Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ

Ωρε, που πάμε::::


ΑΝΕΡΓΙΑ άνω του 14,7% φέτος, μειώσεις αποδοχών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πώληση ΔΕΚΟ, κλείσιμο φορέων και δραστικές περικοπές σε παροχές υγείας φέρνει το Δ' (Επικαιροποιημένο) Μνημόνιο. Μαζί του έρχονται μέτρα 25-29 δισ. ευρώ από φέτος μέχρι και (τη μετά Μνημονίου εποχή) το 2015, ώστε το έλλειμμα να πέσει στο 1% του ΑΕΠ ή 3 δισ. ευρώ. Παράλληλα, θα τρέχει και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας 50 δισ. ευρώ, που τελικώς, παρά την αντίθετη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, αναφέρεται στο Μνημόνιο. Την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση έχει καλέσει σε διάλογο τα κόμματα. Η τρόικα επιμένει να συνιστά στην Αθήνα «αντίσταση στα κεκτημένα συμφέροντα».

Πηγη Ελετθεροτυπία

ΚΟΣΜΟΣ


Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Σταματήστε την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης

Σταματήστε την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης
Ελληνική μετάφραση του "Stop the Traditional Herbal Medicinal Products Directive"

Δημοσιευμένο από την Heidi Stevenson στις 12 Οκτωβρίου 2010
Κατηγορία: Πολιτικά Δικαιώματα
Περιοχή: Ευρώπη
Στόχος: Comité Επιτροπή Αιτήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης
Υπογράψτε την...
 αίτηση εδώ.(http://www.gopetition.com/petition/39757/sign.html)
Ιστορικό (Προοίμιο):
Η Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης (ΚΟΠΦΠΦΠ) παρουσιάζεται ως μία υπηρεσία στους Ευρωπαίους πολίτες και ως απλή στην εφαρμογή. Όμως, μία προσεκτική εξέταση στις πρακτικές μεθόδους της αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν σκανδαλώδη περιορισμό των δικαιωμάτων των ατόμων ως προς την απόκτηση και χρήση των θεραπειών που επιλέγουν για την υγεία τους.
Ενώ οφελεί τους πολίτες για την παροχή πληροφοριών ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των προϊόντων που χρησιμοποιούνταν εώς τώρα ελεύθερα, χάρη σε μία συγκεκριμένη μέθοδο έρευνας, αυτές οι πληροφορίες μπορεί να μην ανταποκρίνονται απαραίτητα στις ανάγκες των ατόμων και εικάζουν ότι υπάρχει μόνο ένα σύστημα για την απόκτηση ακριβών και ωφέλιμων πληροφοριών. Αυτό ισοδυναμεί με την αποδοχή μόνο μίας θρησκείας ως αποδεκτή πηγή αλήθειας.
Το κόστος και οι διαδικασίες που απαιτούνται από την ΚΟΠΦΠΦΠ δεν είναι αντιμετωπίσημα από τους μικρούς κατασκευαστές, οι οποίοι είναι και οι κύριοι προμηθευτές των φυτικών προϊόντων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις πολυεθνικές εταιρίες, γεγονός που περιορίζει τελικά την πρόσβαση του ατόμου στην ποιότητα και την επιλογή σε φυτικά φαρμακευτικά προϊόντα.
Με την ΚΟΠΦΠΦΠ, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπερβεί και περιορίζει αυστηρά τα άγραφα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου ως προς την επιλογή και την πρόσβαση σε μεθόδους για την διαχείρηση της υγείας του. Είναι ένας επικίνδυνος σφετερισμός των πολιτικών δικαιωμάτων που προϋποθέτει ότι το άτομο στερείται της ικανότητας σωστών αποφάσεων για την ίδια την υγεία του. Η αυτοδιάθεση σε θέματα υγείας πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εγγενές πολιτικό δικαίωμα και η ΚΟΠΦΠΦΠ το καταργεί.
Παρακαλώ έχετε υπόψιν ότι η ΕΕ απαιτεί έγκυρες διευθύνσεις και ημερομηνίες γεννήσεως. Εάν δεν συμπεριληφθεί η διεύθυνση ή η ημερομηνία γεννήσεως σας, η υπογραφή σας μπορεί να μην υπολογιστεί. Όλες οι πληροφορίες θα παραμείνουν εμπιστευτικές. Οι διευθύνσεις και οι ημερομηνίες γεννήσεως δεν είναι ορατές στο κοινό και μπορείτε επίσης να επιλέξετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας.
Όλες οι υπογραφές είναι καλοδεχούμενες. Παρ’ όλα αυτά, οι υπογραφές χωρίς τις απαιτούμενες πληροφορίες μπορεί να μην προσμετρηθούν, καθώς επίσης δεν θα προσμετρηθούν οι υπογραφές από μη πολίτες της ΕΕ. Ωστόσο, δεχόμαστε όλες τις υπογραφές ως υποστηρικτικές και παρακαλούμε επίσης όπως σκεφτείτε το ενδεχόμενο δωρεάς στον σκοπό.
Αίτηση:
Απευθυνόμαστε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως σταματήσει την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης (ΚΟΠΦΠΦΠ), Κατευθυντήρια Οδηγία 2004/24/ΕC, η οποία πρόκειται να καταργήσει την πρόσβαση στην τεράστια πλειοψηφία των φαρμάκων φυτικής προέλευσης από την 1η Απριλίου του 2011.
Η ΚΟΠΦΠΦΠ περιορίζει τα δικαιώματα του κάθε Ευρωπαίου πολίτη στην αυτοδιάθεση όσον αφορά την διαχείρηση της υγείας του. Πηγαίνει πολύ πέρα από λογικούς ελέγχους πάνω σε επικίνδυνα προϊόντα και εισέρχεται στην σφαίρα του καταναγκασμού περιορίζοντας τις επιλογές για την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας.
Η πρόσβαση του κοινού σε φυτικά προϊόντα που παραδοσιακά βρίσκονται στην ελεύθερη διάθεση όλων πρέπει να συνεχιστεί αδιάκοπα.

