Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗ

Τωρα τελευταια γινεται πολυς λογος για τις εκλογες και για την αποχη, σε αυτες. Αρχισα να αναρωτιεμαι γιατι να συμβαινει αυτο (η αποχη).
Ειναι ο κοσμος τοσο αδιαφορος για την πατριδα του; Μηπως πιστευει οτι, οτι και να ψηφισει δεν προκειτε να αλλαξη κατι, στην Ελλαδα, και ως εκ τουτου δεν παει καθολου; Και αν ναι, γιατι να το πιστευει;
Λοιπον, οχι μονο δεν ειναι αδιαφορος, αλλα απεναντιας, σημερα ειναι πιο ενημερος απο καθε αλλη φορα.Γνωριζει γεγονοτα και καταστασεις που πριν μερικα χρονια δεν τα υποψιαζοταν καν.
Τοτε πιστευαν οτι τους ελεγαν οι τηλεορασεις και οι εφημεριδες, που ολοι ξερουμε τι σκοπους και συμφεροντα εξυπηρετουν. Σημερα, επειδη υπαρχουν εναλλακτικες μορφες ενημερωσης, επειδη ακουν μια ειδηση απο πολλες πλευρες, μπορουν να κρινουν προσωπα και καταστασεις πιο αντικειμενικα. Και ως εκ τουτου καταλαβαν οτι κανενα απο τα κομματα που υπαρχουν,`η ακομη χειροτερα, κανεις απο τους ανθρωπους που απαρτιζουν τα κομματα, δεν ειναι αξιος για την ψηφο του.
Αν υπηρχαν κομματα σωστα, δικαια και δημοκρατικα, δεν θα υπηρχε τοσο μεγαλη αποχη. Ακομη και καποιες μικρες κινησεις που εγιναν, ελπιδοφορες κατα τα αλλα, βαλτωσαν στην απαξιωση και στις πιεσεις των μεγαλων συμφεροντων. Δεν υπηρχαν ατομα ικανα να τα οδηγησουν στην επιφανεια και στην καταξιωση.
Αλλα παλι,με το που πηραν καποια αξια, αρχισαν να κανουν παζαρια και συνασπισμους πισω απο τις κουρτινες.
Ετσι, δεν πανε να ψηφισουν, οχι γιατι ειναι αδιαφοροι αλλα γιατι δεν τους ικανοποιει κανενα σχημα. Ουτε καν πλησιαζει στα βασικα που εχουν θεσει, σαν αξιες και ιδανικα.
Ετσι,εκτος απο καποιους οι οποιοι εχουν συμφεροντα `η εχουν παρωπιδες και ειναι κολλημενοι με καποια κατασταση, οι υπολοιποι ειναι στην αναμονη για καποιον `η κατι που θα τους ικανοποιει οσο το δυνατον περισσοτερο.
Και οταν ελθει ,τοτε θα δουμε αν υπαρχει αποχη και ποση.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Οι πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν την αυθαίρετη ερμηνεία από πλευράς εφοριακών υπαλλήλων του φορολογικού νόμου και των εγκυκλίων του Υπουργείου Οικονομικών. Στις περισσότερες Δ.Ο.Υ. της επικράτειας οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. αλλά και οι υπάλληλοι αυτών, ερμηνεύουν κατά το δοκούν τις διατάξεις που προβλέπει ο νομοθέτης για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να τεθεί ένα όχημα σε ακινησία.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ότι υποχρεώνουν τους πολίτες εκτός των άλλων να προσκομίσουν και το έντυπο Ε9 προκειμένου να αποδείξουν που θα παραμένει προσωρινά σε ακινησία το αυτοκίνητο ή η μοτοσυκλκέτα τους.
Πουθενά όμως δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Το αποτέλεσμα είναι να φεύγουν οι φορολογούμενοι άπραγοι και να επανέρχονται έχοντας ανά χείρας το έντυπο Ε9, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο.
Κάτοχος οχήματος που επιθυμεί να καταθέσει την άδεια κυκλοφορίας και τις κρατικές πινακίδες αυτού σε Υπηρεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών ή στη Δ.Ο.Υ., με την επιφύλαξη των διατάξεων του Άρθρου 93 του Ν. 2696/1999 (ΦΕΚ 57 Α) "Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας", υποχρεούται είτε να φυλάξει αυτό σε ιδιωτικό κλειστό χώρο είτε να το παραδώσει για πολτοποίηση, εκποίηση ή απόσυρση στον Ο.Δ.Δ.Υ. Για την κατάθεση των ανωτέρω στοιχείων απαιτείται και η προσκόμιση είτε υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/1986, στην πρώτη περίπτωση, στην οποία αναγράφονται υποχρεωτικά η διεύθυνση του χώρου φύλαξης, καθώς και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη αυτού είτε βεβαίωσης του Ο.Δ.Δ.Υ. στη δεύτερη περίπτωση.»

AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

«Παγώνει» για μία τριετία το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ



«Παγώνει» για μία τριετία το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του διοικητή του φορέα, Γεράσιμου Βουδούρη, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Αναφερόμενος στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών «Ρυθμίζω-Κερδίζω» που εφάρμοσε ο ΟΑΕΕ, ο κ.Βουδούρης τόνισε ότι αν και εισπράχτηκαν 27 εκατ. ευρώ από 80.000 ασφαλισμένους που συμμετείχαν στη ρύθμιση, η οικονομική κρίση εμποδίζει αρκετούς να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των χρεών τους.

Επιπλέον, ο διοικητής του ΟΑΕΕ εξήγγειλε την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής αναγραφής των εργαστηριακών εξετάσεων.

Κέντρα συντάξεων ανά περιοχή και προσυνταξιακές μελέτες

Για τον χρόνο έκδοσης σύνταξης από τον ΟΑΕΕ, ο κ. Βουδούρης είπε ότι τώρα απαιτούνται τέσσερις-πέντε μήνες, ανακοίνωσε όμως ότι θα υπάρξουν ενιαία κέντρα συντάξεων ανά περιοχή, όπως για παράδειγμα στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.

Στα κέντρα αυτά θα εργάζονται ασφαλιστικοί σύμβουλοι που θα συντάσσουν προσυνταξιακές μελέτες, προκειμένου -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΕΘ- να επισπεύδεται ο χρόνος έκδοσης των συντάξεων και να ελαχιστοποιείται η γραφειοκρατία.

Πηγή: Express.gr

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ

Ποιο κομμα θα ψηφισω.

ΑΥΤΟ, που θα βαζει πρωτα την Ελλαδα, (με οτι συνεπαγετε αυτο) και μετα το κομμα.

ΑΥΤΟ, που θα λεει οτι ολοι οι ανθρωποι ειναι ισοι απεναντι στο νομο, και θα το εφαρμοζει.

ΑΥΤΟ, που θα καταργηση τον νομο περι ευθυνης υπουργων και βουλευτων.

ΑΥΤΟ που θα σταματηση να επιχορηγει τα κομματα με εκατομμυρια ευρω. Οτι θελουν να πουν, υπαρχει το καναλι της βουλης. Δεν χρειαζετε να κανουν προεκλογικες συγκεντρωσεις και ομιλιες. Αλλωστε, ας κανει και κατι το καναλι της βουλης.

ΑΥΤΟ, που θα μειωσει, σε πρωτη φαση, τους βουλευτες, απο 300 σε 200, επειδη εχει την δυνατοτητα, αμεση απο το συνταγμα. Και σε δευτερη φαση, σε ακομη λιγοτερους.

ΑΥΤΟ, που ολοι οι βουλευτες θα ελεγχονται οικονομικα, πως ηταν πριν γινουν βουλευτες και πως ειναι μετα απο μερικα χρονια.

ΑΥΤΟ, που θα πει οτι ο ανωτερος μισθος του δημοσιου υπαλληλου δεν θα ξεπερνα, συνολικα το τετραπλασιο του κατωτατου μισθου.

ΑΥΤΟ, που δεν θα δινει στους βουλευτες, κανενα επιδομα, περαν του μισθου τους (αυτοκινητα, κινητα,επιτροπες,γραφεια, προσωπικο, κ.λ.π.).

ΑΥΤΟ, που θα τιμωρει τους καταχραστες του δημοσιου χρηματος και θα δημευει τις περιουσιες τους.

ΑΥΤΟ, που οι βουλευτες του, θα μπορουν να θετουν υποψηφιοτητα, αφου εχουν υπηρετησει στο δημοσιο `η ιδιωτικο φορεα, (οχι του μπαμπα τους) τουλαχιστο για μια πενταετια.

ΑΥΤΟ, που οι βουλευτες του θα παιρνουν συνταξη, αναλογα με τα συνολικα χρονια υπηρεσιας τους, οπως ολος ο κοσμος, και οχι αν εχουν θητευσει σε δυο διαφορετικες εκλογικες αναμετρησεις.

