Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ)

(Συνέχεια από το προηγούμενο)

(Τρίτη συνέχεια)





- Εκεί το ηθικό μου ξαναγεννήθηκε. Άρχισα πάλι τη μάχη. Όχι, δεν έπρεπε να φύγω. Εδώ είναι η γη μου, εδώ είναι τα αδέρφια μου. Εκεί μου έσπασαν και το κάτω μέρος του ποδιού για να σιγουρευτούν ότι δε θα το σκάσω. Αλλά κράτησα το κεφάλι μου. Έτσι, μπορώ και μιλάω και βλέπω. Καλύτερα να μην είχα το κεφάλι μου ούτε εγώ. Γυρίζω και βλέπω τα αδέρφια μου. Όλα είναι μισά. Τα αναγνωρίζω ελάχιστα. Μου φαίνονται τώρα κοινά κομμάτια από πέτρα που απλώς τυγχάνει να είναι αρχαία. Σπαράζει η ψυχή μου. Και ξέρεις πως είναι όταν σπαράζει μια ελληνική ψυχή; Ο θρήνος κρατάει για αιώνες. Ο χρόνος δεν έχει καμία εξουσία πάνω στη θλίψη.
- Και αφού έτσι είναι, γιατί επιμένετε να θέλετε τόσο πολύ αυτά τα πέτρινα κομμάτια;
- Γιατί οι νεκροί πρέπει να θάβονται στην πατρίδα τους Κολόνιε.
Σιωπή…
- Πάντως, είπε ο Κολόνιος, για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν ήταν όλα κατεστραμένα από τους εργάτες του Έλγιν. Πολλά από αυτά είχαν ήδη υποστεί τεράστιες ζημιές και από τους ίδιους τους Έλληνες πολλά χρόνια πριν, από την εποχή των χριστιανών και του Μοροζίνη.
- Ναι, έχεις δίκιο, αποκρίθηκε το άγαλμα, αλλά αυτό τι σημαίνει; ότι θα ‘πρεπε να συνεχιστεί η βαρβαρότητα και να επιστεγαστεί επιπλέον κι από την αρπαγή τους; Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πλάκες της ζωοφόρου υπάρχουν 56 στο Βρετανικό μουσείο και μόλις 36 στην Αθήνα. Η πομπή των Παναθήναιων από λαμπρή γιορτή έγινε νεκρώσιμη ακολουθία. Ναι, είναι αλήθεια ότι είχαμε υποστεί μεγάλη καταστροφή ήδη από παλιά, αλλά δεν είναι εύλογο ότι έστω και έτσι τα γλυπτά αν ήταν στγκεντρωμένα μαζί όλα και όχι μοιρασμένα σε δύο μέρη θα είχαν μεγαλύτερη συνοχή; Έστω και φθαρμένα.
- Ας υποθέσουμε ότι έχεις δίκιο. Τι πρέπει να γίνει τώρα; Να πάρουμε όλοι τους θησαυρούς μας από τα μουσεία του κόσμου; Τα μουσεία θα αδειάσουν.
- Αγαπητή μου κολόνα, εγώ δε μίλησα για ολική επιστροφή των μνημείων, παρα μόνο των συγκεκριμένων. Δείγματα ελληνικής κουλτούρας υπάρχουν στα μουσεία όλου του κόσμου. Κανείς ποτέ δε διεκδίκησε την επιστροφή τους. Η ιστορία όμως του Παρθενώνα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση που θα έπρεπε να εξεταστεί μεμονωμένα και κατ’ εξαίρεση.
- Μπα και γιατί αυτό;
- Γιατί τα μάρμαρα κλάπηκαν!
- Η κολόνα άνοιξε τα μάτια, μα καλά...αφού υπάρχουν νόμιμα έγγραφα που αφορούν τη μεταφορά των μαρμάρων!
- Μπουρδες! είπε το άγαλμα.
- Τι;
- Αυτό που άκουσες! Είπε με δυνατή φωνή ο Αγαλμάτιος. Μπούρδες! Ο κόμης Τόμας Μπρους ο Ζ΄, αυτός του Έλγιν, εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση στην οποία βρισκόταν τότε η Ελλάδα και ενώ στην αρχή είχε άδεια (την οποία απέσπασε δωροδοκώντας) να αποτυπώσει απλώς την κατασκευή και την μέτρηση των μνημείων, κατέληξε τελικά στην αιφνίδια αποκαθήλωσή τους από τον Παρθενώνα με τη δήθεν αιτιολόγηση ότι τα σώζει από την επικείμενη εισβολή των εχθρών, που τελικά για μας εχθρός και σταυρωτής ήταν αυτός ο ίδιος. Και να με συμπαθάς, δεν ταυτίζω την Αγγλία μ’αυτόν τον φαρισαίο.
- Και κάτι τελευταίο που μάλλον αγνοείς είναι ότι η Αθήνα εγκαινίασε σχετικά προσφάτως ένα μεγαλόπρεπο μουσείο.
- Άντε, πότε έγινε αυτό; Αναρωτήθηκε ο Κολόνιος.


Το έγραψε η Ανθούλα

Συνέχεια την Δευτέρα

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ... ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΕΙΡΙΟΙ ϶ϵ

ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.