Υπογράψτε την αίτηση εδώ.

( http://www.gopetition.com/petition/39757/sign.html )


ΕΛΛΑΔΑ


Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Ελλάδα και Ιταλία μπλοκάρουν τη διαδικασία εξόρυξης πετρελαίου στα κοιτάσματα της Κύπρου

Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε στην υπόθεση εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις θαλάσσιες περιοχές της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ελλάδα και Ιταλία, προσπαθούν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να...
 μπλοκάρουν τη διαδικασία, με πρόσχημα οτι πρέπει να αποφευχθεί ένα ατύχημα όπως αυτό που συνέβη στον Κόλπο του Μεξικού...


Όπως αναφέρει στο κύριο θέμα της η εφημερίδα «Αλήθεια», η υπουργός Περιβάλλοντος της Ελλάδας, Τίνα Μπιρμπίλη, ανέλαβε εκστρατεία με σκοπό σταματήσει η εξόρυξη πετρελαίου σε μεγάλο βάθος στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η Ελληνίδα υπουργός, απέστειλε μάλιστα επιστολή στην Ιταλίδα ομόλογό της, στην οποία αναφέρει τους κινδύνους από τις εξορύξεις μεγάλου βάθους στην περιοχή της Μεσογείου.

Η Ιταλίδα υπουργός Περιβάλλοντος, Stefania Prestigiacomo είχε αναλάβει αντίστοιχη εκστρατεία, ενώ η επιστολή στάληκε και στους Επιτρόπους Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Janez Potocnik και Ganther Oettinger.

Στην επιστολή της η κα. Μπιρμπίλη, τονίζει ότι μια δράση περιορισμού των εξορύξεων σε μεγάλο βάθος αποτελεί σε πρώτη φάση αναγκαιότητα, έως ότου τα παράκτια κράτη σχεδιάσουν και υιοθετήσουν μία συγκεκριμένη στρατηγική για την εξόρυξη πετρελαίου στη Μεσόγειο.