ΑΥΤΟ, που ο βουλευτης θα μενει στην περιφερεια που εκλεχθηκε και οχι στα ανατολικα και βορεια προαστεια.


(Μπορειτε να προσθεσετε και σεις οτι νομιζετε).

ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010
Ποιος πληρώνει τα 10.000 ευρώ για τον καθένα για να έρθει εδώ;
Share3

Σχέδιο άλωσης της χώρας με την εισβολή λαθρομεταναστών.

- Έρχονται δασκαλεμένοι από Βόρεια Αφρική και Ασία
- Κρατούν στο χέρι ζελατίνα με φωτοτυπία οδηγίας της ΕΕ με τα... δικαιώματά τους
- Ποιος πληρώνει τα......
10.000 ευρώ για τον καθένα για να έρθει εδώ;

Σχέδιο άλωσης της χώρας βρίσκεται πίσω από τη συνεχιζόμενη εισβολή λαθρομεταναστών απ' όλες τις άκρες της Αφρικής και της Ασίας, με κοινό παρονομαστή όλων το θρήσκευμα, τη μουσουλμανική ταυτότητα.

Αυτά δεν είναι φαντασιώσεις και φοβικές εικασίες. Οι αρχές του Έβρου, που ζουν κάθε μέρα την «εικόνα» αυτής της εισβολής, έχουν στα χέρια τους και τις αποδείξεις ότι όλοι οι... εισαγόμενοι είναι κατευθυνόμενοι και δασκαλεμένοι.

Οι λαθρομετανάστες που μπαίνουν από τα σύνορα στον Έβρο φτάνουν στο σημείο οι ίδιοι να πηγαίνουν και να παραδίδονται στους αστυνομικούς και στους φρουρούς της FRONTEX (δεν είναι παραπάνω από 30 με 40), επιδεικνύοντας τα... δικαιώματά τους!

Συγκεκριμένα κρατούν στο χέρι τους, μέσα σε ζελατίνα, φωτοτυπία άρθρου νομοθεσίας- οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το κράτος μέλος της στο οποίο εισέρχονται ξένοι πολίτες πρέπει να τους περιθάλψει, να τους δώσει άσυλο και να τους πάρει δαχτυλικά αποτυπώματα.
Κι αυτό όχι χωρίς λόγο. Ξέρουν ότι από τη στιγμή που έχουν καταγραφεί αποκτούν... δικαιώματα. Αν πάνε σε άλλη χώρα της ΕΕ και τους συλλάβουν, τους στέλνουν πίσω στη χώρα ως... επανεισδοχή, από τη στιγμή που αυτή τους έχει καταγράψει!
Σατανική η σύλληψη.


Όμως οι λαθρομετανάστες ξέρουν διευθύνσεις και ονόματα για εκεί όπου θα πάνε από τη στιγμή που η Αστυνομία τούς καταγράψει και τους χορηγήσει το χαρτί για παραμονή με την υποχρέωση μέσα σ' έναν μήνα να φύγουν και στη συνέχεια τους αφήσει ελεύθερους.

Στα λεωφορεία που τους μεταφέρουν, κυρίως στην Αθήνα, επιδεικνύουν σημείωμα με τα στοιχεία και τηλέφωνα ατόμων του κυκλώματος, να τους τηλεφωνήσουν και αυτοί θα τους πληρώσουν τα... κόμιστρα.

Οι περισσότεροι από τους εισερχόμενους από την πύλη του Έβρου προέρχονται από όλη τη Βόρεια Αφρική, Μαρόκο, Τυνησία και Λιβύη, που περνάνε στην Ασία με προορισμό την Ελλάδα, στο πέρασμα του Έβρου, από τη στιγμή που έκλεισαν οι πόρτες προς Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.

Πολλοί επίσης προέρχονται από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Τουρκμενιστάν, διάφορες παραπλήσιες μικρές χώρες και από τα Εμιράτα.

Στο διάστημα από Μάιο έως και Σεπτέμβριο υπολογίζεται ότι κάθε μήνα περνούσαν από τα σύνορά μας στον Έβρο 10.000 άτομα!
Και το νούμερο αυτό είναι το ελάχιστο. Γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι πολύ μεγαλύτερο. Προς επίρρωση αυτής της εκτίμησης η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της περασμένης Κυριακής σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της σημείωνε ότι τους τελευταίους μήνες εισήλθαν στην Ελλάδα 20.000 μόνο Αφγανοί!

Όλο αυτό το μακρινό «ταξίδι», σύμφωνα με πληροφορίες από μετανάστες που βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, κοστίζει 10.000 ευρώ!
Και το ερώτημα είναι ποιος τα πληρώνει. Όχι φυσικά οι «κολασμένοι» που έρχονται. Γιατί αν είχαν αυτά τα λεφτά, τους αρκούσαν να ζήσουν χρόνια στη χώρα τους. Επομένως γιατί να έρθουν;

Κάποιος πρέπει να τους τα πληρώσει. Στην Αλεξανδρούπολη, και όχι μόνο, οι εκτιμήσεις, ύστερα απ' όσα ζουν και γνωρίζουν, είναι ότι πίσω απ' όλες αυτές τις ορδές βρίσκεται η Σαουδική Αραβία... Και βέβαια όχι μόνο.

Στόχος δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Κάνουν πράξη αυτό που απείλησε δημόσια την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Καντάφι. "Θα μου δίνετε κάθε χρόνο 5,5 δισ. ευρώ, αλλιώς θα κάνω Αφρική την Ευρώπη...
Και ήδη γίνεται. Και το ζει η Ελλάδα όλη. Προς μεγάλη χαρά της Τουρκίας που κι αυτή έχει στόχο να κάνει μουσουλμανική την Ευρώπη... Και στο τέλος θα επηρεάζει τις αποφάσεις, χωρίς μάλιστα να έχει τις υποχρεώσεις του κράτους μέλους της ΕΕ. Γι' αυτό και δεν... σκίζεται να ενταχθεί.

Έχουν σηκώσει τα χέρια στον Έβρο

Η κατάσταση που βιώνουν στον Έβρο οι Αρχές αλλά και οι κάτοικοι είναι τραγική. Το Γενικό Νοσοκομείο έχει γεμίσει, δεν προλαβαίνουν να κάνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν μεταδοτικές ασθένειες (ηπατίτιδα κ.λπ.) οι λαθρομετανάστες. Οι αστυνομικοί φοβούνται μην «κολλήσουν» καμιά αρρώστια από τον συγχρωτισμό με τους συλλαμβανόμενους, οι φρουροί δεν προλαβαίνουν, τα μέσα ελάχιστα, πού να βάλεις τόσες χιλιάδες, πώς να τους ταΐσεις, να τους περιθάλψεις, να τους ντύσεις;

Υπάρχει πλήρης αλλοίωση της εικόνας της Αλεξανδρούπολης και των άλλων πόλεων, αλλά και των χωριών.

Δεν υπάρχει, λένε οι εκεί Αρχές, άλλη λύση από το να τους βάζει η Ελλάδα σ' αεροπλάνα και να τους στέλνει πίσω. Και βέβαια να ενισχυθούν τα σύνορα για να περιοριστεί η εισβολή των λαθρομεταναστών.

Και φυσικά η ΕΕ να ζητήσει από την Τουρκία να πάρει μέτρα αυστηρότερων ελέγχων στα σύνορά της.

Παντού τα ίδια

Δεν είναι καλύτερη η κατάσταση και σ' άλλες περιοχές της χώρας. Παντού μετανάστες, νόμιμοι και «λαθραίοι» είχαν κατακλύσει τις πόλεις. Μετά την Πάτρα και η Ηγουμενίτσα έχει γεμίσει από μετανάστες που όνειρό τους είναι να περάσουν στην Ιταλία και από κει για άλλους τόπους, Ολλανδία, με τελικό προορισμό για πολλούς από αυτούς τον Καναδά.

Η πόλη της Άρτας έχει αλλάξει φυσιογνωμία. Πάνω από 5.000 μετανάστες έχουν εγκατασταθεί μόνιμα! Κοιμούνται στους δρόμους, στα χωράφια, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Εικονικοί γάμοι

Ένας... πρωτότυπος τρόπος, προκειμένου να νομιμοποιούνται λαθρομετανάστες και να μπορούν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στήνονται εικονικοί γάμοι, με Ρουμάνες, Βουλγάρες και Πολωνέζες, που οι χώρες τους έχουν ενταχθεί στην ΕΕ. Έναντι αμοιβής (όχι και τόσο ευκαταφρόνητης) παντρεύονται με Πακιστανούς, Αφγανούς κ.ά. και έπειτα από 2-3 μήνες ο γάμος παραμένει στα χαρτιά.
Όμως μ' αυτό το χαρτί είναι ελεύθερη η είσοδός τους σ' όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Το διεθνές κύκλωμα που διακινεί τους λαθρομετανάστες, όπως βλέπετε, είναι πολύ εφευρετικό... για να ξεπερνάει τις απαγορεύσεις...