ΚΟΜΜΑΤΑ

Χρωστούν 245 εκατ. στις τράπεζες


ΑΓΚΑΘΙ ΣΕ κάθε περίπτωση αποτελούν ταχρέη των κοµµάτων προς τις τράπεζες µετη διαδικασία δανεισµού µέσω της υποθήκευσης της κρατικής επιχορήγησης σε βάθος χρόνου. «Βρισκόµαστε µπροστά σε µία κατάσταση υπέρογκου δανεισµού» τόνισε ο κ. Ραγκούσης, αναφέροντας πως τα µεγάλα κόµµαταπαρουσιάζουν και µεγάλα ανοίγµατα σε δάνεια. Σηµειώνεται πως το συνολικό ύψος τωνοφειλών σε δάνειααπό τα κόµµατα αγγίζει τα 245 εκατ. ευρώ µε εγγύησηµελλοντικών κρατικών επιχορηγήσεωνπου φτάνουν έως και το 2015. Πρωταθλητής στη χορήγηση δανείων προς τα κόµµατα αναδεικνύεται η Αγροτική Τράπεζα µε οφειλές 201.800.000 ευρώ. Το θέµα του τρόπου δανεισµού των κοµµάτων θα τεθεί επίσης στο τραπέζι των συζητήσεων και θα προβλεφθούν ειδικές ρυθµίσεις. Σε κάθε περίπτωση, όµως, η πρόβλεψη για άµεση µείωση της χρηµατοδότησης εκτιµάται πως θα προκαλέσει προβλήµατα στην αποπληρωµή των οφειλών προς τις τράπεζες.

Πηγή τα Νέα

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ)

(Συνέχεια από το προηγούμενο)

(Δεύτερη συνεχεια)


- Νομίζω εκεί γύρω στο 1938 ξεκίνησαν οι υπάλληλοι τον καθαρισμό μας. Όντας αδαείς, νόμιζαν ότι η οξείδωση της επιφάνειας των μαρμάρων ήταν βρωμιά και ξεκίνησαν να τα πλενουν με νερό, σαπούνι και αμμωνία. Όταν είδαν ότι η «βρωμιά» δεν έφευγε πήραν χάλκινα εργαλεία (εγώ τα λέω χάλκινα όπλα) και άρχισαν το σκάλισμα με αποτέλεσμα να υποστούμε σοβαρές βλάβες. Άσε που είδα και τη δόλια την Καρυάτιδα μέσα σε σακούλα σα μούμια, κάτι που επιταχύνει τη διαδικασία της διάβρωσης. Αυτά όλα στα εξιστορώ όχι για να κάνω τον έξυπνο αλλά γιατι τελικά αν κάνει λάθος η Ελλάδα το θυμούνται όλοι μια ζωή και μας σταυρώνουν. Αν κάνει λάθος οποιοσδήποτε άλλος κουκουλώνουμε την αλήθεια.
Οι νομοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, αλλα οι μεγάλες τον σκίζουν και φεύγουν.
- Δικό σου αυτό το ρητό Αγαλμάτιε;
- Όχι, ενός φίλου.
- Tελοσπάντων, δε ξέρω τι πιστεύεις εσύ, όμως άλλοι θα σκότωναν για να είναι στη θέση που είσαι εσύ τώρα!
- Εμένα με σκότωσαν για να είμαι εδώ.
- Τι εννοείς; ρώτησε ο Κολόνιος.
Ο Αγαλμάτιος ξεκίνησε να αφηγείται τι έγινε εκείνη τη νύχτα...
- Το βράδυ που με πήραν από το σπίτι μου, η νύχτα εκείνη για μας, για την Αθήνα, ήταν το βατερλό μας, το ολοκαύτωμά μας.
- Μήπως υπερβάλλεις; Εγώ ξέρω ότι σας πήραν για να σας σώσουν από τη βαναυσότητα των Οθωμανών.
- Δεν τα ξέρεις πολύ καλά αγαπητή μου κολόνα μάλλον τα γεγονότα. Δεν ήσουν εκεί. Εγώ όμως ήμουν. Ακόμη αντηχούν στα αυτιά μου οι εκκωφαντικοί ήχοι από εκείνη την νύχτα.
Μπήκαν στην πύλη του σπιτιού μας και ξήλωσαν μία απο τις Καρυάτιδες. Βούτηξαν την αδερφή μου απο τα μαλλιά και την έσυραν στο δρόμο. Εκείνη έκλεγε και ούρλιαζε με το χώμα και τα δάκρυα να γίνοται λάσπη πάνω στο πρόσωπό της αλλά δε σταματούσαν να της φέρονται σα ζώο. Την φόρτωσαν κακήν κακώς σε ένα φορτηγό και επέστρεψαν να συνεχίσουν το μακάβριο έργο τους. Τώρα ήταν η σειρά των αλόγων του Ήλιου να ζήσουν βιαιοπραγίες. Ποιος να το περίμενε ότι αυτά τα ανέμελα ζώα με την ελευθερία να ανεμίζει ανάμεσα στη χαίτη τους, ότι θα στοιβάζονταν σαν άχρηστα δέματα. Οι δουλευτάδες του Έλγιν κατάφεραν να κάνουν αυτό που ούτε ο άνεμος δεν είχε καταφέρει μέχρι τότε. Να τα αιχμαλωτήσουν.
Η Δήμητρα και η Περσεφόνη απαγχονίστηκαν. Νομίζω είδα μέχρι και αίμα να στάζει πάνω στο μάρμαρο. Δάκρυα είδα σίγουρα. Ο κατάλογος των θυμάτων μακρύς. Άνθρωποι, ζώα, θεοί. Όλοι. Τι κατάλαβαν; Και η Βρετανία και η Αθήνα μισά τα ‘χουν.
- Εσύ; ρώτησε η κολόνα που είχε ήδη γλυκάνει την όψη της. Είχε ανατριχιάσει και σείστηκε για λίγο το μουσείο από την περιγραφή.
- Εγώ... Εμένα με πήραν από τους τελευταίους. Φοβόμουν. Είχε έρθει η σειρά μου. Κρατούσα έναν κάνθαρο στο χέρι να πίνω το κρασί μου. Με σήκωσαν. Αντιστάθηκα, πάλεψα, ούρλιαζα να μ’ αφήσουν. Πάλεψα σαν Έλληνας, αλλά ήταν πολλοί. Πάνω στη μάχη μου έκοψαν τις παλάμες μου. Πόνεσα.. Και για τα χέρια μου και για το κρασί μου. Έτσι ακρωτηριασμένος και καταβεβλημένος παρέδωσα τα όπλα. Δεν είχα άλλο κουράγιο. Απομακρυνόμουν και είχα στραμμένο το κεφάλι μου στους υπολοίπους, αυτούς που άφησα πίσω. Με χαιρετούσαν και έκλαιγαν. Σπάραζα. Μια καρυάτιδα που ήμασταν φίλοι από παιδιά μου φώναξε δυνατά κλαίγοντας:
- ‘Αγαλμάτιε μη μας ξεχάσεις και μnν ξεχαστείς, το σπίτι σου είναι εδώ!’.....................