«Στην περίπτωση ατυχήματος», σημειώνει, «όπως αυτό που συνέβη στον Κόλπο του Μεξικού, οι συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα της Μεσογείου θα είναι καταστροφικές και πιθανόν μη αναστρέψιμες».

Τονίζει μάλιστα ότι από το ατύχημα στο Μεξικό διέρρευσαν γύρω στα 5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή. Για το λόγο αυτό απαιτείται ένας μηχανισμός συντονισμού και πρόληψης», τονίζει η κα. Μπιρμπίλη.

Για το θέμα των υπεράκτιων γεωτρήσεων η υπουργός σκοπεύει να έχει επαφές και με άλλους ομολόγους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε χώρες της Μεσογείου για το θέμα των υπεράκτιων γεωτρήσεων.Μάλιστα εντός Σεπτεμβρίου η κα. Μπιρμπίλη θα επισκεφθεί την Κύπρο και θα έχει επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς.

Η εκστρατεία της Ελληνίδας υπουργού, θέτει εμπόδια στους σχεδιασμούς των ιδιωτικών εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή της Μεσογείου, αλλά και στα σχέδια της κυπριακής κυβέρνησης για εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τα αποθέματα αυτά υπολογίζεται ότι βρίσκονται μέχρι και 5.000 μέτρα κάτω από τον βυθό της θάλασσας.

Ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Δημήτρης Ηλιάδης, ερωτηθείς για το θέμα, δήλωσε ότι, όπως σε όλες τις παρόμοιες έρευνες και εκμεταλλεύσεις φυσικού πλούτου, θα πρέπει και στην προκειμένη περίπτωση της Κύπρου να ληφθούν υπόψη όλοι οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί νόμοι και κανονισμοί για προστασία του περιβάλλοντος. Σημείωσε δε ότι όλες οι εργασίες για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων πρέπει να γίνουν με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ανήκουστα, χαρακτήρισε τα περί κινδύνου ατυχήματος όπως εκείνο του Κόλπου του Μεξικού, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας, Σόλων Κασίνης. Σύμφωνα με τον κ. Κασίνη, στην περίπτωση του Κόλπου του Μεξικού, δεν γινόταν ο σωστός έλεγχος.

«Στη δική μας περίπτωση», όπως τόνισε «δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας κίνδυνος από τη στιγμή που θα γίνεται αυστηρός έλεγχος από το κράτος, θα εφαρμόζονται οι σωστές προδιαγραφές και θα γίνει η σωστή επιλογή της εταιρείας που θα εξορύξει τα προϊόντα».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Κομισιόν θα ασχοληθεί σύντομα με το θέμα. Ήδη οι Επίτροποι Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Κομισιόν παρέλαβαν την επιστολή Ελληνίδας υπουργού Περιβάλλοντος. Οι αρμόδιοι Επίτροποι αν πεισθούν ότι οι ανησυχίες της Ελλάδας και της Ιταλίας είναι δικαιολογημένες θα οδηγήσουν το θέμα ενώπιον της Κομισίον.

tiresias-press.blogspot
 



CODEX ALIMENTARIUS-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ‏


CODEX ALIMENTARIUS-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Βιταμινες...βοτανα....τελος...και η αρχη για την μειωση του πληθυσμου ...αρχησε
00:14:50
Προστέθηκε στις 22/1/2011
12.020 προβολές


Mια πραγματική ιστορία‏

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011
Mια πραγματική ιστορία
Share10 Η ακόλουθη είναι μια πραγματική ιστορία από την υπηρεσία τεχνικής εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας Word Perfect (ηλεκτρονικοί
υπολογιστές). Είναι αυτονόητο ότι ο υπάλληλος απολύθηκε, παρ' όλα αυτά ο ίδιος έχει κάνει αγωγή για αναίτια απόλυση.
Ο διάλογος προέρχεται από τη μαγνητοφώνηση που οδήγησε στην απόλυση:

-"Τεχνική εξυπηρέτηση Word Perfect, πως μπορώ να σας βοηθήσω;"
-"Ναι, ξέρετε, έχω πρόβλημα με το Word Perfect."
-"Τι είδους πρόβλημα;"
-"Να, καθώς δακτυλογραφούσα, ξαφνικά....
όλες οι λέξεις χάθηκαν."
-"Χάθηκαν;"
-"Εξαφανίστηκαν."
-"Μμμ. Τι σας δείχνει η οθόνη τώρα;;;;"
-"Τίποτα."
-"Τίποτα;;;;"
-"Είναι κενή. Δεν δέχεται οτιδήποτε και να γράψω."
-"Είστε ακόμα μέσα στο Word Perfect ή έχετε βγει;"
-"Πως μπορώ να το καταλάβω;"
-"Βλέπετε το σήμα C: στην οθόνη;" (Ελεύθερη μετάφραση του "Can you see the C: prompt on the screen?")
-" Τι σημασία έχει η οθόνη;" (Ελεύθερη μετάφραση του "What's a sea-prompt?")
-"Ξεχάστε το. Μπορείτε να κινήσετε τον δρομέα (cursor) στην οθόνη;"
-"Δεν υπάρχει δρομέας. Σας είπα, δεν δέχεται οτιδήποτε και να γράψω!"
-"Έχει ένδειξη λειτουργίας το μόνιτορ σας;" -"Τι είναι μόνιτορ;"
-"Είναι το πράγμα με την οθόνη που μοιάζει με τηλεόραση. Μήπως έχει ένα μικρό λαμπάκι που σας λέει πότε είναι αναμμένο;"
-"Δεν ξέρω."
-"Τότε κοιτάξτε πίσω από το μόνιτορ και βρείτε από που βγαίνει το καλώδιο. Μπορείτε να το δείτε;"
-"Ναι, νομίζω."
-"Ωραία. Ακολουθήστε το καλώδιο μέχρι το φις και πέστε μου αν είναι συνδεδεμένο στην πρίζα."
-"...Ναι, είναι."
-"Όταν κοιτούσατε πίσω από το μόνιτορ, προσέξατε αν έβγαιναν δύο καλώδια και όχι μόνο ένα;"
-"Όχι."
-"Τέλος πάντων, βγαίνουν. Θα ήθελα να κοιτάξετε και να βρείτε το άλλο καλώδιο."
-"Εντάξει, το βρήκα."
-"Ακολουθήστε το και πέστε μου αν είναι καλά συνδεδεμένο στο πίσω μέρος του υπολογιστή σας."
-"Δεν μπορώ να φτάσω εκεί."
-"Καλά. Τουλάχιστον μπορείτε απλώς να δείτε αν είναι;"
-"Όχι."
-"Ακόμα κι αν πατήσετε πάνω σε κάτι και τεντωθείτε λίγο;"
-"Δεν μπορώ να δω, όχι γιατί δεν φτάνω, αλλά γιατί είναι σκοτάδι."
-"Σκοτάδι;"
-"Ναι. Το φως του γραφείου είναι σβηστό και το μόνο φως που έχω έρχεται από το παράθυρο."
-"Τότε ανάψτε το φως."
-"Δεν μπορώ."
-"Γιατί όχι;"
-"Γιατί υπάρχει διακοπή ρεύματος."
-"Διακοπή... Διακοπή ρεύματος; Αχά! Λοιπόν, το βρήκαμε. Έχετε ακόμα τα κουτιά, τα βιβλία, και τα υπόλοιπα υλικά συσκευασίας του υπολογιστή σας;"
-"Βέβαια, τα κρατάω στην ντουλάπα."
-"Ωραία. Φέρτε τα, αποσυνδέστε το σύστημα σας και συσκευάστε το όπως ήταν όταν το πήρατε. Μετά επιστρέψτε το στο κατάστημα απ' όπου το πήρατε."
-"Αλήθεια; Είναι τόσο σοβαρό;"
-"Δυστυχώς ναι."
-"Καλά, αφού είναι έτσι. Και τι θα τους πω;"
-"Πέστε τους ότι με την βλακεία που κουβαλάτε, δεν μπορείτε να έχετε υπολογιστή."

Ελληνας



Elafonisos

T

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!