Για την Ελλάδα και όλους μας το ποτήρι ξεχείλισε... Η κυβέρνηση και όλος ο πολιτικός κόσμος να προβληματιστούν και να δουν πού πάμε... Και να συμφωνήσουν στα μέτρα πριν ο Ελληνισμός και η χώρα μας χάσουν την ταυτότητά τους.

.paron.gr
στις 6:51 μ.μ.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΣΙ ΕΡΙΞΑ ΤΟΝ......ΗΛΙΑΚΗ !!!



Για πρώτη φορά αποκαλύπτονται σήμερα οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ενός εγκλήματος στον ουρανό του Αιγαίου – που έχει κουκουλωθεί στο γνωστό δόγμα των ελληνικών κυβερνήσεων «Μην ενοχλείται και καταγγέλλεται την Τουρκία».
Από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανασύρεται ο φάκελος του θανάτου του ηρωικού σμηναγού, Κώστα Ηλιάκη στις 23 Μαΐου 2010, στην περιοχή της Καρπάθου. Στον φάκελο αυτό υπάρχει η συγκλονιστική κατάθεση του Τούρκου πιλότου του F16, Χαλί Ιμπραήμ, ο οποίος αποκαλύπτει ότι έριξε τον Ηλιάκη με πύραυλο.
Την Τρίτη 23 Μαΐου 2010 το ραντάρ της Κρήτης έχει εντοπίσει μια τουρκική φρεγάτα, που πλέει στην περιοχή της Καρπάθου και δύο τούρκικα αεροπλάνα F16 RF-4, που κινούνται για την προστασία της φρεγάτας.
Αμέσως από τα Χανιά απογειώνονται δύο F16 για να αναχαιτίσουν τους Τούρκους. Στο ένα από αυτά χειριστής είναι ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης, ο οποίος με κατάλληλους χειρισμούς μπαίνει ανάμεσα στα δύο τουρκικά για να πάρει τα νούμερά τους και να φωτογραφίσει τα όπλα που φέρουν. Εκείνη την στιγμή ο Χαλί Ιμπραήμ με το F16 έρχεται πίσω από τον Ηλιάκη και ο δεύτερος Έλληνας πιλότος έρχεται πίσω από τον δεύτερο Τούρκο πιλότο και τον εγκλωβίζει στο ραντάρ των πυραύλων του.
Από εκει και πέρα αρχίζει η περιγραφή του Χαλί Ιμπραήμ, στην κατάθεσή του στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.
«Ζήτησα από τον Ηλιάκη να απομακρυνθεί από τον σχηματισμό μας, ενώ με κατάλληλο ελιγμό τον εγκλωβίζω στο δικό μου σύστημα ραντάρ των πυραύλων μου. Ο ένας πιλότος δεν έφυγε, συνεννοήθηκα με τον συμπολεμιστή μου στο δεύτερο αεροπλάνο και αντιμετώπισα την κατάσταση με εκτόξευση πυραύλου. Ο άλλος Έλληνας πιλότος εξαπόλυσε και αυτός έναν πύραυλο και βρήκε τον συνάδελφό μου χειριστή στο RF-4 στο φτερό και τον κατέρριψε».
Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι η κατάρριψη του ηρωικού Κώστα Ηλιάκη δεν ήταν ένα ατύχημα στον αέρα, αλλά μια καθαρή επιθετική πολεμική ενέργεια των Τούρκων πιλότων, γεγονός που έχει αποκρυφτεί επιμελώς μέχρι σήμερα. ΠΗΓΗ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ
Αναρτήθηκε από PATRINAKI στις 15:44

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Ειμαι απλος ανθρωπος.Οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες.Αλλα εχω μερικες αποριες. Και επειδη εχω περιορισμενες γνωσεις τις εκθετω εδω και σας παρακαλω διωρθωστε με οπου κανω λαθος.
Αρχιζω..
ΓΙΑΤΙ καθε φορα που αλλαζει η κυβερνηση υπαρχει αναβρασμος στα Πανεπιστημια; Γιατι καθε υπουργος παιδειας `η οπως λεγετε σημερα,ανακατευει τα της παιδειας; Δεν ειναι δυνατον να βρεθει μια λυση οριστικη και μονιμη; Ποιους βολευει αυτος ο αναβρασμος και η αναρχια;
ΓΙΑΤΙ τα πολιτικα κομματα εχουν εγκαταστηση τις νεολαιες τους μεσα στα Πανεπιστημια; Πιστευε οτι θελεις πολιτικα, αλλα στα Πανεπιστημια ερχεσε για να αποκτησεις γνωσεις και εφοδια για το μελλον σου. Αγωνισου για δικαιωματα, οπως δωρεαν παιδεια, σιτηση, δωρεαν συγγραμματα,αναβαθμιση σπουδων, αλλα μεχρι εκει.
ΑΣΥΛΟ! Αλλο παλι και τουτο. Τι ειναι ασυλο; Ασυλο δεν ειναι να χρησιμοποιεις το Πανεπιστημιο, ορμητηριο για καταστροφες και βανδαλισμους Δεν ειναι να καταστρεφεις την περιουσια του Πανεπιστημιου και κατ' επεκταση την δικη μας. Ασυλο ειναι η ελευθερη διακινηση ιδεων και γνωσεων. Δεν ειναι ασυλο να μου απαγορευεις να εκφρασω και εγω την αποψη μου.
ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Δεν ειναι σπιτι σου να κλεινεις την πορτα και να μου απαγορευεις την εισοδο. Οι γνωσεις και οι ιδεες δεν πρεπει να εμποδιζονται για κανεναν και για οποιονδηποτε λογο. Αλλωστε 10 ατομα εχουν την δυνατοτητα να κλεισουν ενα Πανεπιστημιο 10.000 φοιτητων.
ΕΚΛΟΓΕΣ Γιατι οι φοιτητες να εχουν λογο στην εκλογη του Πρυτανη; Για να εχουν καποιοι την δυνατοτητα να παρουν πτυχιο χωρις να εχουν παρακολουθηση ουτε μια φορα; Δεν αρκει η αξιολογηση των καθηγητων; Και μεσα απο αυτην και με την εν γενει επιστημονικη πορεια τους, να εκλεγεται ο Πρυτανης;
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Ναι, να ειναι δωρεαν η παιδεια. Ετσι θα εχει την δυνατοτητα να σπουδασει και ο χαμηλων εισοδηματων (πατρικων) φοιτητης. Οταν ομως παρεις πτυχιο, και λογω αυτου αποκατασταθεις επαγγελματικα να εισαι υποχρεωμενος να πληρωσεις στο Πανεπιστημιο, που σπουδασες, για καθε χρονο σπουδων, καποιο αντιτιμο. Θελεις να το δωσεις εφ' απαξ εχει καλως. Θελεις με δοσεις παλι καλα. Και αυτο αν εχεις δουλεια. Αν εισαι ανεργος `η τις σπουδες τις ηθελες μονο για σενα μην πληρωνεις. Ετσι θα σεβαστεις και το Πανεπιστημιο και τον χρονο σου. Δεν ειναι δυνατον να σε σπουδαζω δωρεαν για να γινεις π.χ. δικηγορος, και οταν ελθω για μια συμβουλη να σε πληρωνω και παλι. (Γιατι εμεις σε σπουδασαμε, αν δεν το εχεις καταλαβει. Απο το υστερημα μας)

Στην Ευρωπη εκτος του οτι σε καποιες χωρες υπαρχουν διδακτρα, δεν μπορεις να εισαι αιωνιος φοιτητης. Αν δεν περασες σε ενα μαθημα, δυο ετη σου λενε¨Κυριε, δεν κανεις για αυτο που επελεξες. Βρες κατι αλλο".

Αυτες ειναι λιγες σκεψεις για τα πανεπιστημια. Καποιοι που ειναι μεσα στις καταστασεις θα γνωριζουν περισσοτερα, και να διαφωνουν. Ισως εχουν δικιο.