Η συνέχεια αύριο



Γράφτηκε από την Ανθούλα

ΥΓΕΙΑ

Υπ. Υγείας αρ.πρωτ.: Υ4α/οικ.1329/4.1.2011
Διευκρινίσεις σχετικά με αμοιβή (εξέταστρο) στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων του ΕΣΥ και κατά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από τα Κέντρα Υγείας
Αθήνα, 4/1/2011
Αρ.Πρωτ. Υ4α/οικ. 1329

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ

ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ:Διευκρινίσεις σχετικά με αμοιβή (εξέταστρο) στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων του ΕΣΥ και κατά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από τα Κέντρα Υγείας.

Όλοι οι προσερχόμενοι για εξέταση στα τακτικά πρωινά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και στα Κέντρα Υγείας καταβάλλουν από 1-1-2011 αμοιβή πέντε (5) ευρώ ως αμοιβή εξέταστρων .

Της ανωτέρω καταβολής εξαιρούνται ρητώς μόνο οι κάτωθι κατηγορίες ασθενών:

1. Οι προσερχόμενοι ως επείγοντα περιστατικά.

2. Οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας (απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου ή πιστοποιητικού το οποίο θα πρέπει να είναι σε ισχύ).

3. Οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο αλλοδαποί, με την επίδειξη του Δελτίου Ταυτότητας πρόσφυγα ή του Δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού σε ισχύ.

Επιπλέον για τα Κέντρα Υγείας εξαιρούνται της καταβολής οι κάτωθι:

1. Τα προσερχόμενα στα Κέντρα Υγείας Α.Μ.Ε.Α. που έχουν πιστοποιημένο αρμοδίως ποσοστό αναπηρίας 67%, προσκομίζοντας το πιστοποιητικό και την αστυνομική τους ταυτότητα.

2. Τα προσερχόμενα στα Κέντρα Υγείας άτομα που πιστοποιημένα πάσχουν από κάθε μορφή μεσογειακής αναιμίας, αιμορροφιλία, νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμοσχευθέντες νεφροπαθείς, σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας (AIDS) και προσκομίζουν για τα ανωτέρω ιατρική βεβαίωση σε ισχύ ότι παρακολουθούνται από ειδική μονάδα Νοσηλευτικού Ιδρύματος λόγω της παθήσεώς τους, πλέον της αστυνομική τους ταυτότητας.

3. Οι προσερχόμενοι στα Κέντρα Υγείας τυφλοί που προσκομίζουν βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα τυφλών (ή κάρτα αναπηρίας όπου εφαρμόζεται), πλέον της αστυνομική τους ταυτότητας.

Σημειώνεται ότι είναι προς δημοσίευση σχετικό σχέδιο ΚΥΑ το οποίο και θα σας αποσταλεί άμεσα.

Οι Διοικητές των ΥΠΕ στους οποίους κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την πιστή εφαρμογή του.





Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Θεωρήθηκε για την ακρίβεια
Ο Προϊστάμενος της γραμματείας

ΛΟΥΚΕΤΑ

Λουκέτο για δύο μέρες σε νυχτερινά κέντρα βάζει το ΣΔΟΕ



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΗΣ 5-7
10180 ΑΘΗΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ.: 210-3332551/2
FAX: 210-3332559
e-mail : press@minfin.gr
Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση σχετικά με ελέγχους του Σώματος Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και κλείσιμο νυχτερινών καταστημάτων για φορολογικές παραβάσεις:

Σε κλείσιμο νυχτερινών καταστημάτων για φορολογικές παραβάσεις προχώρησε το Σώμα Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.

