πλανήτη μας. Το κέντρο του γαλαξία μας στέλνει ιδιαίτερες συχνότητες, το ηλιακό μας σύστημα βυθίζεται για καλά (μέχρι το 2012) στη ζώνη φωτονίων, ο ήλιος κάτω από αυτές τις επιρροές στέλνει τις συχνότητες εκείνες των ενεργειών που λούζοντας τη Γη προκαλούν τις απαραίτητες μεταλλάξεις για το συνειδησιακό άλμα της ανθρωπότητας!

Ήδη διανύουμε την πορεία προς εκείνη τη μετάλλαξη μας που οδηγεί σε ένα νέο επίπεδο συνείδησης και ξεκλειδώνει μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου μας, αλλά και ενεργοποιεί νέες ικανότητες και δεξιότητες, όπως αυτές της τηλεπάθειες...

Βέβαια η μετάλλαξη είναι μια δυναμική αλλαγή και όπως είναι λογικό θα πρέπει να αφεθούμε με εμπιστοσύνη στη διαδικασία ώστε να μπορέσουμε να "σηκώσουμε" και να διατηρήσουμε (σαν υλικές υπάρξεις) αυτές τις νέες συχνότητες. Ο ρόλος μας δεν πρέπει να είναι παθητικός. Οφείλουμε να βοηθίσουμε το σώμα και το πνεύμα μας να διατηρήσουν αυτό το νέο επίπεδο και αυτό γίνεται με τη συνειδητή ενασχόληση μας με την αρμονία στο πνεύμα, τα συναισθήματα, το σώμα, τη διατροφή κτλ.
Ήδη παιρνούμε αλλεπάλληλες διαδικασίες εξαγνισμού και κάθαρσης, ώστε να "φύγουν" από πάνω μας τα "προγράμματα" που οδηγούν σε νόσο και εκφυλισμό...

Όλη η αντίσταση αυτών που δεν θέλουν να έχει ολόκληρη η ανθρωπότητα πρόσβαση σε αυτό το άνοιγμα της συνείδησης εκφράζεται ακριβώς με τις πολλές και διαφορετικές μορφές μέσω των οποίων προσπαθούν να εκφυλίσουν και να σπρώξουν τους ανθρώπους ακόμη πιο μακριά από την υγεία και την αρμονία. (Άγχος, οικονομική δυάλιση, χημικά δηλητήρια στην τροφή, χειραγώγηση του κλίματος, αεροψεκασμοί chemtrails, μεταλλαγμένα-αφύσικα τρόφιμα, εμβόλια, κοινωνική και ηθική εξαθλίωση, προπαγάνδα μέσω ΜΜΕ, χειραγώγηση μέσω του φόβου κ.α.)

Δείτε το ακόλουθο βίντεο (είναι στην αγγλική, αλλά ελπίζω πως σύντομα θα έχουμε και ελληνικό υποτιτλισμό) και κάντε τις συνδέσεις σας. Συνειδητοποιείστε πια υπέροχη προοπτική δίνεται στην ανθρωπότητα και κάντε ότι είναι δυνατό για να είστε μέρος της νέας πραγματικότητας που αναδύεται.


http://www.youtube.com/watch?v=56VgERTkO2g&feature=player_embedded

Μου το εστειλε ο stefra