Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Τσιγαρο

Kόψτε το τσιγάρο για να σας φτιάξει...το κέφι

Δεν ωφελείται μόνο η υγεία ενός ανθρώπου όταν εκείνος αποφασίζει να κόψει το τσιγάρο, αλλά ταυτόχρονα, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, φτιάχνει και το κέφι του.


Η "ανακάλυψη" αυτή ανατρέπει την έως τώρα κοινή αντίληψη ότι το τσιγάρο βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος.

Σύμφωνα με την μελέτη, οι άνθρωποι που κόβουν το κάπνισμα εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης. Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή Κρίστοφερ Κάλερ του Κέντρου Μελετών για το Αλκοόλ και τον Εθισμό της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Μπράουν, συστήνουν σε όσους φοβούνται να μην έχουν ενδοιασμούς, εξηγώντας πως η αποχή από το τσιγάρο δεν πρόκειται να είναι μια οδυνηρή ψυχολογική θυσία για χάρη μόνο της σωματικής υγείας.

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 236 άνδρες και γυναίκες, ενώ τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο περισσότερο χρόνο απείχαν από το κάπνισμα, τόσο λιγότερα συμπτώματα αρνητικής ψυχικής διάθεσης είχαν οι εθελοντές. Όσοι δεν κατάφεραν καθόλου να κόψουν το τσιγάρο, παρέμειναν οι πιο καταθλιπτικοί από όλους τους άλλους μέχρι το τέλος της μελέτης. Αντίθετα, όσοι το έκοψαν οριστικά, δήλωσαν οι πιο χαρούμενοι από όλους.

ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλισμένος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), περιέλουσε με βενζίνη και απειλούσε να της βάλει φωτιά γυναίκα υπάλληλο και απειλούσε να την κάψει.

Ο δράστης μπήκε στα γραφεία, που βρίσκονται στη διασταύρωση Πατησίων και Τσίλερ στα Πατήσια, στις 9.30 το πρωί, ανέβηκε στον 3ο όροφο και έδεσε με σύρμα τη συγκεκριμένη υπάλληλο κρατώντας την ως όμηρο.


Σύμφωνα με τα, μέχρι στιγμής, στοιχεία ο λόγος στον οποίο προέβη στην πράξη του ο δράστης είναι ότι είχε υποβάλει τα χαρτιά του για σύνταξη και θεωρούσε ότι καθυστερούσαν τη διαδικασία.

Μετά από επέμβαση της αστυνομίας, ο δράστης συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων όπου μετέβη και η υπάλληλος για να του υποβάλλει μήνυση.

Ελευθεροτυπια

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΣΔΟΕ

Αυτόφωρο για παρεμπόδιση ελέγχου από το ΣΔΟΕ


Ενώπιον του εισαγγελέα με αυτόφωρη διαδικασία θα οδηγηθούν υπάλληλοι επιχείρησης στον Ασπρόπυργο, οι οποίοι με την απειλή πυροβόλου όπλου προσπάθησαν να εμποδίσουν έλεγχο από τον ΣΔΟΕ.

Αυτόφωρο για παρεμπόδιση ελέγχου από το ΣΔΟΕ

Ενώπιον του εισαγγελέα με αυτόφωρη διαδικασία θα οδηγηθούν υπάλληλοι επιχείρησης στον Ασπρόπυργο, οι οποίοι με την απειλή πυροβόλου όπλου προσπάθησαν να εμποδίσουν έλεγχο από τον ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τον ΣΔΟΕ, στις 29 Νοεμβρίου υπάλληλοι του σώματος πήγαν να ελέγξουν επιχείρηση που επεξεργάζεται και εμπορεύεται πολύτιμα μετάλλα στον Ασπρόπυργο. Φορείς της επιχείρησης με απειλές προσπάθησαν να τους εκφοβίσουν.

Στη συνέχεια με τη συμβολή αστυνομίας, το ΣΔΟΕ κατέσχεσε 24,647 κιλά χρυσού και 390,4 κιλά αργύρου για να εξακριβωθεί η προέλευση τους.Τα πρόσωπα που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τον έλεγχο συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν ενώπιον του αρμοδίου Εισαγγελέα με αυτόφωρη διαδικασία.

Τα πολύτιμα μέταλλα που κατασχέθηκαν τονίζεται πως θα παραδοθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενώ κινείται η διαδικασία αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης.

Πηγή Ελευθεροτυπία

Ουρές... για τους ημιυπαίθριους.

Ουρές... για τους ημιυπαίθριους.


Στις 238.000 έφτασαν έως το τέλος Νοεμβρίου οι αιτήσεις, που έχουν κατατεθεί στις πολεοδομίες για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων και άλλων χώρων, που έχουν αλλάξει χρήση, ενώ ο μέσος ημερήσιος όρος αιτήσεων αγγίζει πλέον τις 4.500, αν και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου είχαν κατατεθεί μόλις 75.000 αιτήσεις!

Ουρές... για τους ημιυπαίθριους.

Στις 238.000 έφτασαν έως το τέλος Νοεμβρίου οι αιτήσεις, που έχουν κατατεθεί στις πολεοδομίες για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων και άλλων χώρων, που έχουν αλλάξει χρήση, ενώ ο μέσος ημερήσιος όρος αιτήσεων αγγίζει πλέον τις 4.500, αν και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου είχαν κατατεθεί μόλις 75.000 αιτήσεις!

Τα στοιχεία έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ν. Σηφουνάκης, μιλώντας στη Βουλή και ανέφερε ότι «είναι πολύ μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της ρύθμισης, καθώς από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, ο ρυθμός αύξησης της εβδομαδιαίας υποβολής αιτήσεων παρουσιάζει σταθερή αύξηση κατά 15%-20%».

Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση της ταχυδρομικής υποβολής των δικαιολογητικών έως τις 28 Δεκεμβρίου, ενώ - λαμβάνοντας υπόψη την πίεση που ασκεί η οικονομική κρίση στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών - αποφασίστηκε η αύξηση των δόσεων και της διάρκειας αποπληρωμής του ειδικού προστίμου. Η σχετική τροπολογία, που έχει ενταχθεί στο νομοχέδιο για την οδική ασφάλεια, υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Οσον αφορά τα φορολογικά, ο κ. Σηφουνάκης αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε ανοίξει τους προηγούμενους μήνες γύρω από τις πιθανές φορολογικές επιβαρύνσεις που θα επέφερε η ρύθμιση. Διαβεβαίωσε, λοιπόν, για άλλη μια φορά ότι για τους χώρους που διατηρούνται δεν οφείλονται αναδρομικά οποιοιδήποτε φόροι, για τον φόρο ακίνητης περιουσίας και για τη δήλωση στοιχείων ακινήτων θα λαμβάνονται υπόψη οι χώροι όπως και πριν την τακτοποίησή τους, ενώ η αλλαγή χρήσης δεν θα λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των δημοτικών τελών.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΣΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΣΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ


Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση μέρους άρθρου απο την ιστοσελίδα http://www.voltairenet.org
Ζητούμε συγγνώμη για τα όποια λάθη εντοπίσετε στη μετάφραση.


Εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2008 αυτή η "παγωμένη Κιβωτός του Νώε" και τώρα βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα με την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ Μπαν κι Μούν σε αυτήν, πριν την σημαντική Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο του 2009.

Σε αυτό το άρθρο που γράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2007 του Φ.ΓΟΥΪΛΙΑΜ σχολιάζει πως όταν ο Γκέϊτς και οι Ροκφέλερ και οι Αγροτοβιομήχανοι συνεργάζονται πάνω σε ένα πρόγραμμα, είναι φρόνιμο να του δίνεται η απαραίτητη προσοχή.

Εαν οι πράξεις του παρελθόντος είναι ενδεικτικές για το τι θα συμβεί στο μέλλον, αυτοί που έχουν αναλάβει οι ίδιοι να τοποθετήσουν και να αποθηκεύσουν τους σπόρους σε αυτή την ασφαλή κατάσταση, δεν είναι καλοπροαίρετοι υπηρέτες της ανθρωπότητας και της διατήρησης της ζωής.
Σκεφτείτε μόνο τα συμφέροντα του ιδρύματος Ροκφέλερ απο το 1920 στο να οδηγήσει την επιστήμη στην υπηρεσία της ευγονικής.Τι συμβαίνει άραγε;

Σημείωση συντάκτη:Οπως ο Χένρυ Κίσινγκερ δήλωσε τη δεκαετία του 1970

"ΑΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗ - ΑΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΗ ΤΡΟΦΗ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ"







Το μέρος στο οποίο βρίσκεται η "Κιβωτός"

Ενα πράγμα για το οποίο ο ιδρυτής της Microsoft Μπίλ Γκέϊτς δεν μπορεί να κατηγορηθεί είναι η τεμπελιά.Ηδη στα 14 του χρόνια έκανε προγραμματισμό,ίδρυσε τη Μαϊκροσοφτ στα 20 του,ενω ήταν ακόμη φοιτητής στο Χάρβαρντ.Μέχρι το 1995 είχε περιληφθεί στον κατάλογο του Forbes ως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου (Σ.Σ: Ο Μπίλ Γκέίτς είναι εβραϊκής καταγωγής και αντίθετα απο ότι γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι γιός εβραίων τραπεζιτών).

Οταν λοιπόν ο Γκέϊτς αποφασίζει μέσω του ιδρύματός του να επενδύσει μερικές δεκάδες εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία έβγαλε με κόπο σε ένα πρόγραμμα όπως η Κιβωτός των σπόρων,αυτό αξίζει προσοχής (Σ.Επιστήμης: Ο Μπίλ Γκέϊτς έχει κατασκευάσει και προσωπικό καταφύγιο, εκατοντάδες μέτρα κάτω απο την κατοικία του και έχει γυριστεί ντοκυμαντέρ απο το «Discovery» στο οποίο παρουσίαζε λεπτομέρειες απο το εσωτερικό του καταφυγίου).

Κανένα άλλο πρόγραμμα δεν είναι πιο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή, απο το περίεργο αυτό πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε μια απο τις πιο απομωνομένες περιοχές του πλανήτη στο Σβάλμπαρντ.

Ο Μπίλ Γκέϊτς επενδύει εκατομμύρια δολάρια σε μια τράπεζα σπόρων που βρίσκεται στη θάλασσα Μπάρεντς κοντά στον Αρκτικό Ωκεανό περίπου 1100 χιλιόμετρα μακριά απο το Βόρειο Πόλο.

Σε αυτό το ξεχασμένο απο το Θεό μέρος, ο Μπίλ Γκέϊτς έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια καθώς επίσης και το Ιδρυμα Ροκφέλερ, η γνωστή εταιρεία παραγωγής σπόρων Μονσάντο,το Ιδρυμα Syngenta και η Κυβέρνηση της Νορβηγίας, ανάμεσα σε άλλους, σε αυτό που έχει ονομαστεί "υπόγειος χώρος φύλαξης της ημέρας της κρίσεως".