ΛΑΙΚΑ

Πειτε μου κατι...
Ακουσα καλα;
Τι ειπε αυτη στον ΑΛΤΕΡ εχθες στις ειδησεις;
Μακρη νομιζω την λενε..
Οτι ο μεσος ορος του ετησιου μισθου των υπαλληλων του ΟΠΑΠ ειναι 100.000 ευρω!!
Αληθευει αυτο; Γιατι αν ειναι αληθεια αυτο, ποσο ηλιθιος πρεπει να αισθανομαι;
Και συζητανε τωρα για μειωσεις μισθων.
Ειναι δυνατον να μειωνει τους μισθους ολων των υπαλληλων οριζοντια κατα 25% ; Οταν μειωνεις το μισθο των 700 `η των 1000 ευρω ,κατα 25%, δεν ειναι το ιδιο οπως οταν μειωνεις 25% τον μισθο των 20.000 ευρω Αυτος που ζουσε με 700 `η 1000 ευρω θα εχει προβλημα. Αυτος που ζουσε με 20.000 ευρω τον μηνα, και τον μειωσουν 25% τι προβλημα θα εχει;
Και να πω και κατι. Αν ολη αυτη η κατασταση ηταν δημοκρατικη, ποιος θα αντιδρουσε; Ξερουμε οτι υπαρχει προβλημα. Θα κανουμε υπομονη. Οχι ετσι ομως.!
Αν σε εναν υπαλληλο, των 20.000 ευρω του επαιρνες τα 15.000, δεν θα ηταν αναγκη να να κοψει 200 ευρω απο 75 ατομα χαμηλοσυνταξιουχους `η τους μισθοσυντηρητους υπαλληλους. Καντε μια αναγωγη για ολους τους ακριβοπληρωμενους και υπολογιστε αν θα χρειαζοταν να παρει τοσο σκληρα μετρα.
(Αυτο οχι μονο για τους υπαλληλους του ΟΠΑΠ, αλλα γενικα για ολους  τους υψηλομισθους οπου υπηρετουν)
(Και οχι δεν ειμαι δημοσιος υπαλληλος)

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΓΝΩΜΕΣ

Μέγας Αλέξανδρος – [ 356-323 π.Χ. ] – Βασιλεύς Μακεδόνων

Ποτέ μην παρακαλάς για κάτι που έχεις τη δύναμη να το κερδίσεις.



Βολταίρος – [ 1694-1778 ] – Γάλλος Φιλόσοφος και Συγγραφέας

Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ’ αυτόν τον κόσμο, είναι αυτοί που
σηκώνονται, αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν, κι αν δεν τις βρουν,
τις διαμορφώνουν μόνοι τους.



Marcel Proust – [ 1871-1922 ] – Γάλλος συγγραφέας

Να έχεις εμπιστοσύνη στο Θεό και να κρατάς το μπαρούτι σου στεγνό.



Μαχάτμα Γκάντι (Ινδός ηγέτης) | 1869-1948

Αν αγαπάς κάποιον άσ’ τον να φύγει! Αν γυρίσει είναι δικός σου! Αν δεν γυρίσει, δεν ήταν ποτέ!



Dorothea Brande – [ 1893-1948 ] – Αμερικανίδα συγγραφέας

Μην είσαι πρόβατο. Οι άνθρωποι μισούν τα πρόβατα. Τα τρώνε.

Νέα μέτρα

Νέα μέτρα 12 δισ. ευρώ για την τριετία 2012-2014


Νέα «αθέατα» μέτρα ύψους 12 δισ. ευρώ για την τριετία 2012-2014 προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο, με πρόσθετες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και προνοιακά επιδόματα, απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο και λουκέτα σε ελλειμματικές κρατικές επιχειρήσεις και φορείς, καθώς και συμπίεση των κονδυλίων για παιδεία, υγεία και ασφάλιση.

Ταυτόχρονα, από το 2011 έρχονται νέες αυξήσεις στον ΦΠΑ, στη φορολογία των ακινήτων και του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και στους φόρους κατανάλωσης.

Με βάση το επικαιροποιημένο μνημόνιο θα πρέπει να υλοποιηθούν πρόσθετα διαρθρωτικά μέτρα ίσα με το 5% του ΑΕΠ την περίοδο 2012-2014, τα οποία θα πρέπει να αποσαφηνιστούν τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το μνημόνιο:

Θα ψαλιδιστούν εκ νέου οι επικουρικές και ενδεχομένως και οι κύριες συντάξεις. Η κυβέρνηση «θα αναθεωρήσει τις βασικές παραμέτρους του συνταξιοδοτικού συστήματος, αν οι προβλέψεις της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής δείξουν ότι η προβλεπόμενη αύξηση των δημόσιων δαπανών θα υπερβεί το όριο των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ για την περίοδο 2009-2060», ενώ «παγώνει τις ονομαστικές επικουρικές και μειώνει τα ποσοστά αναπλήρωσης για τα κεκτημένα δικαιώματα».

Το 2012 θα συνεχιστεί το πάγωμα των συντάξεων, με την πρόβλεψη ότι σε περίπτωση αρνητικού πληθωρισμού θα μειωθούν ανάλογα.

Περικόπτονται τα οικογενειακά επιδόματα, καθώς για τη χορήγησή τους θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τα επιδόματα ανεργίας. Το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί «μόνο σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη».

Μειώσεις αποδοχών για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους θα επιφέρει το νέο μισθολόγιο μέσω της περικοπής ή και της κατάργησης δεκάδων επιδομάτων.

1. ΛΟΥΚΕΤΑ
Το 2011 θα υιοθετηθεί σχέδιο δράσης για την αναδιάρθρωση των δημόσιων επιχειρήσεων που θα οδηγήσει «σε κλείσιμο των μη βιώσιμων», ενώ «οι συμβάσεις περιορισμένου χρόνου θα περιοριστούν περαιτέρω «τουλάχιστον 15%».

Θα αποδεσμεύεται κάθε μήνα το 1/14 των πιστώσεων του προϋπολογισμού αντί για το 1/12. Το «απόθεμα» μπορεί να ακυρωθεί αν το έλλειμμα δεν μειώνεται.

2. ΦΟΡΟΙ
Η εξομοίωση της φορολογίας πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης από τον Οκτώβριο του 2011 θα εκτινάξει στα ύψη την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ επίδομα θα πάρουν «μόνο όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη».

Διαδοχικές αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων το 2011 και το 2012 θα οδηγήσουν σε μεγάλες αυξήσεις τους φόρους κατοχής και μεταβίβασης.

3. ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το 2011 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πώληση του 30% της ΔΕΠΑ και του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Θα επεκταθεί χρονικά η σύμβαση παραχώρησης που υπάρχει με τη γερμανική Hochtief για το «Ελ. Βενιζέλος», ενώ δρομολογείται η πώληση του 49% του Καζίνου της Πάρνηθας και η πώληση ολόκληρου του ποσοστού του Δημοσίου στη ΛΑΡΚΟ.


Πηγή: Ημερησία

AΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία η πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων



Επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία η πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων

ΕΝΤΟΣ του Δεκεμβρίου το Yπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να παρουσιάσει τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων υλοποιώντας μια από τις βασικές δεσμεύσεις του μνημονίου αλλά και… ένα βήμα που επί δεκαετίες εξαγγέλλεται, χωρίς όμως έως σήμερα να έχει γίνει πράξη. Με τις ρυθμίσεις που οριστικοποιούνται το προσεχές διάστημα αίρονται οι περιορισμοί στα επαγγέλματα των φαρμακοποιών, συμβολαιογράφων, τεχνιτών αρτοποιών, κίνηση που εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει κύμα ισχυρών αντιδράσεων.

Ειδικότερα η κυβέρνηση εξετάζει τα εξής:

Δικηγόροι: Σημείο τριβής με την κυβέρνηση είναι η κατάργηση των γραμματίων προείσπραξης. Με το άνοιγμα του επαγγέλματος θα καταργηθούν οι γεωγραφικοί περιορισμοί και οι δικηγόροι θα παρέχουν υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, ενώ θα επιτρέπεται η διαφήμιση.

Συμβολαιογράφοι: Ενδέχεται να μην ανοίξει πλήρως το επάγγελμα, επειδή υπάρχουν συνταγματικά κωλύματα καθώς ασκούν κατά παραχώρηση δημόσια εξουσία. Προβλέπεται, πάντως, άρση των περιορισμών για την ελάχιστη αμοιβή, καθώς και των γεωγραφικών περιορισμών για την άσκηση του επαγγέλματος.

Φαρμακοποιοί: Το Yπουργείο Υγείας έχει αποφασίσει να καθιερωθεί σύστημα εκπτώσεων που θα κάνουν τα φαρμακεία στα ασφαλιστικά ταμεία, ανάλογα με τον τζίρο τους. Προϋπόθεση θα αποτελεί η άμεση αποπληρωμή των οφειλών τους, ενώ η απελευθέρωση του επαγγέλματος δεν θα συνεπάγεται και ελεύθερη αδειοδότηση για ίδρυση νέων φαρμακείων, ούτε πώληση φαρμάκων από σούπερ-μάρκετ.

Αρτοποιοί: Στον κλάδο εξακολουθούν να υφίστανται περιορισμοί στην αδειοδότηση και εξετάζεται η κατάργησή τους.