Από τις 15 επιχειρήσεις με αντικείμενο δραστηριότητας την διασκέδαση, στις οποίες διενήργησαν έλεγχο οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκε ότι σε 12 επιχειρήσεις δεν εφαρμοζόταν οι διατάξεις του Ν. 3888/2010 και καταλογίσθηκαν συνολικά 516 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε έξι επιχειρήσεις επισύρουν και τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 1 του Ν.2523/1997, όπως έχει συμπληρωθεί με τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 6 του Ν. 3888/2010, δηλαδή αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασής τους για 48 ώρες.




Το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει παρόμοιες επιχειρήσεις και εντατικούς ελέγχους για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, διευρύνοντας το φάσμα ελέγχων παράλληλα και με διασταυρώσεις στοιχείων σε επιχειρήσεις, ώστε να εντοπιστούν παραβατικές περιπτώσεις επιχειρήσεων και να αποτραπούν αντίστοιχα φαινόμενα και απόκρυψη φορολογητέου εισοδήματος.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης, μέσα από τη συνέπεια των πολιτών και των επιχειρήσεων, αξιοποιώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε να αλλάξει η κατεστημένη νοοτροπία στην αντιμετώπιση του φορολογικού συστήματος που τροφοδοτεί την αδικία και την ανισότητα και στερεί πολύτιμους πόρους από το κράτος και τους πολίτες.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

11-01-2011: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ (μπροστά από τα Δικαστήρια στις 11-12πμ)

ΦΙΛΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ
Πρέπει να συμμετάσχεις κι εσύ και ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΗΝ 11-01-2011. Καλούνται όλα τα blogs να συμμετέχουν με ελεύθερους ομιλητές από παντού ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ κι όχι για συντεχνειακά οικονομικά συμφέροντα. ΟΡΓΑΝΩΘΕIΤΕ και ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΣΕΙΣ. ΕΝΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ: antimnemonium@googlegroups.com
και με τα τηλέφωνα: 6973052048 (Αλέξης Κασσιός), 6973306528 και (Δέσποινα Θωμαίδη) και 22210-62743 (Δημ. Αντωνίου).
Καλέστε μπλόκς, περιφερειακά κανάλια, ρ/φ σταθμούς κλπ. Οι ομιλίες θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Επιτέλους να μην μιλάμε μόνο από το internet.
Η συνάντηση θα γίνει στις 11-12 πμ. μπροστά στα Δικαστήρια στο κέντρο της Χαλκίδας. Θα ακολουθήσουν ομιλίες –και πιθανώς και live μουσική εάν βρεθούν εθελοντές-στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Δημ. Αντωνίου και η οργανωτική ειτροπη
περισοτερα εδω:http://zoidosia.blogspot.com/

ΔΙΟΔΙΑ

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΓΕΝΑΡΗ 2011

ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ

Διόδια Ελευσίνας 3 μμ - Στη συνέχεια πηγαίνουμε στα διόδια της Αττικής οδού στην Ελευσίνα και τα ανοίγουμε
Διόδια Αφιδνών 4 μμ- Διόδια Θήβας 3 μμ - Διόδια Μώλου 3 μμ απο τις Επιτροπές Μώλου και Λαμίας - Διόδια Πολύμυλου Κοζάνης 4 μμ -

Ανοιγμα διοδιών Μοσχοχωρίου στις 12.00 πμ
Προσυγκέντρωση από Δημαρχείο Βόλου στις 11.20πμ, Διόδια Μακρυχωρίου / Πυργετού 3 μμ

Για τα υπόλοιπα διόδια οι ώρες ανοίγματος θα προστίθενται μετά από τις τοπικές συνελεύσεις των επιτροπών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΦΟΒΙΣΟΥΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

περισοτερα εδω:http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/p/blog-page_17.html

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ)

(Συνέχεια από τό προηγούμενο)

(Πρώτη συνέχεια)