Η τράπεζα των σπόρων έχει κτιστεί μέσα σε ένα βουνό στο νησί Σπίτσμπεργκερ,κοντά στο μικρό χωριό του Λοντζ. Η τράπεζα αυτή θα έχει διπλές πόρτες που θα το προστατεύουν απο εκρήξεις με αισθητήρες κίνησης, με τοίχους ενός μέτρου ενισχυμένους με χάλυβα.

Θα περιέχει πάνω απο 3 εκατομύρια διαφορετικές ποικιλίες σπόρων απο όλο τον κόσμο έτσι ώστε η ποικιλία των καλλιεργειών,να μπορεί να διατηρηθεί στο μέλλον,σύμφωνα με την Νορβηγική κυβέρνηση.

Οι σπόροι θα είναι με ειδικό τρόπο τυλιγμένοι ώστε να μην πιάνουν υγρασία. Δεν θα υπάρχει προσωπικό αλλά η αδυναμία πρόσβασης στην περιοχή θα διευκολύνει την παρακολούθηση.

Μήπως μας διαφεύγει κάτι; Η συνέντευξη τύπου δήλωνε πως κατ'αυτό το τρόπο θα διατηρηθούν οι ποικιλίες στο μέλλον. Ποιό είναι αυτό το μέλλον που προβλέπουν αυτοί οι χορηγοί της τράπεζας των σπόρων;
Τι θα απειλήσει την παγκόσμια διαθεσιμότητα των τρεχόντων σπόρων,οι οποίοι στο σύνολό τους είναι ήδη καλά προστατευμένοι σε ειδικά σχεδιασμένες τράπεζες σπόρων, ανα τον κόσμο.

Κάθε φορά που ο Μπίλ Γκέϊτς, το Ιδρυμα Ροκφέλερ, η Μονσάντο και η Syngenta συνεργάζονται μαζί για την επίτευξη ενός σκοπού τότε υπάρχει κάτι βαθύτερο απο τους άγονους βράχους του Σπίτσμπεργκεν. Οταν η έρευνα γίνεται ανακαλύπτουμε μερικά εκπληκτικά πράγματα.

Το πρώτο αξιοσημείωτο σημείο είναι το ποιός χρηματοδοτεί το πρόγραμμα αυτό της τράπεζας σπόρων.

Το πρόγραμμα του ιδρύματος Ροκφέλερ και ορισμένων πολύ ισχυρών οικονομικών συμφερόντων με σκοπό την χρησιμοποίηση της ευγονικής, η οποία μετονομάστηκε αργότερα σε γενετική ωστε να δικαιολογήσει την δημιουργία μιας γενετικά τροποποιημένης κυρίαρχης φυλής, που ο Χίτλερ και οι Ναζί την ονόμασαν "Άρια".

Η ευγονική του Χίτλερ χρηματοδοτήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της απο το ίδιο ίδρυμα του Ροκφέλερ το οποίο σήμερα κτίζει αυτή τη τράπεζα σπόρων ώστε να διατηρήσει δείγματα κάθε σπόρου που υπάρχει στο πλανήτη.Τώρα η υπόθεση αυτή γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα.

Το ίδιο ίδρυμα του Ροκφέλερ το οποίο δημιούργησε την ψευδοεπιστήμη της μοριακής βιολογίας στην αμείλικτη επιδίωξή τους για τη μείωση της ανθρώπινης ζωής. Καθορίζοντας τα γονίδια με τρόπο που θα μπορούσαν να επιβάλλουν τα χαρακτηριστικά κατα βούληση.

Οι επιστήμονες της ευγονικής του Χίτλερ πολλοί απο τους οποίους τους πήγαν στην Αμερική, μετά το πόλεμο ωστε να συνεχίσουν εκεί τις έρευνες πάνω στην βιολογική ευγονική.

Το ίδιο το ίδρυμα Ροκφέλερ, δημιούργησε την ονομαζόμενη Πράσινη Επανάσταση, κατα τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Νέο Μεξικό το 1946 απο τον Νέλσον Ροκφέρλερ και τον πρώην Υπουργό Γεωργίας του "Νιού Ντήλ" και ιδρυτή της εταιρείας Pioneer, Χένρυ Γουάλας.

Αυτή η Πράσινη Επανάσταση φιλοδοξούσε να λύσει το παγκόσμιο πρόβλημα της πείνας. Κατα μεγάλο μέρος στο Μεξικό, στην Ινδία και σε άλλες επιλεγμένες χώρες που εργάστηκε ο Ροκφέλερ.
Ο γεωπόνος του Ιδρύματος Ροκφέλερ, ο Νόρμαν Μπόρλογκ, κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης για την εργασία του, πράγμα για το οποίο είχαν να καυχιούνται παρέα με τον Κίσινγκερ.


Στην πραγματικότητα καθώς αποδείχτηκε μετά απο χρόνια η Πράσινη Επανάσταση ήταν ένα λαμπρό σχέδιο της οικογένειας Ροκφέλερ για την ανάπτυξη μιας Παγκοσμιοποιημένης βιομηχανίας γεωργικών επιχειρήσεων, με την οποία θα μπορούσαν να μονοπωλήσουν, ακριβώς όπως είχαν κάνει και με την παγκόσμια αγορά πετρελαίου μισό αιώνα πριν.

Οπως ο Χένρυ Κίσινγκερ είχε δηλώσει στη δεκαετία του 70':

"Αν ελέγχεις το πετρέλαιο,ελέγχεις τα κράτη.Αν ελέγχει τη τροφή ελέγχεις το πληθυσμό".

Οι πολυεθνικές αυτές εταιρείες ελέγχουν το 90% της διακίνησης σπόρων σε όλη τη ΓΗ.

Σημείωση Επιστήμης:
Να θυμίσουμε εδώ οτι μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεϊν στο Ιράκ, ο Αμερικανοεβραίος διοικητής Πώλ Μπρένερ, υποχρέωσε τους Ιρακινούς να δεχτούν μια δέσμη περίπου 150 νομοθετημάτων. Ενα απο αυτά υποχρεώνει τους αγρότες του Ιράκ να αγοράζουν σπόρους και μάλιστα μεταλλαγμένους, απο τις προαναφερθείσες αυτές εταιρείες.


Οι γεωργικές επιχειρήσεις προχώρησαν χέρι χέρι μαζί με τη Πράσινη Επανάσταση των Ροκφέλερ. Αυτοί ηταν μέρος μιας μεγάλης στρατηγικής που περιελάμβανε χρηματοδότηση ερευνών πάνω στην ανάπτυξη γενετικής μηχανικής φυτών και ζώων μερικά χρόνια αργότερα.

Ο Ντέϊβις υπήρξε βοηθός γραμματέα Υπουργού Γεωργίας κατα την προεδρία του Αϊζενχάουερ στις αρχές της δεκαετίας του 50'. Εφυγε το 1955 απο την Ουάσινγκτον και πήγε στο Χάρβαρντ, μια ασυνήθιστη θέση για έναν ειδικό εκείνες τις ημέρες.

Είχε μια ξεκάθαρη στρατηγική.Το 1956 ο Ντέϊβις έγραψε ένα άρθρο στο οικονομικό περιοδικό, Harvard Bysiness Review,στο οποίο δήλωνε πως για να λυθεί οριστικά το ονομαζόμενο πρόβλημα της γεωργίας και για να αποφύγουμε τα χρονοβόρα κυβερνητικά προγράμματα πρέπει η γεωργία να εξελιχθεί σε αγροτοβιομηχανία(πολυεθνικές).

Γνώριζε ακριβώς τι είχε στο μυαλό του,ενω κάποιοι άλλοι δεν είχαν ιδέα τότε - μια επανάσταση στην αγροτική παραγωγή , η οποία θα συγκέντρωνε τον έλεγχο της τροφικής αλυσίδας στα χέρια πολυεθνικών εταιρειών, μακριά απο το παραδοσιακό οικογενειακό τρόπο καλλιέργειας.

Μια σημαντική πλευρά η οποία οδήγησε τα συμφέροντα του Ιδρύματος Ροκφέλερ και τις αγροτοβιομηχανίες της Αμερικής ήταν το γεγονός οτι η Πράσινη Επανάσταση βασίστηκε στη διάδοση των νέων υβριδικών σπόρων σε αναπτυσσόμενες αγορές.

Ενα βασικό χαρακτηριστικό των υβριδικών σπόρων είναι η μειωμένη ικανότητα αναπαραγωγής τους.Οι υβριδικοί αυτοί σπόροι είναι φτιαγμένοι με προστασία ωστε να μην πολλαπλασιάζονται.

Σε αντίθεση με τους κανονικούς σπόρους που δίνουν σπόρους ανάλογους με τους "γονείς" τους, οι σοδειές των υβριδικών σπόρων ήταν σημαντικά μειωμένες απο τις άλλες χρονιές, χαμηλότερα απο εκείνη της πρώτης γενιάς.

Αυτοί οι μειωμένη απόδοση των νέων σπόρων σήμαινε οι αγρότες οτι λογικά θα αγοράζουν κάθε χρόνο σπόρο για να πετυχαίνουν μεγαλύτερες σοδειές. Αν και πολλοί εμπορεύονται σπόρους 2ης γενιάς δίχως την άδεια των δημιουργών των σπόρων, αυτό τείνει να εξαληφθεί εξαιτίας της χαμηλής αποδοτικότητας αυτών των σπόρων.

Είναι κοινό μυστικό και στην Ελλάδα οτι οι σπόροι δεύτερης γενιάς απο υβρίδια έχουν πολυ χαμηλή παραγωγικότητα.

Το πλήρες κείμενο θα το βρείτε στο http://www.voltairenet.org/article162545.html

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Εδω και λιγο καιρο σταματησα να πληρωνω τον ΟΑΕΕ.
Και δεν εχω σκοπο να τους πληρωσω.
Τους εγραψα τις ενστασεις μου και τους ζητησα να μου απαντησουν σε καποιες απλες ερωτησεις μου,σε σχεσει με την ασφαλεια μου και τι καλυπτουν, και ακομη να απαντησουν.
Επειδη ειχα ενα προβλημα υγειας (ευτυχως αναστρεψιμο), ειχα καποιους μηνες αδεια--απο γιατρους του ΟΑΕΕ--μαζι με μια μικρη επεμβαση, αυτοι δεν πληρωσαν ουτε ενα ευρω.
Η δικαιολογια ηταν, οτι δεν ηταν εργατικο ατυχημα.
Αντιδρωντας και εγω, σταματησα να τους πληρωνω.
Αυτη ειναι η δικη μου επανασταση.
Θα δω και στην πορεια τι θα κανω, γιατι αυτοι ειναι ικανοι να προχωρησουν μεχρι δημευση περιουσιας.
Αλλα δεν εχω σκοπο να πληρωνω ενα ταμειο για να παιζει το κρατος χρηματηστηριο και δομημενα ομολογα, και να τα χανει.
Τα χρηματα μου δεν ηταν για τζογο. Ειναι για την υγεια μου και για την συνταξη μου. Αν δεν ειναι ικανοι να τα διαχειρηστουν,οπως απεδειχθη, εγω γιατι να τους τα δινω;
Και να μην τιμωρειτε και κανεις απο αυτους για κακοδιαχειρηση.