Τεχνικά επαγγέλματα (αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι, συγκοινωνιολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, ηλεκτρονικοί μηχανικοί κ.λπ.): Στα επαγγέλματα αυτά το κράτος ούτε λίγο ούτε πολύ εγγυάται την καταβολή των αμοιβών τους, αφού δεν εκδίδονται αλλιώς άδειες για κατασκευές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση για την άρση των περιορισμών θα είναι γενική, ενώ οι λεπτομέρειες για κάθε επάγγελμα ξεχωριστά θα ορίζονται στη συνέχεια με υπουργικές αποφάσεις.

Το οικονομικό επιτελείο αναμένει από το άνοιγμα όχι μόνο την ενίσχυση του ανταγωνισμού αλλά και δημοσιονομικά οφέλη. Κι αυτό καθώς σύμφωνα με έκθεση του ΙΟΒΕ το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα αποφέρει οφέλη ύψους 2,5 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.


Πηγή: Express.gr

Ο ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΣΤΟ MEGA

Τις προτεραιότητες του ΟΑΕΕ ανέπτυξε ο διοικητής Γεράσιμος Βουδούρης σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης που παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

Ερωτηθείς για την πορεία της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ο διοικητής του ΟΑΕΕ εξέφρασε την αισιοδοξία του σημειώνοντας ότι το πολύ σημαντικό συμπέρασμα που προκύπτει μέχρι στιγμής είναι ότι το κόστος της μέσης συνταγής μειώθηκε από τα 80 στα 48 ευρώ. Πρόσθεσε επίσης ότι οι συνταγές έχουν μειωθεί από τις 330.000 μηνιαίως στις 200.000 και παράλληλα ενώ το αρχικό κόστος τους ανέρχονταν σε 25 εκ. ευρώ, έχει ήδη περιοριστεί στα 12 με 13 εκ. ευρώ.
«Υπήρχε αλόγιστη σπατάλη και παράνομη υπερσυνταγογράφηση αλλά αυτό πλέον το σύστημα δεν το επιτρέπει. Και συνάμα και οι γιατροί, που συμμετέχουν στη νέα εφαρμογή έχουν προσαρμοστεί. Έτσι οι όποιοι περίεργοι θα απομονωθούν» επεσήμανε ο διοικητής του ΟΑΕΕ.

Ο Γ.Βουδούρης τόνισε ότι καθημερινά στην πράξη αντιμετωπίζονται δυσχέρειες και σημείωσε: «Κλείνουμε μικροπροβλήματα και οικοδομούμε γνώση ώστε τον επόμενο καιρό να υπάρχει μια βάση δεδομένων προκειμένου να γίνουν βελτιώσεις και να αναπτυχθούν δράσεις ελέγχου».

Επιπλέον, τονίζοντας ότι γίνονται γρήγορα βήματα προκειμένου οι νέες τεχνολογίες να εκσυγχρονίσουν τον ΟΑΕΕ ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσει και η ηλεκτρονική αναγραφή των εργαστηριακών εξετάσεων και εκτίμησε ότι και αυτή η νέα δράση θα παρέχει σημαντικό όφελος στο Ταμείο.

Η απογραφή των συνταξιούχων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ

Ο διοικητής έκανε μνεία και για το όφελος που έχει προκύψει από την απογραφή των συνταξιούχων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ. Τόνισε ότι από τους 320.000 συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί 7-8.000, ενώ το κόστος των ταχυδρομικών τελών με το προηγούμενο καθεστώς πληρωμής μέσω μιας τράπεζας άγγιζε τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο νέος τρόπος πληρωμής απαιτεί έξοδα 480.000 ευρώ.

Η ρύθμιση των οφειλών

Ο Γ.Βουδούρης αναφερόμενος στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών «ΡΥΘΜΙΖΩ-ΚΕΡΔΙΖΩ» που εφάρμοσε ο ΟΑΕΕ τόνισε ότι 80.000 ασφαλισμένοι αιτήθηκαν συμμετοχής για οφειλές 2,5 δις ευρώ με κεφαλαιοποιημένο ποσό 850 εκ. ευρώ, ωστόσο η οικονομική κρίση εμποδίζει αρκετούς να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των χρεών τους. Ο διοικητής του ΟΑΕΕ
υποστήριξε ότι ο κόσμος πρέπει να διευκολυνθεί και ζήτησε να υπάρξει επιμήκυνση στις δόσεις του κεφαλαιοποιημένου ποσού. Επιπλέον, επεσήμανε ότι υπάρχει και το 60% των ασφαλισμένων που είναι συνεπείς και ότι και αυτοί πρέπει να επιβραβευθούν και όπως είπε έχει ήδη προτείνει στην κυβέρνηση το 3ετές πάγωμα των εισφορών για τους
συνεπείς.

Η απάντηση για το περιστατικό στα Άνω Πατήσια

Ο διοικητής του Οργανισμού ερωτηθείς για το ατυχές περιστατικό στο υποκατάστημα του ΟΑΕΕ στα Άνω Πατήσια, επανέλαβε τον αποτροπιασμό του κάνοντας λόγο για μια πρωτοφανή ενέργεια εις βάρος της υπαλλήλου του Οργανισμού που προκάλεσε σε όλους σοκ, ενώ έκανε λόγο για «ύποπτα αγανακτισμένο πολίτη, η συμπεριφορά του οποίου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί καθώς είχε καταθέσει τα χαρτιά του για διαδοχική σύνταξη
από 4 ταμεία μόλις πριν από μία εβδομάδα. Είναι ύποπτη και όλα ψάχνονται» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Μάλιστα, ο Γ.Βουδούρης πρόσθεσε πως ο ίδιος επισκέφθηκε τον ασφαλισμένο προκειμένου να ακούσει την άποψή του και να διαπιστώσει εάν έχει προκληθεί από την υπάλληλο και σημείωσε ότι ενώ η συζήτηση ξεκίνησε σε ήρεμο κλίμα στη συνέχεια δέχτηκε και ο ίδιος φραστική επίθεση.

Αναδιάρθρωση του Οργανισμού

Ο διοικητής δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του Οργανισμού με συγχωνεύσεις υπηρεσιών και καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού. Στάθηκε
μάλιστα στο θέμα της μίσθωσης των κτιρίων που στεγάζεται ο ΟΑΕΕ κάνοντας λόγο για «ενοίκια Παρισιού». Διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν συστεγάσεις και θα βρεθούν οι πιο συμφέρουσες λύσεις προκειμένου να υπάρξει περιστολή των δαπανών.
«Αυτό, τόνισε ο Γ.Βουδούρης, εννοούσε ο πρωθυπουργός όταν είπε ότι υπάρχουν χρήματα, όχι ότι υπάρχουν χρήματα κρυμμένα σε κάποιο ντουλάπι. Πρέπει να υπάρξει αυξημένο αίσθημα ευθύνης στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος».

Η έκδοση των συντάξεων

Για τον χρόνο έκδοσης σύνταξης από τον ΟΑΕΕ, ο Γ.Βουδούρης είπε ότι τώρα απαιτούνται 4-5 μήνες, ανακοίνωσε όμως ότι θα υπάρξουν ενιαία κέντρα συντάξεων ανά περιοχή πχ. στην Αττική, στα οποία θα λειτουργούν ασφαλιστικοί σύμβουλοι που θα συντάσσουν προσυνταξιακές μελέτες, προκειμένου να επισπεύδεται ο χρόνος έκδοσης των συντάξεων και να ελαχιστοποιείται η γραφειοκρατία. Τόνισε ότι αρχικά το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά από το υποκατάστημα της Ομόνοιας προκειμένου να υπάρξει τεχνογνωσία και να τελειοποιηθεί το εγχείρημα.

ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Το επίδομα Χριστουγέννων 2010 θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ την 16/12/2010.