- Κολόνιος ο Εκατοστός, χαίρω πολύ. Και από πού είσαι του λόγου σου;
- Από την Ελλάδα, απάντησε το άγαλμα και θαρρείς ότι ψήλωσε. Σα να άλλαξε και χρώμα. Πιο λευκό και από άσπρο.
- Καλά, μην κορδώνεσαι αγαλματάκι, είπε ο Κολόνιος, εγώ στη θέση σου δε θα το έλεγα και πολύ δυνατά. Έμαθες τι γίνεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια;
- Ναι. είπε το άγαλμα και χαμήλωσε τα μάτια. Αλλά δεν ήταν από ντροπή. Ήταν μάλλον από στεναχώρια. Ξέρω, είπε, παρακολουθώ τα δρώμενα. Εκεί στο εργαστήρι είχαν ένα κουτί και τα ‘βλεπα όλα. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι είμαι περήφανος που έρχομαι από τούτη τη χώρα. Εσείς λάθη δεν κάνατε;
Η κολόνα για πρώτη φορά έμεινε σιωπηλή.
- Αποκλείεται να μην κάνατε, συνέχισε, αλλά όλοι αγαπάτε και είστε υπερήφανοι για τη χώρα σας. Έτσι κι εγώ.
- Χμ…έπρεπε να το καταλάβω ότι είσαι Έλληνας. Και με ξεβόλεψες και φλυαρείς! είπε η κολόνα αφού μάλλον δεν είχε και κάτι άλλο να πει.
- Έλα, κάνε πιο κει τώρα! Τεράστιο μουσείο και δε σε χωράει;
- Ναι… είναι αλήθεια, πρόκειται για ένα μεγάλο αχανές μουσείο που ούτε ανθρώπινα μάτια, ούτε αγαλματένια αντικρίζουν συχνα. Αποκρίθηκε ο Αγαλμάτιος αλλά το πρόσωπό του έγινε σκυθρωπό κι η όψη του σκοτείνιασε.
- Μπα, δε σ’ αρέσει κιόλας; Και πρόσεξε τι θα πεις γιατί είμαι κομμάτι αναπόσπαστο του μουσείου αυτού, είπε η κολόνα που κατάλαβε ότι στα λόγια του αγάλματος υπέβοσκε μια δυσαρέσκια.
- Θα προτιμούσα να είχα μείνει στην Ελλάδα, χωρίς παρεξήγηση, είπε ο Αγαλμάτιος.
Ο Κολόνιος ξεσπάθωσε. Βρε αχάριστο πλάσμα, σε έφεραν σε ένα μουσείο που χαίρει γενικής αποδοχής από όλους! Υποδέχεται πάνω από έξι εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Εξαλείφει κάθε είδους σύνορο και χρόνο! Εδώ θα σε δουν πολλοί και θα σε θαυμάσουν ακόμη περισσότεροι! Θα αγγίξεις εκατομμύρια καρδιές και θα πρεσβεύσεις τα ιδανικα της πατρίδας σου σε πιο πολλές γωνιές της γης απ’ όσες αν βρισκόσουν στην Αθήνα. Εμένα, Αγαλμάτιε μου φαίνεται πολύ κακό για το τίποτα! Τόσα μνημεία έχει η Ελλάδα; Τι πειράζει να ταξιδέψουν και μερικα στις γωνιές του κόσμου;
- Και η Αίγυπτος έχει πάνω από μία πυραμίδες. Δε ζήτησε κανείς να ξηλώσουν τη μία για να την φέρουν στην Αθήνα! Αποκρίθηκε το άγαλμα. Κι έπειτα τί επιχείρημα είναι αυτο; Πας σε μια μάνα να της πεις, ‘τί τα θες και τα οκτώ παιδιά, δε μου δίνεις το ένα’;
Μου ζητάς να γίνω κάτι σαν πρέσβης και σε διαβεβαιώ ότι αυτο θα έκανα, αλλά απο τη στιγμη που η χώρα μου με ζητά η θέση μου ανήκει εκεί. Άλλωστε το σημαντικότερο για μένα είναι ότι αν παραμείνω εδώ, το 95% του λαού μου δεν θα με δει ποτέ.
Κι αφού αυτό που σε νοιάζει είναι να εμπλουτίσω τους πνευματικούς ορίζοντες των τουριστών τότε γιατι δε φιλοτεχνείτε πιστά αντίγραφα δικά μας και να τα κρατήσετε εδώ; Μήπως είναι θέμα γοήτρου Κολόνιε ενα μουσείο σαν το βρετανικό να έχει τα αυθεντικά κομμάτια μιας ιστορίας;
Άλλωστε ο σκοπός της τέχνης δεν είναι να αναπαραστήσει την εξωτερική εμφανιση των πραγμάτων αλλά να τονίσει την εσωτερική τους σημασία
- Χμμ έξυπνο αυτο..δικό σου;
- Όχι, μου πε ένας φίλος μου να το λέω, δε θα τον ξέρεις, Αριστοτέλης λέγεται αλλα προτιμά να τον φωνάζουμε Τέλη γιατι το αλλο λέει είναι μεγάλο για να κάνει καριερα...
Όσον αφορά το μουσείο λοιπόν, συνέχισε ο Αγαλμάτιος, δεν αρνούμαι την μαγαλοπρέπειά του. Ίσα ίσα είναι πράγματι ένα διαμάντι που σημειωτέον μπορεί ο καθένας να το θαυμάσει χωρίς να πρέπει να πληρώσει για να μπει και μπραβο στους Λονδρεζους γι’ αυτό. Αλλά δε μπορώ να μη σου αναφέρω και κάτι που ίσως δε γνωρίζεις. Κάτω, στο εργαστήρι που ήμουν είδαν πολλά τα μαρμαρένια ματάκια μου...
- Τι εννοείς;........


Αύριο η συνέχεια

Γραφτηκε απο την Ανθούλα

ΤΩΡΑ......ΗΣΥΧΑΣΑ (Ο.Α.Ε.Ε.)

2011: Χρονιά προκλήσεων και προοπτικών για τον ΟΑΕΕ

Μπαίνοντας στο 2011, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών καλείται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσει ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο λόγω και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης είναι και δύσκολο και κρίσιμο: την οικονομική εξυγίανση του Οργανισμού, η οποία είναι αναγκαία ώστε να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του Ταμείου.

Αναλαμβάνοντας τον περασμένο Αύγουστο τη διοίκηση του ΟΑΕΕ, εκτιμούσαμε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο στοίχημα, ωστόσο αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ακόμα πιο σύνθετο, ένα σύστημα με σημαντικές ελλείψεις και παντελή απουσία ελεγκτικών μηχανισμών.

Είναι γεγονός ότι από το τέλος του καλοκαιριού η κατάσταση φαίνεται να αλλάζει στον ΟΑΕΕ και αυτό αποδεικνύεται με τα στοιχεία που ανά τακτά διαστήματα παρουσιάζουμε. Για πρώτη φορά φέτος έχουμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, χωρίς αποκλίσεις και για πρώτη φορά κινούμαστε εντός και ίσως πιο κάτω από την προϋπολογισθείσα κρατική ενίσχυση.