Αυτα και ο Θεος βοηθος.-

Pizza το 2016! ΔΕΝ ΑΡΓΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ

 

 

ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΙ ΟΔΕΥΟΥΜΕ Ή ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?????  ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ΕΥΧΗ Ή ΚΑΤΑΡΑ????

Παραγγελία πίτσας το έτος 2016 (για γέλια ή για κλάματα????)


 


Τηλεφωνήτρια : "Pizza Hut, καλησπέρα σας."

Πελάτης : "Καλησπέρα, θα ήθελα να δώσω μια παραγγελία."

Τηλεφωνήτρια : "Θα μπορούσα να έχω τον ΕΑΤ σας, παρακαλώ;"


Πελάτης : "Τον Εθνικό Αριθμό Ταυτοποίησής μου (National ID Number), ναι, μια στιγμή, ορίστε, είναι ο 6102049998-45-54610." 

Τηλεφωνήτρια : "Ευχαριστώ, κύριε Sheehan.  Λοιπόν η διεύθυνσή σας είναι 1742 Meadowland Drive, και ο αριθμός τηλεφώνου σας 494-2366.  Το επαγγελματικό τηλέφωνό σας στην Lincoln Insurance είναι 745-2302 και ο αριθμός του κινητού σας 266-2566.  Από ποιον αριθμό καλείτε ;"


Πελάτης : "Εεε;  Είμαι στο σπίτι.  Από πού τις βγάζετε όλες αυτές τις πληροφορίες;"


Τηλεφωνήτρια : "Είμαστε συνδεδεμένοι με το σύστημα, κύριε."


Πελάτης : (Στεναγμός) "Α μάλιστα !  Θα ήθελα δύο σπέσιαλ πίτσες με ζαμπόν,μπέικον. ..."

Τηλεφωνήτρια : "Δεν νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα, κύριε."

Πελάτης : "Α μπα;"

Τηλεφωνήτρια : "Σύμφωνα με τον ιατρικό σας φάκελο, υποφέρετε από υπέρταση και το επίπεδο της χοληστερόλης σας είναι υψηλό.  Η ασφάλεια περίθαλψης που έχετε σας απαγορεύει μια τόσο επικίνδυνη για την υγεία σας επιλογή."


Πελάτης : "Αϊ !  Τι μου προτείνετε λοιπόν; "

Τηλεφωνήτρια : "Μπορείτε ν α δοκιμάσετε την Πίτσα Λάιτ με γιαούρτι σόγιας.   Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ."


Πελάτης : "Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα μου αρέσει αυτή η πίτσα; "

Τηλεφωνήτρια : "Συμβουλευτήκατε τις 'Νόστιμες συνταγές με σόγια' στη βιβλιοθήκη της περιοχής σας την περασμένη εβδομάδα, κύριε.  Εξ ου και η πρόταση μου."


Πελάτης : "Καλά, εντάξει.  Δώστε μου δυο, οικογενειακό μέγεθος.  Τι οφείλω;"
 

Τηλεφωνήτρια : "Πραγματική ευκαιρί α για σας, τη σύζυγό σας και τα τέσσερα παιδιά σας, κύριε.  Οφεί λετε 49,99 $."


Πελάτης : "Να σας δώσω τον αριθμό της πιστωτικής μου κάρτας."


Τηλεφωνήτρια : "Λυπάμαι, κύριε, αλλά φοβάμαι ότι θα πρέπει να πληρώσετε μετρητοίς..  Το υπόλοιπο της πιστωτικής σας κάρτας έχει υπερβεί το  όριο ".


Πελάτης : "Θα πάω να βγάλω μετρητά από το μηχάνημα προτού έρθει ο υπάλληλός σας."


Τηλεφωνήτρια : "Ούτε αυτό είναι δυνατόν, κύριε.  Ο τραπεζικός σας λογαριασμός είναι ακάλυπτος."

Πελάτης : "Να μη σας ενδιαφέρει.  Εσείς στείλτε μου τις πίτσες.  Θα έχω τα μετρητά.  Πόσην ώρα θα πάρει; " 

Τηλεφωνήτρια : "Έχουμε μια μικρή καθυστέρηση, κύριε.  Θα είναι στο σπίτι σας σε 45 λεπτά περίπου.  Εάν βιάζεστε, μπορείτε να έρθετε να τις πάρετε, αφού βγάλετε τα μετρητά, αλλά η μεταφορά πίτσας με μοτοσυκλέτα είναι τουλάχιστον ακροβασία. "


Πελάτης : "Πού στο διάολο ξέρετε ότι έχω μηχανή;"

Τηλεφωνήτρια : "Βλέπω εδώ ότι επειδή δεν καταβάλατε ε μπρόθεσμα τις δόσεις, το αυτοκίνητό σας έχει κατασχεθεί.  Αλλά η Χάρλεϊ έχει εξοφληθεί, οπότε απλώς συνεπέρανα ότι θα την χρησιμοποιούσατε.."


Πελάτης : "@#%/$@&?#!$*#@&$%^&*΄

Τηλεφωνήτρια : "Σας συμβουλεύω να παραμείνετε κόσμιος, κύριε.  Έχετε ήδη καταδικαστεί τον Ιούλιο του 2006 για προσβολή οργάνου της τάξεως."


Πελάτης : (Άφωνος)

Τηλεφωνήτρια : "Κάτι άλλο κύριε;"


Πελάτης : "Όχι τίποτα.  Α ναι, μην ξεχάσετε τα δυο λίτρα δωρεάν Κόκα Κόλα μαζί με τις πίτσες, σύμφωνα με τη διαφήμισή σας." 

Τηλεφωνήτρια : "Λυπάμαι, κύριε, αλλά υπάρχει ρήτρα στη διαφήμισή μας που μας απαγορεύει να προσφέρουμε δωρεάν αναψυκτικά σε διαβητικούς" ...

 

 

 


This electronic transmission (including any attachment there to) is strictly confidential and intended solely for the addressee. It may contain information which is covered by legal, professional or other privilege. If you are not the intended addressee, you must not disclose, copy or take any action in reliance of this transmission. In such a case as well as if you have received this transmission in error please notify us and delete the received data as soon as possible. BDF Hellas considers that the addressee has already given his / her consent for the use of the data belonging to him / her with the purpose of this transmission. Any piece of information contained in this electronic transmission as well as any piece of information contained in electronic transmissions received by BDF Hellas constitutes part of the company's property. No contracts may be concluded on behalf of and no notices can be served on BDF Hellas by means of e-mail communications, unless otherwise agreed.
.
This footnote also confirms that this email message has been swept for the presence of computer viruses. Nevertheless, neither BDF Hellas nor the sender accepts any responsibility or liability for any damage caused by any virus transmitted by this e- mail. E- mail transmission cannot be guaranteed to be secure or error free as information could be intercepted, corrupted, lost, destroyed, arrive late or incomplete or contain viruses. The sender therefore does not accept liability for any errors or omissions in the contents of this message, which arise as a result of e- mail transmission.



ΠΕΡΑΙΩΣΗ

Γεµίζει τα ταµεία η περαίωση.


Μέχρι την περασµένη Παρασκευή είχαν βεβαιωθεί φόροι περαίωσης 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 560 εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν, είτε ως προκαταβολή είτε ως εφάπαξ εξόφληση. Χθες, τελευταία ηµέρα της προθεσµίας – πριν δοθεί παράταση – δεν έλειψαν ακόµα και οιουρές σε εφορίες και τράπεζες, µε αποτέλεσµα οι εισπράξεις να εκτιµώνται πλέον σε περισσότερα από 600 εκατ.ευρώ. Το ποσό αυτό αναµένεται πως θα αυξηθεί σηµαντικά έως τις 28 ∆εκεµβρίου, οπότε εκπνέει η νέα προθεσµία, καθώς χιλιάδες φορολογούµενοι, είτε δεν έχουν παραλάβει ακόµα το εκκαθαριστικό τους σηµείωµα, είτε δεν έχουν λάβει το νέο εκκαθαριστικό µετά τις διορθώσεις που απαιτούνταν.

μπυρα vs γυναικα (ανεκδοτο)

συγκριση κλεμμενη


Αρχίζει η σύγκριση ..
Η μπύρα είναι πάντα μούσκεμα
Για να μουσκέψεις μια γυναίκα , πρέπει να μοχθήσεις..
1 πόντος για την μπύρα!
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
1 - 0
Η μπύρα όταν είναι ζεστή είναι χάλια!
1 πόντος για τη γυναίκα! Ισοφάριση..
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
1 - 1
Μια παγωμένη μπύρα σε ικανοποιεί..
1 πόντος για την μπύρα
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
2 - 1
Αν βρεις τρίχα μέσα στη μπύρα θέλεις να ξεράσεις..
Πόντος για την γυναίκα.. ξανά ισοφαρίζει
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
2 - 2
Αν γυρίσεις σπίτι μυρίζοντας μπύρα , η γυναίκα σου θα σε μπινελικώσει..
Αν γυρίσεις μυρίζοντας γκομενίλα , μπορεί και να σε παρατήσει.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΝΤΟ . ( και οι δύο περιπτώσεις είναι άστα να πάνε)
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
2 - 2
Με δέκα μπύρες σε ένα βράδυ δεν μπορείς να οδηγήσεις..
Με δέκα γυναίκες σε ένα βράδυ.. δεν χρειάζεται να οδηγήσεις !!
Φυσικά ο πόντος στη γυναίκα !
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
2 - 3
Αν χτυπήσεις μια μπύρα σε ένα μπαρ γεμάτο άντρες είναι φυσιολογικό..
Αν χτυπήσεις γυναίκα στο ίδιο μπαρ.. είσαι θεός!
Φυσικά ο πόντος πάλι στη γυναίκα!!
ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 2 ΠΟΝΤΩΝ!!
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
2 - 4
Αν ο τροχονόμος μυρίσει πάνω σου μπύρα , μάλλον θα σε γράψει..
Αν μυρίσει γκομενίλα , μπορεί και να σε κεράσει μπύρα!
Πάλι ο πόντος στη γυναίκα !
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
2 - 5
Όσο πιο μεστωμένη είναι η μπύρα τόσο καλύτερη!
Πόντος στη μπύρα.. Μειώνει το σκορ!
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
3 - 5
Αν πιεις μπύρα φορώντας προφυλακτικό δεν καταλαβαίνεις διαφορά!
Πόντος στην μπύρα.. Μειώνει ξανά!
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
4 - 5
Πολλές μπύρες σε κάνουν να δεις UFO στον ουρανό..
Πολλές γυναίκες σε κάνουν να δεις τον ΘΕΟ!
Η γυναίκα χτυπάει ξανά.. Κι άλλος πόντος..
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
4 - 6
Είναι φυσιολογικό να αναρωτιέσαι πως θα είναι η επόμενη γυναίκα ..
Αν αναρωτιέσαι όμως πως θα είναι η επόμενη μπύρα , τότε είσαι αλκοολικός..
Πόντος στη γυναίκα..
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
4 - 7
Το να βγάζεις την ετικέτα από ένα μπουκάλι μπύρας είναι διασκεδαστικό..
Το να βγάζεις όμως τα εσώρουχα από μια γυναίκα είναι πολύ πιο διασκεδαστικό!!
Ακόμα ένας πόντος για την γυναίκα..
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
4 - 8
Η μπύρα φορολογείται από το κράτος..
Πάλι πόντος .. η γυναίκα δεν πιάνεται..
ΜΠΥΡΑ -ΓΥΝΑΙΚΑ
4 - 9
Αν χτυπήσεις κι άλλη μπύρα , η προηγούμενη δεν τσατίζεται..
Μειώνει η μπύρα .
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
5 - 9
Μπορείς να είσαι πάντα σίγουρος ότι είσαι ο πρώτος που άνοιξε την μπύρα..
Αντεπίθεση της μπύρας.
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
6 - 9
Αν κουνήσεις μια μπύρα και αφρίσει , μετά από λίγο ηρεμεί από μόνη της.
Έχει πάρει φόρα η μπύρα!
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
7 - 9
Ξανθιά , κόκκινη, μαύρη, σκούρη..
Ανά πάσα στιγμή διαλέγεις την μπύρα που γουστάρεις!
Η γυναίκα νιώθει την ανάσα της μπύρας κοντά!
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
8 - 9
Η μπύρα ξέρεις ακριβώς πόσα λεφτά θα σου κοστίσει!
ΝΑΙ !! Ιστορική ισοφάριση!! Το μεγάλο come back!!
MΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
9 - 9
Όλα θα κριθούν στο τελευταίο σημείο!!!
Η μπύρα δεν έχει μητέρα!! ( ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ )
ΝΑΙΙΙΙ!!!!! ΝΑΙΙΙΙΙΙ!!!!!! ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟΟΟΟ!!!!
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
10 - 9
ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ!!!!
ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ:
ΜΠΥΡΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ
10 - 9
ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ....Η ΜΠΥΡΑ!!!!!
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΑΝΕΙ...
Υστερόγραφο:Αν είσαι γυναίκα και αυτή την στιημή τσαντίζεσαι
και αμφισβητείς το αποτέλεσμα..
Μάθε πως αν έχανε η μπύρα , δεν θα έκανε ποτέ έτσι..
ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ!!!!!