Κανονισμός Παροχών Κλάδου Υγείας του ΟΑΕΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΕΧΡΙ……
Οργανισμός
Ασφάλισης ΑΘΗΝA…02../...02.../2010
Ο.Α.Ε.Ε Ελευθέρων Αριθ Πρωτ ΔΙΠΑΣΘ/Φ73/7/16748
Επαγγελματιών
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ Α΄
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ : ΝΟΣ & ΕΞΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
ΤΑΧ Δ/ΝΣΗ : ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 05 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 13
ΠΛΗΡ: Λ ΓΟΥΡΝΙΕΖΑΚΗΣ
ΤΗΛ : 2105274420
FAX : 2105234435



ΘΕΜΑ: ΄΄Σχετικά με το δικαίωμα στις παροχές του Κλάδου Υγείας σε περιπτώσεις διακοπής άσκησης επαγγέλματος .΄΄




Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με τη διάταξη της παρ 5 του άρθρου 6 της αριθ 35/1385/99 Υ.Α ( Κανονισμός Παροχών Κλάδου Υγείας του ΟΑΕΕ) ΄΄σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος διακόψει την άσκηση του επαγγέλματός του , δικαιούται παροχές του Κλάδου Υγείας για ένα (1) έτος από την διακοπή της ασφάλισης , υπό την προϋπόθεση εξόφλησης όλων των οφειλομένων εισφορών ΄΄ .
Με αφορμή ερώτημα που τέθηκε στην υπηρεσία μας από Περιφερειακό Τμήμα του Οργανισμού , εάν ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που έχουν διακόψει την άσκηση του επαγγέλματός τους , και έχουν οφειλές τις οποίες έχουν ρυθμίσει σε δόσεις , έχουν δικαίωμα στις παροχές του Κλάδου Υγείας ( έκδοση κ΄ θεώρηση βιβλιαρίου ασθενείας ) μέχρι τη συμπλήρωση του έτους από τη διακοπή της ασφ/σης τους , εφόσον τηρούν τους όρους της ρύθμισης που έχουν υπαχθεί , εκδόθηκε γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του ΟΑΕΕ –η οποία έγινε δεκτή από τη Διοίκηση του Οργανισμού - σύμφωνα με την οποία ΄΄ Ο Οργανισμός δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει διαφορετικά τους ως άνω ασφαλισμένους ΄΄ ( διακόψαντες την άσκηση του επαγγέλματος ) από τους εν ενεργεία ασφ/νους της αυτής κατηγορίας
Σύμφωνα με τα ανωτέρω τα Περιφερειακά Τμήματα του ΟΑΕΕ, σε ανάλογες περιπτώσεις , θα πρέπει να προβαίνουν στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων ανά εξάμηνο , κ΄ μέχρι τη συμπλήρωση έτους από τη διακοπή της άσκησης του επαγγέλματος τους υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν απωλέσει το δικαίωμα της ρύθμισης .









Ο Ακριβές Αντίγραφο
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Η ΠΡ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ


Κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ι ΜΑΡΙΑ

ΘΕΜΑ: Υποβολή μηνύσεων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 21/01/2010
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣΦ120/6/9293
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
O.A.E.E
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ: 1. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α΄
Δ/ΝΣΗ: ΕΣΟΔΩΝ
ΤΜΗΜΑ: ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18
ΠΛΗΡΟΦ: Νικολάου Ε.
ΤΗΛ: 210 5285665,667 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 7
FAX: 210 5228857


ΘΕΜΑ: Υποβολή μηνύσεων.
ΣΧΕΤ.: To αριθμ. ΔΙΕΣΦ120/60/119737/26-11-09 έγγραφο μας.

Με το άρθρο 4 της από 16/09/2009 πράξης νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ181, τεύχος Α) που κυρώθηκε μ ε το Ν. 3814/12-01-10 (ΦΕΚ3, τέυχος Α), αντικαστάθηκε το άρθρο 33 του Ν.3346/05 και ορίζει ότι για την εφαρμογή τωμ παρ. 1 και 2 του άρθρου 1 του α.ν.86/67 απαιτείται το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που βαρύνουν τον υπόχρεο, να υπερβαίνουν συνολικώς τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Συνεπώς για την υποβολή μηνύσεων και για τις περιπτώσεις των διαγραφών απαιτείται οι οφειλές να υπερβαίνουν τις πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Με αφορμή το ερώτημα Περιφερειακών Δ/νσεων σας διευκρινίζουμε ότι, μήνυση υποβάλλεται για χρονικό διάστημα που αρχίζει από το μεθεπόμενο μήνα κατά το οποίο υποχρεούνται ο ασφαλισμένος να εξοφλήσει τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές και φθάνει μέχρι το μεθεπόμενο μήνα του τελευταίου μήνα της 5ετίας, π.χ. για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές από 7/04 έως σήμερα μήνυση μπορεί να υποβληθεί από 2/ έως
10/09.





O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΑΕΕ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΑΝΤΙ-ΥΛΗ

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ CERN

Αντι-ύλη: Συνελήφθη και ανακρίνεται!

Ενα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση των μυστηρίων του Σύμπαντος η απομόνωση για μεγάλο χρονικό διάστημα ατόμων αντι-υδρογόνου

Για τους φυσικούς, ακόμη κι ένα κομματάκι αντι-ύλης είναι πολύτιμο δώρο. Συγκρίνοντας την ύλη με το συμπλήρωμά της, είναι σε θέση να ελέγξουν τις θεμελιακές συμμετρίες που βρίσκονται στην καρδιά του καθιερωμένου μοντέλου της σωματιδιακής φυσικής και να αναζητήσουν ενδείξεις για νέα θεωρητικά μοντέλα.

Ωστόσο, λίγα δώρα μάς δυσκολεύουν τόσο στο περιτύλιγμά τους: μόλις ένα σωματίδιο αντι-ύλης έρθει σε επαφή με το ομόλογό του της ύλης, και τα δύο εκμηδενίζονται σε μια υπέρλαμπρη έκρηξη ενέργειας.

Τώρα όμως μια ερευνητική ομάδα του CERN, του ευρωπαϊκού εργαστηρίου σωματιδιακής Φυσικής που βρίσκεται κοντά στη Γενεύη, κατάφερε 38 φορές να «φυλακίσει» μεμονωμένα άτομα αντι-υδρογόνου σε μια μαγνητική παγίδα για περισσότερα από 170 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ενα άτομο αντι-υδρογόνου αποτελείται από ένα αρνητικά φορτισμένο αντι-πρωτόνιο και ένα θετικά φορτισμένο ποζιτρόνιο, το αντι-υλικό ομόλογο του ηλεκτρονίου.

Τόσο η ομάδα συνεργασίας ALPHA όσο και η παράλληλα εργαζόμενη στο ίδιο πεδίο ATRAP εργάζονται στον αντίποδα του μεγαλόπνοου πειράματος του CERN για την ανακάλυψη του μποζονίου του Χιγκς (το λεγόμενο και σωματίδιο του Θεού, που πιστεύεται ότι έδωσε μάζα στα άλλα σωματίδια μετά το Μπιγκ Μπανγκ): Ενώ για εκείνο χρησιμοποιείται επιταχυντής σωματιδίων, οι ομάδες ALPHA και ATRAP χρησιμοποιούν επιβραδυντή σωματιδίων. Σκοπός και των δύο ομάδων είναι να συγκρίνουν τα επίπεδα ενέργειας του αντι-υδρογόνου με εκείνα του υδρογόνου, προκειμένου να επαληθεύσουν πως τα σωματίδια της αντι-ύλης υπόκεινται στις ίδιες ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις με τα σωματίδια της ύλης, μια θεμελιώδη υπόθεση του καθιερωμένου μοντέλου.

Οι ισχυρισμοί της ομάδας ALPHA είναι η πρώτη μεγάλη πρόοδος μετά τη δημιουργία χιλιάδων ατόμων αντι-υδρογόνου το 2002 από ένα πρόδρομο πείραμα ονόματι ΑΤΗΕΝΑ2 και από την ATRAP. Και οι δύο ομάδες συνδύασαν επιβραδυμένα αντι-πρωτόνια με ποζιτρόνια ώστε να παραχθούν άτομα αντι-υδρογόνου. Ομως, μέσα σε μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου, τα άτομα εκμηδενίστηκαν μαζί με την κανονική ύλη στα τοιχώματα του περιέκτη τους. Προκειμένου να μη συμβεί κάτι τέτοιο, η ομάδα ALPHA σχημάτισε τα άτομα αντι-υδρογόνου μέσα σε μια μαγνητική παγίδα. Παρόλο που δεν είναι ηλεκτρικά φορτισμένο όπως τα αντι-πρωτόνια και τα ποζιτρόνια, το αντι-υδρογόνο -όπως και το υδρογόνο- διαθέτει έναν πιο λεπτοφυή μαγνητικό χαρακτήρα, που προκύπτει από τα σπιν των σωματιδίων του.

Οι ερευνητές της ALPHA χρησιμοποίησαν έναν οκτάπολο μαγνήτη για να δημιουργήσουν ένα μαγνητικό πεδίο που ήταν ισχυρότερο κοντά στα τοιχώματα της παγίδας και ελαχιστοποιούνταν στο κέντρο, ωθώντας τα άτομα να συγκεντρώνονται εκεί. Για να παγιδευθούν μόλις 38 άτομα, η ομάδα επανέλαβε 335 φορές το πείραμα. Και για να γίνουν φασματοσκοπικές μετρήσεις εκτιμάται πως θα χρειαστεί να παγιδευθούν ταυτόχρονα μέχρι 100 άτομα αντι-υδρογόνου.