Είναι γεγονός ότι η πάταξη της εισφοροδιαφυγής - εισφοροαποφυγής είναι ο βασικότερος παράγοντας για την εξασφάλιση της ευημερίας του Οργανισμού. Μάλιστα, τα έσοδα του ΟΑΕΕ, σε ποσοστό 80%, προέρχονται από ασφαλιστικές εισφορές, πράγμα που αναδεικνύει την άμεση εξάρτηση της βιωσιμότητας του από την εξάλειψη στο μέτρο του δυνατού της
εισφοροδιαφυγής, η οποία είναι ένα από τα καίρια προβλήματα που καλούμαστε να επιλύσουμε, καθώς η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, οδηγεί καθημερινά πολλές επιχειρήσεις σε αδιέξοδο, με άμεση συνέπεια να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Βέβαια, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν οφείλεται αποκλειστικά στην παρούσα οικονομική κρίση, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία η πλειοψηφία των οφειλετών αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους την τελευταία πενταετία.

Με γνώμονα την δύσκολη αυτήν κατάσταση, εκπονούμε το επιχειρησιακό σχέδιο του Οργανισμού για την επόμενη τριετία, το οποίο θα παρουσιάσουμε αναλυτικά στις αρχές του νέου έτους. Στο σχέδιο αυτό, πρωτεύουσα θέση έχει η οικονομική εξυγίανση, η οποία
θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα και την οικονομική ευρωστία του ΟΑΕΕ, ώστε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις υποχρεώσεις του και κυρίως να εξυπηρετήσει την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα προωθήσουμε διάφορες ελκυστικές ρυθμίσεις χρεών προς τους οφειλέτες του Οργανισμού, με στρατηγικό στόχο την εισροή 900 εκ. ευρώ από το κεφαλαιοποιημένο ποσό.

Επιπλέον, έχουμε εισηγηθεί στην κυβέρνηση την επιβράβευση των συνεπών ασφαλισμένων, που φθάνουν στο 60%, με πάγωμα των εισφορών τους στα σημερινά επίπεδα, ώστε να μην έχουμε αναπαραγωγή νέων γενεών οφειλετών.

Εξάλλου, σημαντική θεωρούμε την προσπάθεια, που ήδη καταβάλλουμε, για τον εξορθολογισμό των δαπανών, η οποία επιτυγχάνεται με την προώθηση της διαφάνειας και την περιστολή κάθε σπατάλης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2009 το σύνολο των δαπανών υγείας ανήλθε σε 554 εκ. euro, ενώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2010 σε 492 εκ. euro, δηλαδή παρατηρείται μία μείωση της τάξης του 11,2%.

Το πρώτο βήμα, αυτό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που εφαρμόζουμε στον ΟΑΕΕ από τις 18/10/2010 φαίνεται ότι αποδίδει σημαντικούς καρπούς. Από τα στοιχεία που έχουμε το κόστος της μέσης συνταγής έχει μειωθεί από τα 80 στα 48 ευρώ και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να εκτιμούμε ότι ακόμα και αν οι συνταγές παραμείνουν στον αρχικό αριθμό των 330.000 μηνιαίως, το κόστος για τις φαρμακευτικές δαπάνες από τα 25 εκ. ευρώ περιορίζεται στα 14 με 15 εκ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα και από τη νέα χρονιά θα επεκτείνουμε την εφαρμογή της ηλεκτρονικής αναγραφής και στις εξετάσεις, μέτρο το οποίο αναμένεται να αποδώσει εξίσου σημαντικά οφέλη για το Ταμείο μας.

Στην προσπάθεια της οικονομικής εξυγίανσης του ΟΑΕΕ εντάσσουμε και την επαναδιαπραγμάτευση όλων των συμβάσεων και μισθωμένων ενοικίων, με παράλληλη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, που έχουμε ήδη ξεκινήσει.

Βεβαίως, η πρωταρχική προτεραιότητα για μας στον ΟΑΕΕ αποτελεί ο σεβασμός προς τους ασφαλισμένους και η υπευθυνότητα απέναντι στα χρήματα των πολιτών με σύγχρονες, πιο καλές, πιο ποιοτικές υπηρεσίες.

Αυτή μας τη φιλοδοξία μπορούμε να την κάνουμε πραγματικότητα με οργανωτική αναμόρφωση και αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού, με την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και με την ανάπτυξη υποδομών πληροφορικής με αρωγό τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας.

Σίγουρα, η επόμενη χρονιά θα είναι από τις πλέον απαιτητικές και κρίσιμες για τον ΟΑΕΕ. Είμαστε όμως έτοιμοι με την επιμονή, την αποφασιστικότητα και την άοκνη προσπάθειά μας να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και για τον Οργανισμό και για τους ασφαλισμένους μας.


Σας εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά!