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΣΟΛΩΝ

Ασφαλής και άριστη είναι η δημοκρατία, στην οποία η κάθε αδικία τιμωρείται εξίσου από τους παθόντες και τους μη παθόντες απ' αυτή.
Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Γονείς αιδού.
Μηδένα πρό του τέλους μακάριζε (Το είπε ο Σόλωνας, στο βασιλιά της Λυδίας Κροίσο).
Ο νόμος πρέπει να διατυπώνεται έτσι, ώστε η εφαρμογή του να είναι και στην πράξη δυνατή, εφόσον ο νομοθέτης θέλει να τιμωρεί αποτελεσματικά τους λίγους και όχι άσκοπα τους πολλούς απ' τους πολίτες.
Την ανέχεια πρέπει να ενισχύουμε, αλλά όχι και την τεμπελιά να εφοδιάζουμε.
Οι καιροί ου μενετοί
(Οι ευκαιρίες δεν περιμένουν)

ΕΛΛΑΔΑ

Οι ναυτεργάτες σε πολιτική επιστράτευση



Οι ναυτεργάτες σε πολιτική επιστράτευση

ΣE πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών προχώρησε χθες η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης μετά την άκαρπη συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΝΟ με την Eνωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας και την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Σημειώνεται ότι ο κ. Γ. Διαμαντίδης σε συνέντευξή του χθες το πρωί και πριν από την απόφαση για συνέχιση της απεργίας, δήλωσε πως «το κράτος δεν θα αφήσει την πατρίδα μας κομμένη στα δύο» και πως «όλα τα ενδεχόμενα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ανοιχτά». Ο κ. Διαμαντίδης σημείωσε πως είναι αδιανόητο να μην διακινούνται προϊόντα λόγω της διεκδίκησης αύξησης στους μισθούς των ναυτεργατών, την ώρα που «άλλοι δεν παίρνουν καθόλου αυξήσεις».

Πηγή: Express.g

ΕΛΛΑΔΑ

Ο χειρότερος χρόνος του κύκλου της ύφεσης το 2011


ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ όλων των οικονομικών μεγεθών της αγοράς θα σημειωθεί το 2011, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπορικών επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, χαρακτήρισε το επόμενο έτος «τον χειρότερο χρόνο του κύκλου της ύφεσης».

Παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση του ελληνικού εμπορίου ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέφερε ότι το 2011 οι έξι στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις εκτιμούν ότι θα έχουν μείωση πωλήσεων και μείωση της κερδοφορίας τους, ενώ οι τέσσερις στις δέκα μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν απολύσεις.
Το πρόβλημα της χρηματοδότησης αναδεικνύεται ως ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έχει μειωθεί κατά 35%-40% η ζήτηση δανείων, ενώ τα 6-8 δάνεια στα δέκα που αιτούνται απορρίπτονται από το τραπεζικό σύστημα.
Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ακόμη ότι από τα 26,6 δισ. ευρώ που είναι συνολικά τα δάνεια των εμπορικών επιχειρήσεων, τα δάνεια σε καθυστέρηση ανέρχονται σε 1,4 δισ. ευρώ.
Αναλύοντας την έκθεση για το ελληνικό εμπόριο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε ότι:
• Το 2010 αυξήθηκαν οι πτωχεύσεις κατά 44% έναντι του 2009.
• 214.000 επιχειρήσεις είναι ασυνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.
• Tο 55% των επιχειρήσεων είναι ζημιογόνες.
• Υπάρχουν 50.000 λιγότεροι εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι.
• 27.500 επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους.
• 200.000 νοικοκυριά δεν έχουν κανένα εισόδημα.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΣEΕ ανέφερε ότι φέτος ο κλάδος ένδυσης - υπόδησης έχει μείωση πωλήσεων κατά 40%, των επίπλων και ηλεκτρικών ειδών κατά 15%, των φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων κατά 17% και των τροφίμων κατά 10%. Μάλιστα, τόνισε ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι ανάγκη να γίνει με επίκεντρο τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
Ο κ. Κορκίδης, αναφερόμενος στο θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων, τόνισε ότι «κάποιοι μας κατηγορούν ότι είμαστε φιλεργατικοί. Πράγματι είμαστε φιλεργατικοί γιατί οι επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν με τη βοήθεια των εργαζομένων». Επίσης χαρακτήρισε ανόητες τις απόψεις που θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με μείωση της κατανάλωσης και αύξηση της ανεργίας.

Πηγή Express

ΠΕΡΑΙΩΣΗ

Νέα παράταση για την περαίωση



Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, λαμβάνοντας υπόψη την αθρόα προσέλευση των φορολογουμένων τις τελευταίες ημέρες, παρατείνεται η προθεσμία της ρύθμισης που αφορά στην εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών.

Το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα των φορολογούμενων που επιθυμούν να ρυθμίσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες, δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, με καταληκτική ημερομηνία στις 28 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την Υπουργική Απόφαση, οι προθεσμίες που προβλέπονται έχουν ως εξής:

* για την αποδοχή από τους επιτηδευματίες των εκκαθαριστικών σημειωμάτων που εκδόθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΠΠΣ) μέχρις τις 28 Δεκεμβρίου,
* για την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων από τις Δ.Ο.Υ. μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου,
* για την αποδοχή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων που εκδίδονται και διορθώνονται από τις Δ.Ο.Υ. μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου,
* για την υποβολή αίτησης επίλυσης των διαφορών εκκρεμών υποθέσεων μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου,
* για την υποβολή ειδικού σημειώματος δήλωσης της λήψης ή έκδοσης μη νόμιμων φορολογικών στοιχείων μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.
* Η επίλυση της διαφοράς επί υποθέσεων για τις οποίες οι σχετικές αιτήσεις υποβλήθηκαν μέχρι τις 29 Νοεμβρίου πραγματοποιείται μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.
* Επιτηδευματίες για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί από τη ΓΓΠΣ ή από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. το εκκαθαριστικό σημείωμα ή έχει εκδοθεί, αλλά δεν έχει παραληφθεί από αυτούς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010
Η Ομάδα "Ε" προειδοποιεί!
Share32