Με τη σειρά της, η ATRAP ελπίζει πως θα φτάσει νωρίτερα σε αυτόν το στόχο, καθώς χρησιμοποιεί μια διαφορετική μέθοδο, δημιουργώντας χαμηλής ταχύτητας άτομα αντι-υδρογόνου, τα οποία μπορούν να παραμείνουν παγιδευμένα για περισσότερο χρόνο. Αλλά και άλλες δύο ομάδες μελετούν το αντι-υδρογόνο. Η διεθνής συνεργασία ASACUSA προτείνει τη δημιουργία δέσμης αντι-ηλεκτρονίων, ώστε να μελετά τα επίπεδα ενέργειας του αντι-υδρογόνου χωρίς να χρειάζεται να το παγιδεύσει. Και ένα άλλο πείραμα του CERN ονόματι AEgIS έχει αρχίσει να συγκρίνει τις επιδράσεις της βαρύτητας στο υδρογόνο και στο αντι-υδρογόνο. Αν δεν είναι ακριβώς ίδιες, όπως θεωρούμε μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να επιλέξουν τις κατάλληλες προσεγγίσεις που θα ενοποιήσουν την κβαντική θεωρία με εκείνη της γενικής σχετικότητας.

Ο καθρέφτης της ύλης

Η εξίσωση του Αϊνστάιν e = mc2 σημαίνει πως κάθε ύλη αποτελεί απλώς συμπύκνωση ενέργειας.

Αν λοιπόν φανταστούμε την ενέργεια ως ένα φύλλο μετάλλου σε ένα εργοστάσιο κατασκευής νομισμάτων, κάθε «νόμισμα» (ύλη) που εξάγεται, αφήνει κενή μία τρύπα στο φύλλο (αντι-ύλη). Ετσι, η αντι-ύλη είναι ο καθρέφτης της ύλης: ποτέ δεν έχει παρατηρηθεί δημιουργία αποκλειστικά σωματιδίων ή αποκλειστικά αντι-σωματιδίων. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εκρηξης, αυτό συνέβη - μόνο που αυτομάτως εκμηδενίστηκε σε μια τεράστια έκρηξη ενέργειας, όπως συμβαίνει πάντοτε όταν συναντιούνται ύλη και αντι-ύλη. Με τη διαφορά ότι, για κάποιους λόγους που ακόμη υποθέτουμε, παρέμεινε ένα μικρό «υπόλειμμα» ύλης - και αυτό αποτελεί το Σύμπαν όπου κατοικούμε. Τα πάντα γύρω μας είναι φτιαγμένα από αυτό το «υπόλειμμα»: Οφείλουμε την ύπαρξή μας σε μια απειροελάχιστη ασυμμετρία μεταξύ ύλης και αντι-ύλης. Γι' αυτό και η διερεύνηση της αντι-ύλης είναι τόσο σημαντική για τους επιστήμονες· είναι σαν να ρίχνουν μια ματιά στο Μπιγκ Μπανγκ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, 13 Δεκεμβρίου 1943

Οι Γερμανοί μπήκαν στα Καλάβρυτα στις 09-12-1943. Δημιούργησαν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πόλη, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει. 
Την έντονη ανησυχία των κατοίκων κατάφερε, παραπλανώντας τους, να κατευνάσει ο Γερμανός Διοικητής, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται κανείς να πάθει τίποτε και ότι ο στόχος τους ήταν η εξόντωση των ανταρτών. Προχώρησαν αρχικά στην πυρπόληση σπιτιών που ανήκαν σε αντάρτες και αναζήτησαν την τύχη των Γερμανών τραυματιών της Μάχης της Κερπινής.Στις 12/12, οι Γερμανοί άρχισαν να ετοιμάζονται για να αποχωρήσουν την επομένη. Το πρωί στις 13/12, ημέρα Δευτέρα, πριν καλά καλά ξημερώσει, χτύπησαν τις καμπάνες της κεντρικής εκκλησίας και Γερμανοί αξιωματικοί και στρατιώτες διέταξαν να συγκεντρωθούν όλοι οι κάτοικοι στο Δημοτικό Σχολείο, αφού πάρουν μαζί τους μια κουβέρτα και τρόφιμα μιας ημέρας.

Στο κτίριο του σχολείου έγινε ο χωρισμός και ο αποχωρισμός. Τα γυναικόπαιδα κλείστηκαν στο σχολείο και οι άνδρες από 14 χρονών και πάνω οδηγήθηκαν σε φάλαγγες στην κοντινή Ράχη του Καππή. Ο χώρος ήταν προσεκτικά επιλεγμένος. Η αμφιθεατρική του διαμόρφωση δεν θα επέτρεπε σε κανένα να γλιτώσει. Οι Καλαβρυτινοί ήταν αναγκασμένοι να βλέπουν τις περιουσίες τους, τα σπίτια και ολόκληρη την πόλη, να καίγονται και, μαζί τους, να παραδίδονται στη φωτιά οι γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά τους έγκλειστα στο κτίριο του Σχολείου, το οποίο φρουρούσαν πάνοπλοι στρατιώτες.

Ο Γερμανός Διοικητής, για να καθησυχάσει και να παραπλανήσει τους συγκεντρωμένους, έδωσε το λόγο της στρατιωτικής του τιμής ότι δεν πρόκειται να τους σκοτώσουν. Ολόκληρη η πόλη παραδόθηκε σης φλόγες.

Την ίδια στιγμή ο Οδοντωτός κατηφόριζε κατάφορτος με τις σοδιές από το πλιάτσικο των Γερμανών στα σπίτια, στα μαγαζιά και τις αποθήκες, απ΄ όπου άρπαξαν ότι πολύτιμο υπήρχε. Μαζί και τα χρήματα και τα αποθέματα των Τραπεζών και των Δημοσιών Υπηρεσιών, αφού προηγουμένως ανάγκασαν τους Διευθυντές να τα παραδώσουν.

Από το ξενοδοχείο «Μέγας Αλέξανδρος», με μια πράσινη και ύστερα μια κόκκινη φωτοβολίδα, δόθηκε το σύνθημα της εκτέλεσης. Τα πολυβόλα θέρισαν τους Καλαβρυτινούς. Ακολούθησε η χαριστική βολή που ολοκλήρωσε το έγκλημα. Διασώθηκαν 13 άτομα.

Στο δημοτικό σχολείο, τα γυναικόπαιδα έζησαν στιγμές αγωνίας και τρόμου, καθώς οι φλόγες έζωναν το κτίριο του σχολείου. Σπάζοντας πόρτες και παράθυρα κατάφεραν τελικά να ξεφύγουν τρέχοντας μακριά από τα σπίτια που φλέγονταν, άρχισαν να αναζητούν τους δικούς τους, Μία από τις γυναίκες, η ηλικιωμένη Κρίνα Τσαβαλά, ποδοπατήθηκε από το πανικόβλητο πλήθος των γυναικόπαιδων και ξεψύχησε πριν αντικρίσει το αποτρόπαιο έγκλημα.Ύστερα, οι γυναίκες ανηφόρισαν προς το μέρος που είχαν οδηγήσει τους άνδρες και βρέθηκαν μπροστά στο πιο φρικιαστικό και απάνθρωπο θέαμα. Άνδρες, πατεράδες, γιοι και αδελφοί κείτονταν νεκροί πλημμυρισμένοι στο αίμα.ο μεγάλο Δράμα των Καλαβρύτων είχε ξεκινήσει. Τα νιάτα, οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, περιουσίες και κόποι χρόνων αφανίστηκαν στις 2:34΄ της 13ης Δεκεμβρίου 1943, όπως δείχνουν οι δείκτες του σταματημένου ρολογιού της εκκλησίας.

Η συνέχεια του δράματος βρήκε τις γυναίκες να προσπαθούν με τα νύχια να σκάψουν πρόχειρους τάφους στην παγωμένη γη του Δεκέμβρη, για να θάψουν τους νεκρούς τους. Με τις κουβέρτες που είχαν κοντά τους, μετέφεραν τους σκοτωμένους στο νεκροταφείο και άλλους έθαψαν εκεί στο λόφο, μια τραγική σκηνή που κράτησε μέρες.

Ακολούθησε η προσπάθεια της επιβίωσης μέσα στα χαλάσματα, που έμελλε για χρόνια να στεγάσουν τις απορφανισμένες οικογένειες.

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων «συγκίνησε και συνένωσε τους Έλληνες - δυνάμωσε τον αγώνα τους κατά του κατακτητή», ομολογεί ο τότε γενικός στρατιωτικός διοικητής των Γερμανών στην Ελλάδα.

Οι Καλαβρυτινές Γυναίκες, οι Καλαβρυτινές Μανάδες, μορφές ηρωικές, παλεύοντας κάτω από δύσκολες συνθήκες, κατάφεραν να αναθρέψουν τα παιδιά τους και να ξαναχτίσουν την πόλη μέσα από τα ερείπια.