Γεράσιμος Βουδούρης
Διοικητής ΟΑΕΕ

Φ.Π.Α. (Εφορία καί πάλι)

Σύγχιση προκαλούν οι δηλώσεις του για συμψηφισμό των επιστροφών ΦΠΑ και χρεών προς το Δημόσιο



Πλήρη σύγχυση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Π. Ρήγα περί συμψηφισμού των επιστροφών ΦΠΑ και χρεών προς το Δημόσιο, καθώς ο ίδιος τις αναίρεσε αποδίδοντάς τες σε «λάθος διατύπωση» από μέρους του. Συγκεκριμένα, το πρωί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία επεξεργάζεται το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ο κ. Ρήγας δήλωσε: «Τον Φεβρουάριο θα γίνει ο διακανονισμός εκείνος που ζητάει η αγορά, να υπάρχει συμψηφισμός όταν το δημόσιο είτε από ΦΠΑ είτε από άλλους λόγους οφείλει σε κάποιον επιχειρηματία, έστω και στοιχειωδώς.

Τον τελευταίο χρόνο αυτό έχει μπει μετ’ επιτάσεως σε όλες τις συναντήσεις που έγιναν με το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών και μας διαβεβαίωσαν ότι θα βρουν τρόπο ώστε αυτό να τελειώσει. Είναι μία άδικη συμπεριφορά για τον ιδιώτη που πρέπει να διορθωθεί». Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δήλωναν άγνοια, ενώ αργότερα ο κ. Ρήγας σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχολίαζε ότι επρόκειτο για λάθος διατύπωσή του η οποία προκάλεσε παρερμηνείες. «Δεν γνώριζα ότι υπάρχει και σήμερα δυνατότητα συμψηφισμού χρεών και οφειλών μεταξύ στενού δημόσιου τομέα και επιχειρήσεων, αλλά νόμιζα πως ήταν μόνο για συμψηφισμό ΦΠΑ προς ΦΠΑ», είπε ο υφυπουργός.

Πάντως κύκλοι της κυβέρνησης σχολίαζαν με αφορμή το αλαλούμ που δημιουργήθηκε ότι "ήδη κάποιοι συμψηφισμοί με ΦΠΑ υπάρχουν, ενώ συμπλήρωναν: "Δεν υπάρχει σήμερα η υποδομή για περισσότερους συμψηφισμούς. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα διευρύνουμε κατά το δυνατόν την σχετική διαδικασία".

Πηγή Το Βήμα

ΕΦΟΡΙΑ (και ο Θεός βοηθός)

Ποιοι να περιμένουν επίσκεψη της ...Εφορίας


Ιδιοκτήτες μεγάλων ακινήτων, οφ-σορ εταιρειών με ακίνητα και όσοι δεν έκαναν περαίωση βρίσκονται στο στόχαστρο της Εφορίας.

Οπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς, στο στόχαστρο της εφορίας βρίσκονται:
- Οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν «γυρίσει την πλάτη» στην περαίωση οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με δειγματοληπτικούς ελέγχους. Οι έλεγχοι θα γίνουν βάση συγκεκριμένων κριτηρίων κινδύνου», τόνισε ο κ. Κουσελάς προσθέτοντας πως στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθούν όσοι παρουσιάζουν «δυσαρμονία» με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν.

- Χιλιάδες μεγαλοιδιοκτήτες ακινήτων έκρυψαν από την Εφορία τα ακίνητα που είχαν στην κατοχή τους για να μην πληρώσουν το ΦΜΑΠ.

- Οι ιδιοκτήτες offshore που δεν μεταβίβασαν τα ακίνητά τους σε φυσικά πρόσωπα.

Πηγή Ημερησία

ΥΓΕΙΑ (Δωρεαν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;)

Πέντε ευρώ εισιτήριο στα νοσοκομεία


Διευκρινίσεις και οδηγίες σχετικά με το εξέταστρο στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων του ΕΣΥ αλλά και στα Κέντρα Υγείας, έδωσε σήμερα ο υπουργός υγείας κ. Α. Λοβέρδος με επείγουσα εγκύκλιο που έστειλε, μεταξύ άλλων, και στους διοικητές τον νοσοκομείων της χώρας.

Η εγκύκλιος αναφέρει ότι όλοι όσοι προσέρχονται για εξέταση στα τακτικά πρωινά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και στα Κέντρα Υγείας καταβάλλουν από 1-1-2011 αμοιβή πέντε (5) ευρώ ως αμοιβή εξετάστρων .

Από αυτήν την καταβολή εξαιρούνται μόνο:

1. Οι προσερχόμενοι ως επείγοντα περιστατικά. 2. Οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας (απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου ή πιστοποιητικού το οποίο θα πρέπει να είναι σε ισχύ). 3. Οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο αλλοδαποί, με την επίδειξη του Δελτίου Ταυτότητας πρόσφυγα ή του Δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού σε ισχύ.

Επιπλέον για τα Κέντρα Υγείας εξαιρούνται της καταβολής:

Τα προσερχόμενα στα Κέντρα Υγείας Α.Μ.Ε.Α. που έχουν πιστοποιημένο αρμοδίως ποσοστό αναπηρίας 67%, προσκομίζοντας το πιστοποιητικό και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Τα προσερχόμενα στα Κέντρα Υγείας άτομα που πιστοποιημένα πάσχουν από κάθε μορφή μεσογειακής αναιμίας, αιμορροφιλία, νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμοσχευθέντες νεφροπαθείς, σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας (AIDS) και προσκομίζουν για τα ανωτέρω ιατρική βεβαίωση σε ισχύ ότι παρακολουθούνται από ειδική μονάδα Νοσηλευτικού Ιδρύματος λόγω της παθήσεώς τους, πλέον της αστυνομική τους ταυτότητας.