Έκανα μεταπτυχιακό στον τομέα των Ρευστοποιήσεων και Συγχωνεύσεων των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Ρούσβέλτ του Σικάγου. Εκεί είχα την τύχη να γνωρήσω και να με διδάξει ο Προφέσορας, Ελληνικής Καταγωγής, και Δόκτωρας Τζίμ Σιλβάνης. Μας δίδασκε τις κακές όψεις της κακές όψεις του καπιταλισμού και των αγορών. Αυτό ήταν το μάθημά του. Ήταν στην σχολή από το 1995 και έχει επαφές με το......
Γκρίκ Λόμπι. Έκανε ειδίκευση στον επιχειρηματικό ιμπεριαλισμό και στην παγκοσμιοποίηση και βέβαια στα χρηματιστήρια. Οι άλλοι συνάδελφοί του μας δίδασκαν για το πώς να ρευστοποιήσουμε και να συγχωνεύουμε εταιρείας και κάναμε case studies πάνω σε αυτό.... Ο μέν Δρ. Τζίμ μας έλεγε στα αγγλικά το ποιός κρύβεται από πίσω από τις μεγάλες πολυεθνικές και το ποιό είναι το παγκόσμιο σχέδιο! Επειδή ώς φοιτητής στην Ελλάδα, στο ΤΕΙ, ώς Διοίκηση Επιχειρήσεων είχα διαβάσει για την Ομάδα "Ε", τον ρώτησα το εάν ανήκει σε αυτήν την ομάδα!.... Αυτός μου απάντησε το εάν η ερώτησή μου είναι βλακώδες ή όχι!.... Και μετά σιωπή! Θα σας πώ το τι μας δίδαξε ο Προφ. Δρ. Τζιμ Σιλβάνης που συνταξιοδοτήθηκε το 2006 και που τελείωσε η καριέρα του η ακαδημαϊκή:
α.) Όλες οι πολυεθνικές εταιρείες είναι Σιωνιστικές και είναι στα χέρια των Εβραίων ακόμη και οι Τράπεζες και οι κεντρικές Τράπεζες. Εμείς ώς Διοικητές Επιχειρήσεων να μήν το πείτε ποτέ αυτό και να είστε οι "ιππότες" τους ώστε να παίρνετε την προμήθειά σας! Και επίσης όταν πρόκειται για απωλήσεις να μήν δυστάζεται να το κάνετε ή για μέτρα μεταρυθμηστικά εργασιακών σχέσεων.
β.) Η κρίση που θα ξεκινήσει το 2004 από την Αμερική με τα ακίνητα και με το χρηματιστήριο και βέβαια με τα Μακροοικονομικά μεγέθη και την αγορά ομολόγων θα εξαγχθεί σε όλο τον κόσμο με πρώτο στόχο την ΕΕ. Τα χρέη των κρατών είναι επίτηδες για να υποτάξουν τους λαούς! Εσείς ώς "ιππότες τους" να το εκμεταλλευτείτε αυτό! Μήν το ξεχνάτε ώς φοιτητές μου!
γ.) Το κράχ το μεγάλο από την Αμερική θα ξεσπάσει γύρω στο 2012 και εάν κάνω λάθος θα δώσω ένα διάστημα των πέντε ετών ακόμη! Αυτό θα δημιουργήσει μεγάλες λιτότητες και κοινωνικές αδικίες!
Και στην Αμερική θα ξεσπάσει κάτι τέτοιο σαν εμφύλιος μεταξύ των εθνικοτήτων που καταπιέζονται... Το ίδιο θα γίνει σε πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής και της Ευρώπης. Η οικονομία της Γερμανίας και της Ρωσίας και της Κίνας θα κρατήσει ακόμη! Αλλά πρέπει να κάνουν λιτότητα αυτές οι δυνάμεις! Εσείς ώς διαμεσολαβητές του εβραϊκού κεφαλαίου κάντε τα στραβά μάτια και εάν κερδίσετε πολλά λεφτά από τους πελάτες-εντολοδότες σας να κλείσετε θέση σε καταφύγιο για να μήν έρθετε αντιμέτωποι με τα σαγονιά του κόσμου.
δ/) Ο χρυσός θα πάει στα 3.000$ η ουγγιά! Αλλά το Ευρώ και το Δολλάριο δεν θα έχουν καμιά πλέον αξία και θα είναι πληθωριστικό χρήμα! Εάν δουλεύεται σε εταιρεία επενδύσεων ή σε οργανισμό Αμοιβαίου Κεφαλαίου να μετατρέψετε τα κεφάλαιά σας σε χρυσό όλα! Ενώ εάν δουλεύετε σε τράπεζα και σε χρηματιστηριακή εταιρεία να λέτε στους πελάτες σας να μετατρέπουν τις επενδύσεις τους αμέσως σε χρυσό. Οι εβραικές εταιρείες εξόρυξης χρυσού θα μειώσουν την παραγωγή.
ε.) Όλα τα είδη διατροφής, ένδυσης, ηλεκτρικού ρεύματος και προπάντων το νερό θα αυξηθούν ραγδαία και θα είναι είδη πολυτελείας! Επειδή θα συμβεί αυτό θα απαγορεύσουν οι Εβραίοι άρχοντες του πλανήτη μας στους αγρότες να παράγουν προϊόντα φυτικά και ζωϊκά και θα το ποινηκοποιήσουν. Για να φαίνονται καλοί απέναντι στους υποταγμένους τους λαούς τους θα εφαρμόσουν τα να δίνουν σισήτια στον πεινασμένο χαοτικό κόσμο με μεταλλαγμένα προϊόντα που έχουν στόχο να δημιουργήσουν αρρώστιες και να σκοτώσουν τους λαούς. Επιδιώκουν να δολοφονήσουν τα 2/3 του πληθυσμού της γής...... Και θα πάθουν όλοι αβιταμίνωση! Εσείς ώς υπηρέτες τους θα είστε στις δεξιώσεις πάντα και θα έχετε πολύ καλής ποιότητας ποτά και φαγητά πάσης φύσεως! Νομοσχέδια διεθνώς θα έρθουν στα κράτη δήθεν οικολογικά και "πράσινα" όπως απαγορεύεται να έχει στον κήπο σου αγγούρι και ντομάτα γιατί επιβαρύνεις το περιβάλλον δήθεν.... Ή επειδή το γουρούνι και η αγελάδα κλάνουν πολύ και δήθεν επιβαρύνουν το περιβάλλον με το όζον και την ατμόσφαιρα!....
ζ.) Όλοι θα αποκτήσουν το τσιπάκι στο δεξί χέρι και θα ελέγχεται ο εγκέφαλος το εάν επιδιώκει να γίνει ή τρομοκράτης για αυτούς ή εγκληματίας! Εσείς θα τα έχετε και αυτά! Δεν θα γλυτώσετε! Αυτοί που θέλουν να είναι αυτοκράτορες του πλανήτη μας δεν θα το έχουν και θα είναι οι μόνοι!
ε.) Θα ζείτε λίγο μαζί τους για να κάνετε μόνο την δουλειά τους όπως και άλλες ειδικότητες αλλά θα γκετοποιηθείτε και εσείς! Σε ξεχωριστό γκέτο προνομιούχων σε σχέση με τον απλό λαό! Τα σπίτια σας θα είναι πολυτελή αλλά θα χτιστεί ένα τοίχος γύρω γύρω σας!
ζ.) Φυσικά θα διατηρηθεί το πολίτευμα δημοκρατία αλλά αυτό είναι μόνο η επιφάνεια! Θα κυριαρχεί η αστυνομοκρατία και θα επεμβένει ο στρατός από το ΝΑΤΟ που είναι παγκόσμιος μαζί βέβαια με τον στρατό του κάθε κράτους της γής για να υποτάξει κάθε επανάσταση! Θα καταργηθούν τελείως οι διαδηλώσεις!..... Εσάς τους "ιππότες" θα σας επιτηρούν αλλά ξέρουν ότι είστε βολεμένοι και δικοί τους! Οπότε ο κλοιός των μέτρων θα είναι λίγο πιό χαλαρός! Αυτό θα πεί παγκόσμια διακυβέρνηση και στην ουσία παγκόσμια δικτατορία των ιμπεριαλιστών Εβραίων και τραπεζιτών και επιχειρηματιών!.... Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι μυστικές υπηρεσίες!
η.) Υπάρχει το σχέδιο 66 που είναι τέλειο για δαύτους. Είναι η μόλυνση πόλεων με επιδημίες βαριών αρρωστιών που κάνουν ήδη στα πειραματόζωα στα εργαστήρια. Για να μειώσουν αισθητά τον άχρηστο πληθυσμό και επίσης να μειώσουν τις γεννήσεις!..... Όποιος κάνει δύο μωρά και πάνω θα φορολογείτε πολύ στην αρχή και μετά θα επιβάλουν νομοσχέδιο για να ποινηκοποιηθεί το ζευγάρι που τόλμησε να κάνει πάνω από ένα παιδί.... Η τιμωρία είναι 20 χρόνια φυλακή!
θ.) Τα mind control systems και τα chentrails που ήδη κάνουν τώρα μειώνουν την πιθανότητα αντίδρασης των αποχαυνωμένων λαών!.... Επίσης ελέγχουν όλα τα ΜΜΕ και σε λίγο το Ίντερνέτ! Μέσω αυτών των μέσων θα υποτάξουν τους λαούς! Ακόμη η εκπαίδευση θα είναι για λίγους! Εσείς ώς όργανά τους θα έχετε πρόσβαση σε καλής ποιότητας παιδεία αλλά ελεγχόμενοι.... Οι απλοί λαοί θα αποχαυνωθούν τελείως και λόγω του κόστους και επίσης της ποινικοποίησης της μόρφωσης δεν θα έχουν πρόσβαση στην μόρφωση! Όλα τα βιβλία θα ψηφιιοποιηθούν και θα καούν στο τέλος.... Ή θα αλλοιωθεί η πληροφόρηση ή θα την εξαφανήσουν και η ιστορία θα είναι πρός όφελος τους!
ε.) Οι Εβραίοι θα κάνουν την παγκόσμια πρωτεύουσα τα Ιεροσόλυμα! Και η Θεσσαλονίκη θα παίξει ρόλο! Στα Ιεροσόλημα χτύζεται ήδη ο Ναός του Σολωμόντα που είναι του Αντίχρηστου! Και των εβραίομογγόλων κύριος ναός! Θα καταργηθούν όλες οι θρησκείες και θα γίνει η Πάνθρησκεία! Εσείς να δεχθείτε να γίνεται τέτοιοι, αλλιώς θα σας πετάξουν με τις κλωτσιές από το γκέτο σας! Όπου και να βρίσκεστε! Πάει ο Χριστιανισμός και κυρίως μισούν αυτοί ότι το Ελληνικό και Αρχαίο Ελληνικό! Μισούν την Αρχαία φιλοσοφία και τους 12 Θεϊστές -Ορφιστές! Και όλες τις άλλες θρησκείες! Η πάνθρησκεία δήθεν θα επιβληθεί όπως έχουν συμφωνήσει και συζητούν για όλα στο G20 για να μήν ξεκινήσουν πόλεμοι!
ζ.) Στο G20 θα συζητήσουν να μήν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος! Αλλά οι διαμάχες δυνάμεων γνωστών και αγνώστων θα το φέρουν έτσι το θέμα για να ξεσπάσει πόλεμος για το νερό και για τον ορυχτό πλούτο των Βαλκανίων και της Ελλάδος και του Αιγαίου και Ιονικού Πελάγους όπως και της Ανατολικής Νότιας Μεσογειακής θάλασσας! Κινδυνεύει το Ισραήλ από τους εχθρούς του που είναι πάρα πολύ στον κόσμο! Οπότε θα ξεσπάσει ένας Αρμαγεδώνας όπως λέει η Βίβλος επειδή τα τελευταία σχέδια των Σιωνιστών για να δημιουργηθεί η Παγκόσμια Δικτακτορία (με ψήφισμα του ΟΗΕ) με τον συγκεκριμένο άτομο που θα είναι μαριονέτα αλλά θα είναι ο Αντίχρηστος και θα λέγεται Παγκόσμιος Καγκελάριος..... Θα τους βγεί στραβά! Εσείς τότε ώς ιππότες όταν δείτε ότι χάνουν τα αφεντικά σας έδαφος και μάλλον θα χάσουν το όλο εγχείρημα αμέσως να στραφείτε πρός τον λαό και με τα λεφτά σας σε χρυσό να τους βοηθάτε! Αλλιώς θα κατηγορηθείτε ώς προδότες και ώς υποχείρια και θα σας φωνάζει ο λαός: "Κρεμάστε και σκοτώστε τις πόρνες του συστήματος!" Όπως στην Γαλλική Επανάσταση!
η.) Μέσα στα όπλα των δυνάμεων αντίστασης είναι η τεχνικές καταστροφές! Όπως οι πυρκαγιές! Και βέβαια τα υπερόπλα νέας τεχνολογίας που κρύβουν τα R&D Centers Μικρών Εταιρειών και στα Πανεπιστήμια σήμερα! Αυτά τα όπλα μπορούν τα επηρεάσουν ακόμη για χρήση πολέμου τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος! Έτσι δημιουργούνται τσουνάμι, ανεμοθύελλες, πλημμύρες, χάρικαν και τορνάντο!.... Μέχρι και σεισμούς και επιδρούν στην θέρμανση του ηλίου και τις αχτήνες, όπως για παράδειγμα ηλιακές καταιγίδες! Μεγάλο ρόλο παίζουν στην σελήνη.... Επίσης η ανταρσία των πόλεων με τρομοβόμβες θα ταρακουνήσει και θα απασχολήσει τις δυνάμεις καταστολής ώστε η αντιστασιακή παγκόσμια φρουρά να κάνει το έργο της!.... Στην επανάσταση εναντίον του Αντίχρηστου Καγκελάριου του ΟΗΕ θα παίξουν ρόλο και τα συμβατικά και τα μικρού επιπέδου πυρηνικά όπλα! Η παγκόσμια ηγεσία των Εβραίων θα προσπαθήσει να ξεφύγει στο διάστημα και να μείνει στο Διεθνές Διαστημικό Σταθμό ώστε να έρθει το ειδικό διαστημόπλοιο για να τους πάρει για τον πλανήτη Άρη που ήδη ετοιμάζουν τις προϋποθέσεις αποικισμού! Ξέρουν ότι διακινδυνεύουν την ζωή τους! Όλη η Ελίτ και οι Αυλικοί! Εσάς τους ¨"ιππότες" θα σας αφήσουν να σαπίσετε στην γή! Μπορεί να σας λυπηθούν και να σας πάρουν στην παρέα τους! Αλλα επειδή έχουν συνηθίσει να είναι Μογγολοσαβρωηδείς απαράδεχτοι άνθρωποι και χωρίς ήχτο και ανθρωπιά! Θα σας πετάξουν σαν τα σκυλιά έξω! Εκτός εάν έχετε λεφτά να πληρώσετε το εισητήριο για εσάς και για την μικρή οικογένειά σας!.... Εάν τους κυνηγήσουν και δεν προ φτάσουν να ξεφύγουν σαν τα ποντίκια στο διάστημα έχουν ετοιμάσει ένα μεγάλο πλοίο δισεκατομμύριον δολλαρίων (σαν μια κιβωτός του Νόε) και επίσης ενός μεγάλου υπόγειο καταφυγίου τέτοιου ύψους σε κόστος!..... Είναι λίγοι .... Και θα την κοπανήσουν σε λίγα λεπτά! Μήν τους λυπάστε!
θ.) Το χρήμα θα γίνει ψηφιακό και ηλεκτρονικό και θα ξέρουν τα πάντα για τις συναλλαγές σας και επίσης για την φορολογική σας κατάσταση ή το εάν χρωστάτε σε κάποιον και εάν είστε απατεώνες! Εάν χρωστάτε έστω και μια μονάδα από την νέα παγκόσμια ονομασία του χρήματος που θα το καθορίσει αυτό το ΔΝΤ και θα έχει υποχείριό του την FED και την ΕΚΤ, BUBA και άλλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου! Το δικαίωμα ιδιοκτησίας θα καταργηθεί! Κυρίως αυτό θα ισχύει στα ακίνητα και στην γή! Αυτοί όμως έχουν αγοράσει ήδη οικόπεδα στην σελήνη και στον Άρη! Κάτι δεν ξέρουν;
ι.) Τις πρώτες ύλες και το πετρέλαιο θα το ελέγχουν αυτοί! Και θα κόβουν συνεχώς δένδρα για να μειώσουν το οξυγόνο! Αυτό το κάνουν για να προετοιμάσουν μετά από την επιτυχία τους τις συνθήκες διαβίωσης των εξωγήινων όντων που ήδη από την εποχή του Ροσβελλ έχουν μιλήσει και τώρα στέλνουν παγκόσμιο πρόξενο της ανθρωπότητας! Αυτοί οι λευκοί ράτσα εξωγήινων θα έρθει για να απορροφήσει και να εκμεταλλευτεί όλες τις πρώτες ύλες της γής, το νερό και μετά να φύγει! Θα έρθουν με διαστημόπλοια σύμφωνα με τις μελέτες τους, το 2030 περίπου. Εάν τελειώσουν την δουλειά τους τότε θα έχει γίνει έρημος ο πλανήτης μας και κινδυνεύει να γίνει τωρινός Άρης! Αλλά αυτά τα καθάρματα θα είναι μαζί τους! Αυτό κάνουν συνέχεια, βρίσκουν γαλαξία και ηλιακά συστήματα και όταν υπάρχει πλανήτης με ζωή τον καταστρέφουν! Είχαν έρθει και στο παρελθόν αλλά δυνάμεις τους εμπόδισαν! Και αυτοί που απέμηναν μπήκαν στα τάρταρα της γής και είναι εγκλοβισμένοι..... Ο Καγκελάριος του ΟΗΕ θα προσπαθήσει να ανοίξει τις πύλες της κολάσεως για να βγούν οι Νεφελίμ! Εσείς να είστε ευγενικοί μπροστά τους αλλιώς θα σας πετσοκόψουν!
κ.) Η αντίσταση κατά των Εβραίων είναι πρώτον να εξολοθρευτούν όλοι τους και να προσπαθήσουν να φυλάξουν τις σφραγισμένες πήλες της κολάσεως! Με τους δαίμονες και τους Νεφελίμ! Και επίσης έχουν στείλει σήμα στον Σείριο Α' να στείλει το μεγάλο διαστημόπλοιο το οποίο θα φτάσει την ίδια ώρα όταν φτάσουν τα δικά τους διαστημόπλοια! Οι δυνάμεις μας έχουν σύνδεση με τον πλανήτη των Ε που επιδιώκει την γαλαξιακή αρμονία και ειρήνη και τώρα με τα UFO παρακολουθεί την γή! Και την ανθρωπότητα! Δεν επιδιώκει να εκμεταλλευτεί σαν βαμπίρ τον μπλέ πλανήτη αλλά θέλει περιβαλλοντολογική αρμονία ώστε να μήν διαταραχθούν οι άλλοι πλανήτες και να μήν χρησιμοποιείτε η τεχνολογία των ανθρώπων εις βάρος της ύπαρξής της. Θα διδάξουν πολλά στους ανθρώπους οι Ελλάνιοι Ανθρωποειδές αλλά πιό κοντοί εξωγήινου τότε!.... Είναι αυτοί οι ίδιοι που έστειλαν τους 12 Αστροναύτες που τους ονόμασαν οι Αρχαίοι Έλληνες 12 Θεοί και εκεί πάνω στηρίχθηκε ο πολιτισμός των Αρχαίων μας προγόνων. Αλλά ένα μεγάλο μέρος γνώσης του πολιτισμού αυτού χάθηκε μετά από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα και επίσης μετά τον πόλεμο με τους Μογγολοσαβροειδείς υποχθόνιους και πάλι Εβραίους που ήταν η Ατλαντίδα! Που τότε άνοιξαν πάλι οι πήλες από τον κάτω κόσμο!
λ.) Οι Εβραίοι επιδιώκουν την Αστρική Επανάσταση και την έχουν ετοιμάσει ήδη με τις νέες τεχνολογίες που είναι στα συρτάρια της ΝASA και επίσης στα κέντρα έρευνας&ανάπτυξης των πολυεθνικών τους εταιρειών και ακόμη στα Think Tanks των Πανεπιστημίων που χρηματοδοτούν!..... Η Star-Revolution πρώτα θα αυξήσει την ρομποτική.... Την μηχανή τοποχρόνου και ταξιδιού στο διάστημα και στον χρόνο (Παρόν, παρελθόν, μέλλον), τις μηχανές ιατρικής επιστήμης για την αύξηση της διάρκειας ζωής του ανθρώπου και την ίασή του με μοντέρνα μέσα και χειρουργείου. Αλλά και επίσης την δημιουργία των Βιο-ρομπότ με DNA κλώνο για να δημιουργήσουν την γενιά των αστυνομικών και των στρατιωτικών! Αλλά και την νέα γενιά της ανθρωπότητας! Αυτό θα γίνετε με σπέρμα και με ωάρια και με κύτταρα! Και θα ελέγχουν την γέννηση των ανθρώπων και των μωρών! Για τον λόγω αυτό προωθείτε ώς μόδα τώρα η ομοφυλοφιλία!..... Και λένε για τα παιδιά του σωλήνα και το πώς τα θέλετε! Αλλιώς θα υπάρχουν ρομπότ από σίδερο και πλαστικό για τον απόλυτο στρατό και για τις δουλειές στα εργοστάσια! Επίσης επιδιώκεται η αντιβαρύτητα, τα λείζερ στα όπλα, η διαστημική δράση με διαστημόπλοια στο ηλιακό μας σύστημα ώστε να αποικηθούν από σκλάβους ανθρώπους για να εξορύξουν τον ορυκτό πλούτο και μετά να βγούν εκτός ηλιακού συστήματος.... Την τεχνογνωσία την πήραν από τους εξωγήινούς τους! Για αυτό αντάλλαξαν την γνώση με το να επιτραπεί σε αυτούς να ρουφήξουν τον πλανήτη! Και στο τέλος να πάρουν τους συντρόφους τους από τα τάρταρα! Η Ε αντίσταση δεν θα επιτρέψει να γίνει κάτι τέτοιο! Γιατί επιβαρύνει την λειτουργία του γαλαξία μας! Και δεν θέλει να γίνει μεγάλος πυρηνικός πόλεμος!
μ.) Όλοι οι πολιτικοί είναι πιόνια τους και ανήκουν στις μυστικές οργανώσεις τους! Μήν τους εμπιστεύεστε! Ούτε εσείς οι Liquidatiors!