Στον Τόπο της Εκτέλεσης, ο Λευκός Σταυρός και η Πετρωμένη Καλαβρυτινή Μάνα, αιώνια σύμβολα του μαρτυρίου, εξακολουθούν να στέλνουν μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών του κόσμου.
Πηγή : www.paizotopos.gr

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ

Ανάσα στον κλάδο του αυτοκινήτου θα δώσει η μείωση του Ειδικού Τέλους Ταξινόμησης στα Ι.Χ. σε συνδυασμό με την απόσυρση των ρυπογόνων μοντέλων. Οι αγοραστές αυτοκινήτων θα έχουν όφελος από 300 έως 2.800 ευρώ. Φως στο τούνελ βλέπει η αγορά αυτοκινήτου μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου, στο οποίο προβλέπονται μειώσεις του Ειδικού Τέλους Ταξινόμησης των Ι.Χ. σε συνδυασμό με απόσυρση γηρασμένων μοντέλων ηλικίας 12 ετών και παλαιότερων. Τα συγκεκριμένα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 31/12/2011 και εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν τον κλάδο του αυτοκινήτου να βγει από το τέλμα και θα δώσουν μια γερή «ένεση» στα δημοσιονομικά έσοδα.


Kαι αντε, ας πουμε οτι κερδιζεις καποια χρηματα, απο το τελος ταξινομισης. Τα υπολοιπα, για να αγορασεις αυτοκινητο, που θα τα βρεις;
Και, υποθεστε, οτι καποιοι τα εχουν. Αυτο που θα γινει, ειναι να στειλουμε χρηματα στις αυτοκινητοβιομηχανιες, της Ευρωπης και της Ασιας.

Δεν ειναι προτιμοτερο, να βοηθηθουν οι Ελληνικες επιχειρησεις (οσες υπαρχουν), να αναπτυχθουν;

Και, στο τελος, τα χρηματα θα μεινουν στην Ελλαδα και στους Ελληνες.

Αλλα σιγα να μη μας ενδιαφερει η Ελλαδα.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χωρίς μέσα μεταφοράς τις περισσότερες ημέρες

«Παραλύει» ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας με απεργίες, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και πορείες που έχουν προγραμματίσει οι περισσότερες επαγγελματικές ενώσεις για την ερχόμενη εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να ανταποκριθεί στους όρους του μνημονίου. Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη από τη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Έτσι, σε παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 13.00 προχωρούν την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

«Οι εργαζόμενοι της χώρας εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» στον ιδιωτικό τομέα, στις ΔΕΚΟ και στη Διαιτησία (ΟΜΕΔ)», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της ΓΣΕΕ. Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα κορυφωθεί με τη 24ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη. Στη γενική απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ)

Οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΜ έχουν προκηρύξει:

- Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου εξάωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

- Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία

- Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

- Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία

Έκκληση από το ΕΚΑΒ

Με βάση τις εξαγγελθείσες επαναλαμβανόμενες απεργίες και στάσεις εργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς και την εξαγγελθείσα απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ της

Τετάρτης, αναμένεται, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, σημαντική αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους. Για αυτό το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) παρακαλεί τους πολίτες:

α) Να κάνουν σωστή χρήση του αριθμού επείγουσας κλήσης του ΕΚΑΒ (166) και οι κλήσεις να αφορούν μόνο καταστάσεις άμεσης και επείγουσας βοήθειας.

β) Να δίνουν άμεση προτεραιότητα στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στους δρόμους και ιδιαίτερα σε αυτά με αναμμένους φάρους και σειρήνα.

γ) Να μην εμποδίζουν τα ασθενοφόρα και να μην τα ακολουθούν.


Απεργία στις τράπεζες

Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 14 και 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ). Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για την κατ' επίφαση στήριξη της ελληνικής οικονομίας πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί καταφέρνει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων».

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, η ΟΤΟΕ προγραμματίζει συγκέντρωση:

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στη 13:00 στο Σύνταγμα και

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.

Απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι της ΑΤΕbank.

Χωρίς Ενημέρωσης

24ωρες απεργίες έχουν εξαγγείλει για Τετάρτη 15, Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έτσι, δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις από τα portals, τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς αυτές τις ημέρες, ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Πέμπτη, το Σάββατο και την Κυριακή.

WIKILEAKS

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΣ
Στρατιώτες του Wikileaks
Οι Ανώνυµοι απειλούν µε διασπορά απόρρητων αρχείων στο ∆ιαδίκτυο
Επιµέλεια: ΚΙΤΤΥ ΞΕΝΑΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Στα Νεα

Με τις ιστοσελίδες της ολλανδικής αστυνοµίας και εισαγγελίας τα έβαλαν χθες οι Ανώνυµοι, εκδικούµενοι προφανώς για τη σύλληψη ενός 16χρονου που οµολόγησε –σύµφωνα µε τις αρχές- ότι συµµετείχε στις κυβερνοεπιθέσεις κατά της MasterCard και της Visa. Παράλληλα µε την «Επιχείρηση Αντίποινα», όµως, οι χακτιβιστές διαφηµίζουν και µια Επιχείρηση Leaksπn –κάτι σαν στροβίλισµα διαρροών.

«Κύριοι, στην καλύτερη περίπτωση, τους µαυρίσαµε το ένα µάτι. Το παιχνίδι άλλαξε. Το ίδιο πρέπει να κάνουµε και µε τις στρατηγικές µας. Αρχίστε ναψάχνετε στο Wikileaks. Βρείτε τις καλύτερες, λιγότερο γνωστές διαρροές που µπορείτε. Ανεβάστε συνόψεις, µαζί µε ολόκληρη την πηγή. Ενθαρρύνετε τον αναγνώστη να διαβάσει περισσότερο. Φτιάξτεµονόλεπτα ή δίλεπτα βίντεο στο YouTube χρησιµοποιώντας παραπλανητικά tags. ∆ηµοσιεύστε αποσπάσµατα των διαρροών παντού… ∆εν φοβούνται τα LOIC (το λογισµικό που χρησιµοποιείται στις επιθέσεις άρνησης παροχής υπηρεσιών). Φοβούνται την έκθεση. Ηδιασκέδαση αρχίζει…».

Είναι το µήνυµα στο πόστερ που δηµοσίευσαν χθες οι Ανώνυµοι, αυτή η άµορφη οµάδα χακτιβιστών που έχει βάλει στο στόχαστρο τις τελευταίες ηµέρες, κυρίως από τη σύλληψη του Τζουλιάν Ασάνζ και µετά, όλες εκείνες τις εταιρείες, τους οργανισµούς, τους θεσµούς και τα πρόσωπα που εκλαµβάνει ως εχθρούς του Wikileaks και του ιδρυτή του. Επειτα από την υπηρεσία on line µεταφοράς χρηµάτων PayPal, την ελβετική τράπεζα PostFinance, τη σουηδική εισαγγελία, χθες έστρεψαν την κυβερνο-οργή τους εναντίον των ιστοσελίδων της αστυνοµίας και της εισαγγελίας στην Ολλανδία: όπως έγινε γνωστό νωρίς το πρωί της Πέµπτης, έπειτα από «πληροφορίες που έλαβαν», αστυνοµικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήµατος συνέλαβαν στο σπίτι του στη Χάγη έναν 16χρονο. Ο νεαρός οµολόγησε «επιθέσεις κατά της Visa και της MasterCard» και «πιθανότατα είναι µέρος µιας µεγαλύτερης οµάδας από χάκερ». Η ολλανδική αστυνοµία συνεργάζεται µε το FBI στις έρευνες, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας, και αναµένεται να προχωρήσει σε «πολλές ακόµα συλλήψεις». Αν ο 16χρονος κριθεί ένοχος, λένε οι ειδικοί, αντιµετωπίζει ακόµα και εξαετή φυλάκιση.

. Στο κύριο άρθρο της πάντως, η «Guardian», ένα από τα πέντε διεθνή έντυπα που συνεργάζονται µε το Wikileaks, διατυπώνει µια διαφορετική άποψη για τους Ανώνυµους: «Μπορεί να κατηγορηθούν για πολλά πράγµατα – όπως για ανωριµότητα ή ότι ακολουθούν το αγελαίο ένστικτο. Η εκστρατεία τους όµως είναι το κυβερνο-ισοδύναµο της µη βίαιης δράσης ή της κοινωνικής ανυπακοής. Επιφέρει περισσότερο αναστάτωση παρά ζηµιά. Προκαλώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις εταιρείες πιστωτικών καρτών και τους ξενιστές ιστοσελίδων, τους υπενθυµίζουν πως το καλό τους όνοµα δεν εξαρτάται µόνον από το πώς τις βλέπει το Στέιτ Ντιπάρτµεντ αλλά και από το πώς διατηρούν την ανεξαρτησία τους στα µάτια των χρηστών».