Εάν νικήσει η αντίσταση της "Ε" τότε θα ξεπατωθεί τελείως ο Εβραϊσμός! Θα ανθήσει το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα και η Άμεση Δημοκρατία και όλοι οι λαοί θα ζούν αρμονικά στην ειρήνη και στην αυθωνία και μαζί με την καθοδήγηση της εξωγήινης γνώσης μας και σοφίας! Το περιβάλλον πλέον θα είναι ελεύθερο και όλος ο κύκλος της ζωής και όχι εγκλωβισμένος από τον Καγκελάριο τουΟΗΕ και την κυβέρνησή του! Αιώνια θα ζούμε στην ειρήνη ενώ μετά από τον Αστρικό Πόλεμο με τους αντίπαλους εξωγήϊνους δεν θα υπάρχει κανένας εχθρός πλέον και καθόλου σκλαβιά! Είναι το δώρο μας πρός όλη την ανθρωπότητα όπως μας την δίδαξαν οι φιλόσοφοί μας, οι ιστορικοί και επίσης οι δώδεκα πρώτοι διδάσκαλοι και αστροναύτες! Το οφείλουμε επίσης στην διαθήκη του Προμηθέα! Οι λαοί από μόνοι τους θα θελήσουν να δούν το φώς της Ελλάδος! Και όχι να ζούν στο σκοτάδι του εξαναγκασμού των Εβραίων!

ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ λοιπόν! Το Ε των Δελφών!


Ο Προφέσσορας μου είπε σε μένα προσωπικά που ήμουν Πρόεδρος της ΠΑΕΠ Νεολαίας Γκρίκ Λόμπι και επίσης επειδή ήμουν δημοσιογράφος και εκδότης φοιτητικής εφημερίδος τότε στην Ελλάδα, την Yellow Journal, ότι κάποτε πρέπει να μεταβηβάσεις το μήνυμα αυτό στον κόσμο!

Εγώ τώρα τηρώ την υπόσχεσή μου από τότε που έκανα τις σπουδές μου το 2000-2001! Γιατί βλέπω ότι όλοένα και περισσότεροι λαοί πέφτουν στα χέρια του ΔΝΤ και των εβραικών τραπεζών και πολυεθνικών τους και έπρεπε να αντιδράσω!


tesserisepoxes123.blogspot.com
στις 11:59 μ.μ.

ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010
ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Share223

“Αν οι άνθρωποι αφήσουν την κυβέρνηση να αποφασίζει τι τροφή θα τρώνε και τι φάρμακα θα παίρνουν, τα σώματά τους θα είναι σύντομα σε τόσο θλιβερή κατάσταση όσο είναι οι ψυχές εκείνων που....
ζούν σε καθεστώς τυρρανίας.”

Τόμας Τζέφερσον

Εκ των ιδρυτών πατέρων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Ηδη στην Αμερική έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο και αφορά την απαγόρευση καλλιέργειας οργανικών τροφών.

Με λίγα λόγια την απαγόρευση του σπιτικού κήπου για την επιβίωση της οικογένειας.

Οποιος λοιπόν δεν θέλει να ενταχθεί στους κανόνες της Παγκοσμιοποίησης και θα θελήσει να κάνει ένα μικρό κήπο για να ζεί αυτός και η οικογένειά του, θα χαρακτηρίζεται επικίνδυνος και θα δέχεται πρόστιμα και κατασχέσεις προϊόντων καθώς αυτά θα αποτελούν «κίνδυνο για την δημόσια υγεία».

Το όνομα του νόμου αυτού είναι «Νόμος Συγκλήτου S 510 Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων», σύμφωνα με τον οποίο χαρακτηρίζεται παράνομη η καλλιέργεια και αποθήκευση σπόρων.

Ο νόμος της Συγκλήτου «510» για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας των τροφίμων έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος νόμος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο νόμος θα δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύει ή να νομιμοποιεί το μέχρι τώρα δικαίωμα όλων για την καλλιέργεια, το εμπόριο και την μεταφορά όλων των τροφίμων.
Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον «Μεγάλο Αδερφό» να ρυθμίζει μέχρι και την καλλιέργεια ντοματών στην αυλή του σπιτιού μας.

Δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει και να φυλακίζει ανθρώπους που πωλούν αγγούρια στην λαϊκή. Θα ποινικοποιεί την μεταφορά οργανικών τροφών αν δεν συμμορφώνεται κάποιος με τους κανόνες των αρχών.

Ο εφησυχασμός είναι καταστροφικός! Διαδώστε την πληροφορία αυτή σε φίλους και γνωστούς σας.

Δείτε το video.http://www.youtube.com/watch?v=bC5yPmD0vds&feature=player_embedded

ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ

Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ): "καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου"

ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
GENERAL CONSUMERS' FEDERATION OF GREECE
Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 - Αθήνα 10432όρ. 5οςτηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka - http://www.inka.gr/
40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10

Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :



1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.
Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» - λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές . ) και βέβαια οι χάκερς.

Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. φυτίλια συννεφάκια.

2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.
Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη - καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή . η υγεία του κλπ.
Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.

Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη - καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.
Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.

______________________________________
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ!!!
Αν θελήσεις να προωθήσεις ένα μήνυμα ΔΙEΓΡΑΨΕ όλες τις διευθύνσεις που φανερώνουν από ποιον το έλαβες και ποιοι ήταν οι άλλοι παραλήπτες του.
ΕΠΙΣΗΣ: αν έχεις πολλούς παραλήπτες, βάλε τις διευθύνσεις των παραληπτών στο πεδίο "Ιδιαίτερη Κοινοποίηση" (bcc) και όχι στα πεδία "Προς" (to) και "Κοινοποίηση" (cc) έτσι ώστε να μην φαίνεται η διεύθυνση κανενός από τους παραλήπτες.
Προσθήκη λεζάντας

ΕΚΤΑΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

Στον αέρα η έκτακτη εισφορά


Αν κριθεί αντισυνταγματικό το μέτρο, το Δημόσιο θα κληθεί να επιστρέψει τα παράνομα εισπραχθέντα ποσά της έκτακτης εισφοράς ύψους πολλών εκατ. ευρώ, όχι μόνο στους 20.000 που προσέφυγαν δικαστικά αλλά και σε όσους δεν προσέφυγαν

Αντισυνταγματική και ανίσχυρη είναι η διάταξη του νόμου 3758/09 με την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση επέβαλε έκτακτη εισφορά σε βάρος χιλιάδων φορολογούμενων, σύμφωνα με δικαστική εισήγηση προς το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας Ιω. Γράβαρη εντοπίζει δύο αντισυνταγματικότητες στον τρόπο επιβολής του δυσμενούς μέτρου, υψώνοντας «δίχτυ προστασίας» για τον φορολογούμενο, αφού θεωρεί ότι δεν είναι συνταγματικά ανεκτή ούτε η αναδρομική φορολόγηση (πέραν του ενός έτους) αλλά ούτε οι διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε φορολογούμενους πολίτες και σε νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις κ.λπ.).


Δίκη
Στη δίκη - πιλότο που θα γίνει σε λίγες μέρες στο Β΄ τμήμα ΣτΕ, ο ανώτατος δικαστής θα προτείνει να ανατραπεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που έκρινε πριν λίγους μήνες συνταγματικό το ν. 3758/09, θεωρώντας ότι εσφαλμένα ερμήνευσε το Σύνταγμα. Αν η εισήγηση υιοθετηθεί από τη μείζονα σύνθεση του Β΄ τμήματος και την ολομέλεια (όπως σφόδρα πιθανολογείται, με βάση και πρόσφατη νομολογία της ολομέλειας ΣτΕ), τότε η αντισυνταγματικότητα θα εφαρμοστεί και στις πάνω από 20.000 εκκρεμείς δίκες σε όλη τη χώρα.

Στην περίπτωση αυτή το Δημόσιο θα κληθεί να επιστρέψει τα παράνομα εισπραχθέντα ποσά της έκτακτης εισφοράς ύψους πολλών εκατ. ευρώ, όχι μόνο στους 20.000 που προσέφυγαν δικαστικά, αλλά και σε όσους δεν προσέφυγαν, σύμφωνα με τη νομολογία του ΣτΕ που απαιτεί συμμόρφωση της διοίκησης και ανάκληση αντισυνταγματικών πράξεών της, όταν το ζητούν και άλλοι θιγόμενοι.


Εισοδήματα
Το μεγάλο λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης, που είχε επισημανθεί από την πρώτη στιγμή, ήταν ότι επέβαλε έκτακτη εισφορά το 2009 όχι για τα εισοδήματα του 2008, αλλά για του 2007 προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι δεν ήταν ακόμα έτοιμα (για ελάχιστους μήνες) τα εκκαθαριστικά των φορολογούμενων εκείνης της χρονιάς και γι’ αυτό ανέτρεξε στο παρελθόν.

Ο Ιω. Γράβαρης κρίνει ότι πρόκειται για αναδρομική φορολόγηση που απαγορεύεται ευθέως από το Σύνταγμα και ότι δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η έκτακτη φορολόγηση να ξεπεράσει το προηγούμενο οικονομικό έτος. Σύμφωνα με την εισήγησή του, το Σύνταγμα δεν ανέχεται καμία περαιτέρω εξαίρεση ως προς την αναδρομικότητα, όπως προκύπτει και από τις συζητήσεις που είχαν γίνει στη Βουλή κατά τη θέσπιση του Συντάγματος το 1975.

Τότε η προτεινόμενη διάταξη απαγόρευε την αναδρομικότητα ακόμα και στη φορολόγηση της προηγούμενης χρονιάς (όπως ακριβώς απαγορεύεται η αναδρομική εφαρμογή των ποινικών νόμων) αλλά ύστερα από αντιρρήσεις κάποιων πολιτικών (Μαύρου, Παπαληγούρα) υπήρξε ανοχή μόνο για 1 έτος αναδρομικής φορολόγησης, προκειμένου να μπορεί το κράτος να αντιμετωπίζει τυχόν έκτακτες καταστάσεις.

Κατά τον εισηγητή, τα εισοδήματα του 2007 απαγορευόταν να αξιολογηθούν για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς, που παράλληλα παραβιάζει και τη συνταγματικότητα αρχή για ισότητα στη φορολογική μεταχείριση.


Ανισότητα
Η ανισότητα έγκειται στο ότι ο ν. 3758,09 επέβαλε έκτακτη εισφορά μόνο στους πολίτες (φυσικά πρόσωπα) και όχι στα νομικά πρόσωπα (εταιρείες κ.λπ.) παρ΄όλο που κατά τεκμήριο μπορεί να θεωρηθούν πιο εύρωστα από οικονομικής πλευράς. Πρόκειται για μία άνιση μεταχείριση, που δεν δικαιολογείται ούτε στην αιτιολογική έκθεση του επίμαχου νόμου, αφού δεν παρέχεται καμία εξήγηση για τη διαφοροποίηση στη φορολόγηση.

Στη λιτότατη αιτιολογική έκθεση γίνεται μόνο λόγος για την ανάγκη επιβολής έκτακτης εισφοράς λόγω της οικονομικής κρίσης, χωρίς δικαιολογία για την επιβάρυνση μόνο των πολιτών και όχι και των νομικών προσώπων.

Πηγή Ημερησία

ΗΜΙΥΠΕΘΡΙΟΙ

Η Εφορία βγαίνει στον ημιυπαίθριο - Σκέψεις να υπολογίζονται τα επιπλέον τετραγωνικά για τεκμήρια και φόρους μεταβίβασης εκτός ΦΜΑΠ



Φοροδόκανο στους ημιυπαίθριους χώρους μετά την τακτοποίησή τους θα είναι αν ισχύσουν τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο προωθεί παράλληλα και ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αγορά ακινήτων, εκτός από την εξαίρεση της πρώτης κατοικίας από το πόθεν έσχες. Στο τραπέζι των αποφάσεων για τη διαμόρφωση του φορολογικού νομοσχεδίου, που θα κατατεθεί τον Δεκέμβριο στη Βουλή, έχουν τεθεί τόσο η εφεξής φορολογική μεταχείριση των ημιυπαίθριων χώρων σαν να ήταν απολύτως νόμιμο τμήμα της κατοικίας του φορολογουμένου όσο και η επέκταση της διετούς αναστολής του πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία και στα χρεολύσια εξόφλησης στεγαστικού δανείου. Χθες πάντως διευκρινίστηκε ότι οι ημιυπαίθριοι δεν θα προσμετρούνται για τον υπολογισμό του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Αν περάσουν οι σχετικές προτάσεις, οι ημιυπαίθριοι θα συνυπολογίζονται στα τεκμήρια διαβίωσης και θα διευρύνουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις κατά τον υπολογισμό τελών και φόρων, όπως, για παράδειγμα, σε μελλοντικές μεταβιβάσεις.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος κατέχει ακίνητο 120 τ.μ. με ημιυπαίθριο χώρο επιπλέον 50 τετραγωνικών. Η αντικειμενική αξία είναι 3.000 ευρώ το τετραγωνικό. Αν το ακίνητο μεταβιβαστεί σήμερα, ο φόρος είναι 35.600 ευρώ. Αν αποφασιστεί να συνυπολογίζεται και ο ημιυπαίθριος, τότε η συνολική αντικειμενική αξία του ακινήτου ανεβαίνει σε 510.000 και ο φόρος στα 50.600 ευρώ.

Επίσης αν σε ένα ακίνητο 70 τετραγωνικών μέτρων έχουν κλειστεί 15 τετραγωνικά ημιυπαίθριου και η αντικειμενική αξία στην περιοχή είναι 2.000 ευρώ, κατά τη μεταβίβαση ο φόρος 10% (με εξαίρεση τα πρώτα 20.000 ευρώ, όπου ο συντελεστής είναι 8%) θα είναι στην πρώτη περίπτωση 13.600 ευρώ και στη δεύτερη 16.600 ευρώ.

Η φορολογική μεταχείριση των ημιυπαίθριων χώρων βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία και η μόνη διαβεβαίωση που μπορούν να δώσουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών είναι πως η όποια αλλαγή τυχόν αποφασιστεί δεν θα αφορά μεταβιβάσεις που έχουν ήδη γίνει.

Το θέμα τυχόν αναδρομικών επιβαρύνσεων ξεκαθαρίζει άλλωστε με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και η οποία ορίζει ότι για τους τακτοποιημένους χώρους «δεν οφείλεται αναδρομικά οποιοσδήποτε φόρος και τυχόν ήδη καταβληθέντες φόροι δεν αναζητούνται». Στην ίδια τροπολογία ορίζεται ότι οι ημιυπαίθριοι δεν δηλώνονται στο Ε9 και δεν επηρεάζουν τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, χωρίς να αναφέρεται το παραμικρό για τεκμήρια και φόρους μεταβίβασης. Δίνεται παράλληλα δίμηνη προθεσμία έως το τέλος του έτους για την ταχυδρομική υποβολή αίτησης τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων και αυξάνονται οι δόσεις καταβολής των προστίμων σε δέκα για κατοικίες και σε οκτώ για ακίνητα άλλης χρήσης.

Μέχρι 120 τ.μ. η απαλλαγή από το πόθεν έσχες
Αυτές τις ημέρες εξειδικεύονται οι νέες διατάξεις του πόθεν έσχες και συγκεκριμένα εξετάζεται αφενός να τεθεί πλαφόν 120 τετραγωνικών μέτρων και αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, προκειμένου η πρώτη κατοικία να τυγχάνει της απαλλαγής και αφετέρου η αναστολή να έχει αναδρομική ισχύ από τις 24 Απριλίου, όταν δηλαδή ετέθη σε πρώτη εφαρμογή το μέτρο. Επιπρόσθετα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει αναστολή εφαρμογής και του πόθεν έσχες για τα χρεολύσια στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας από την ίδια χρονική αφετηρία.

Εισήγηση στο ΣτΕ κατά έκτακτης εισφοράς
Σημειώνεται ότι η έκτακτη εισφορά υπολογίστηκε στο εισόδημα που αποκτήθηκε κατά τη χρήση 2007 και δηλώθηκε με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2008, αλλά θεσμοθετήθηκε ως υποχρέωση των φορολογουμένων το 2009, με τον Ν. 3758/2009, επί διακυβέρνησης Ν.Δ. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ωστόσο, με την υπ΄ αριθμ. 1123/ 2010 απόφασή του είχε ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση και υιοθετώντας τα επιχειρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, είχε κρίνει ως απολύτως συνταγματικές τις ρυθμίσεις του νόμου 3758/2009, εκτιμώντας ότι η έκτακτη εισφορά δεν αποτελεί φόρο, αλλά έκτακτη οικονομική επιβάρυνση αναγκαία για λόγους δημοσίου συμφέροντος.


Η ρύθμιση για τον ΦΠΑ και μειώσεις στα τέλη ταξινόμησης Ι.Χ.

Το νομοσχέδιο του Δεκεμβρίου θα είναι νομοσχέδιοσκούπα, καθώς θα περιλαμβάνει σωρεία φορολογικών ρυθμίσεων που θα εκτείνονται από τον ΦΠΑ και τους φόρους των επιχειρήσεων έως τα τέλη ταξινόμησης των Ι.Χ., τα ακίνητα και τον φόρο υπεραξίας μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις διατάξεις του νομοσχεδίου θα προβλέπονται:

1 Η αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13% από 1/1/2011 με παράλληλη μετάταξη των τροφίμων και των ξενοδοχειακών υπηρεσιών από τον μεσαίο συντελεστή στον μειωμένο 6,5%. 2 Η μείωση των τελών ταξινόμησης των μικρών και μεσαίων Ι.Χ. σε συνδυασμό με την αύξηση του ποσού εργοστασιακής αξίας πάνω από το οποίο επιβάλλεται φόρος πολυτελείας, από τα 15.000 στα 20.000 ευρώ.

3 Η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις από το 24% στο 20% με παράλληλες αλλαγές στη φορολογία μερισμάτων στην κατεύθυνση της μείωσης των επιβαρύνσεων.

4 Η περαιτέρω αύξηση του φόρου και των τιμών των τσιγάρων, ώστε να διευρυνθεί το ποσοστό κέρδους των πρατηριούχων.

5 Η αναστολή, για ένα έτος, της επιβολής φόρου υπεραξίας στις βραχυχρόνιες αγοραπωλησίες μετοχών. Η αναστολή- από 1/1/2011 - θα συνοδεύεται από αύξηση του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών από το 15 τοις χιλίοις σε 25 ή και 30 τοις χιλίοις.

6 Η κατάργηση περίπου 100 μικρών Εφοριών ανά τη χώρα. Θα ακολουθήσει τον Ιανουάριο και νέο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

Οι διατάξεις για το φορολογικό- σκούπα θα εξειδικευτούν εντός των ημερών, ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να παρουσιαστούν από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πηγή Τα Νέα

ΕΦΟΡΙΑ

Επέκταση ρύθμισης για εκκρεμείς φοροϋποθέσεις και για τις αδήλωτες πισίνες και τα σκάφη αναψυχής


«ΠEPAIΩΣH πολυτελείας» εξετάζει η κυβέρνηση θέλοντας να επεκτείνει τη λογική της ρύθμισης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και να εισπράξει «ζεστό χρήμα» από τους ιδιοκτήτες σκαφών που δηλώνονται ψευδώς ως επαγγελματικά, καθώς και από αυτούς που έχουν πισίνα χωρίς να τη δηλώνουν στην εφορία.

Επέκταση ρύθμισης για εκκρεμείς φοροϋποθέσεις και για τις αδήλωτες πισίνες και τα σκάφη αναψυχής

«ΠEPAIΩΣH πολυτελείας» εξετάζει η κυβέρνηση θέλοντας να επεκτείνει τη λογική της ρύθμισης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και να εισπράξει «ζεστό χρήμα» από τους ιδιοκτήτες σκαφών που δηλώνονται ψευδώς ως επαγγελματικά, καθώς και από αυτούς που έχουν πισίνα χωρίς να τη δηλώνουν στην εφορία.

Το σχέδιο που έχουν επεξεργαστεί οι υπηρεσίες του Yπουργείου Οικονομικών μοιάζει με την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, καθώς προβλέπει ότι ο φορολογούμενος με συγκεκριμένο αντίτιμο θα νομιμοποιεί το σκάφος ή την αδήλωτη πισίνα.

Με τη μέθοδο αυτή το Δημόσιο εκτιμά ότι μπορεί εισπράξει 200-400 εκατ. ευρώ από την επιβολή τέλους ρύθμισης στους κατόχους πισίνας και 250 εκατ. ευρώ από τα σκάφη - «μαϊμού».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Yπουργείου Οικονομικών υπάρχουν περισσότερες από 120.000 πισίνες σε όλη την επικράτεια. Από αυτές τουλάχιστον οι 50.000 είναι αδήλωτες, προκειμένου να αποφύγουν οι ιδιοκτήτες τους το τεκμήριο. Yστερα από έρευνα σε κατασκευαστικές εταιρίες εντοπίστηκαν 20.000 που είχαν δηλωθεί ως… πηγάδια!

Η σχετική εισήγηση προβλέπει την επιβολή εισφοράς 100-200 ευρώ ανά τετραγωνικό της πισίνας. Για παράδειγμα, αν καθοριστεί εισφορά 100 ευρώ ανά τ.μ., για μια πισίνα των 25 τ.μ. το τίμημα φτάνει τα 2.500 ευρώ. Eτσι υπολογίζεται ότι στα κρατικά ταμεία θα μπορέσουν να εισρεύσουν τουλάχιστον 180-200 εκατ. ευρώ, τα διπλά δηλαδή από όσα εξοικονομήθηκαν από το «πάγωμα» όλων των συντάξεων κατά το 2010.


Τα σκάφη

Σχέδιο για γενικό προσκλητήριο σε σχεδόν 3.000 ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών αναψυχής «μαϊμού», προκειμένου να πληρώσουν μαζικά τον ΦΠΑ κατασκευής ή εισαγωγής που απέφυγαν, εκπονούν στο οικονομικό επιτελείο. Η πρόταση προβλέπει να δοθεί διορία στους ιδιοκτήτες των σκαφών αυτών να καταβάλουν τον ΦΠΑ (που είναι 23%) και να μετατρέψουν τα σκάφη τους από επαγγελματικά - «μαϊμού» σε νόμιμα αναψυχής.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων του Yπουργείου Οικονομικών, το Δημόσιο, εάν ακολουθήσει τη ρύθμιση αυτή, μπορεί να βάλει στα ταμεία του 250 εκατ. ευρώ. Oπως τονίζει αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας, «οι ιδιοκτήτες τέτοιων σκαφών διαθέτουν ρευστότητα, κάτι που δεν ισχύει σε πολλές επιχειρήσεις που καλούνται να καταβάλουν τα χρήματα της περαίωσης».

Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ΣΔΟΕ από τους ελέγχους στις μαρίνες της χώρας δείχνουν ότι από τα περίπου 3.600 επαγγελματικά ή με ξένη σημαία σκάφη, μήκους άνω των 10 μέτρων, μόνο τα 600 λειτουργούν νόμιμα.

Μετά τους ελέγχους των τελευταίων μηνών σε 400 σκάφη, περίπου 50 έχουν αποχαρακτηριστεί και οι ιδιοκτήτες τους καλούνται να πληρώσουν τον ΦΠΑ που τους αναλογεί (18%-21% αναλόγως με την εποχή που αποκτήθηκαν).


Πηγή Express