Οι προσερχόμενοι στα Κέντρα Υγείας τυφλοί που προσκομίζουν βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα τυφλών (ή κάρτα αναπηρίας όπου εφαρμόζεται), πλέον της αστυνομική τους ταυτότητας.

Πηγή ΑΠΕ

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ)

Λονδίνο, Great Russell Street, 28.
Κυριακή 21 Δεκεμβριού 2010.
Καιρός: παγερός περίπου 2ο C.
Έξω ο κρύος άνεμος στριφογύριζε μανιασμένα. Νεκρική σιγή. Κανείς δεν περπατούσε στο δρόμο. Σα να βρισκόσουν σε στοιχιωμένη πόλη που την είχαν ξεχάσει ακόμη και τα στοιχειά της. Το μόνο που ακουγόταν ήταν το σύρσιμο των φύλλων πάνω στην άσφαλτο και μάταια προσπαθούσαν να βρουν ένα ζεστό μέρος να χολιάσουν. Τα πιο τυχερά από αυτά στιβάχτηκαν μπροστά στην πόρτα του τετραόροφου μουσείου, που παρά τους λίγους ορόφους, πρόβαλε γιγάντιο, μεγαλειώδες σα μεσαιωνικός πίνακας.
Ανατρίχιασε η πόλη καθώς έκλεινε η μεγάλη κεντρική πύλη του μουσείου και ακούστηκε το τρίξιμο απο τους μεντεσέδες. Κι ενώ περίμενες το Δράκουλα του Stoker να εμφανιστεί, ξεπετάχτηκε ένας...απλός θυρωρός απογοητεύοντας τους λάτρεις του είδους.
Ξεκίνησε να κλειδώνει τις πόρτες του ισογείου. Ομολογουμένως πολλές πόρτες. Ασφάλισε τις αίθουσες της αρχαίας Αιγύπτου, συνέχισε στη Μέση Ανατολή και έφτασε στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη. Τον περίμενε πολλή δουλειά ακόμη. Πολλές πόρτες που πίσω από την κάθε μία ξεπρόβαλε μια ιστορία. Είναι από τις λίγες φορές που ολόκληρη η γη, μαζί με όλους της τους αιώνες, στεγάζεται εντός τοίχων και για να ακριβολογούμε εντός πάρα πολλών τοιχών.
Τα βήματα του μόλις είχαν απομακρυνθεί από την αίθουσα δεκαοκτώ του ισογείου. Πήρε τον ανηφορικό δρόμο να ελέγξει και τους παραπάνω ορόφους. Και το ισόγειο έμεινε αθόρυβο, ακίνητο, μοναχό του. Σχεδόν αθόρυβο, σχεδόν ακίνητο, σχεδόν μοναχό του.

- Ε!! κάνε λίγο πιο κει!
- Ε; Πώς; Ποιός μίλησε;
- Εγώ κύριε! Μα στραβός είσαι; Δε βλέπεις πως μ’ έχεις στριμώξει;
Γύρισε το πολύ όμορφα σμιλεμένο, μαρμάρινο κεφάλι του προς τη μεριά που ακουγόταν η φωνή αλλά δε μπορούσε να δει τίποτα. Και σαστισμένος ξανάπε.
- Μα δε βλέπω! Ποιος μίλησε;
- Εγώ!
Και τι να δει; Μια κολόνα! Γούρλωσε τα μαρμαρένια του μάτια! Αν είναι ποτέ δυνατό!
- Τι έπαθες εξυπνάκια; Δεν έχεις ξαναδεί κολόνα να μιλάει;
- Εεε...για να πω την αλήθεια όχι. Είπε διστακτικά.
- Δηλαδή θες να μας πείς ότι σου κάνει εντύπωση μια κολόνα που μιλάει ενώ το ότι μιλάει ένα άγαλμα και μάλιστα αρχαίο σου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό!
- Έχω ξαναδεί αγάλματα να μιλάνε. Με κολόνα μου συμβαίνει πρώτη φορά.
- Είδες; αποκρίθηκε η κολόνα, όσο ζεις μαθαίνεις. Αλλά τώρα κάνε λίγο πιο κει, έχεις πέσει όλος πάνω μου. Καλά ήμουν τόσο χρόνια ήρεμος! Δε μου ‘φτανε το γαργαλητό από τις καθαρίστριες κάθε πρωί, τώρα θα ‘χω και σένα; Από πού ξεφύτρωσες εσύ; Νόμιζα ότι είχαμε τελειώσει με τις μετακομίσεις.
- Με έφεραν σήμερα, απάντησε το άγαλμα. Ήμουν στο εργαστήρι. Με έφτιαχναν γιατί λέει κάτι είχα στο χρώμα μου.
- Καλά το χέρι σου δεν το είδαν ότι λείπει, το χρώμα τους πείραξε; Ρώτησε περιπεκτικά η κολόνα.
- Για το χέρι δε μπορούσαν να κάνουν κάτι…άλλωστε απ’ ότι βλέπω είναι της μόδας, είπε το άγαλμα και κοίταξε ολόγυρά του.
- Και πώς σε λένε φιγουρίνι; ρώτησε η κολόνα.
- Επίτρεψέ μου να συστηθώ. Αγαλμάτιος ο Ε’. Θα σου’δινα το χέρι μου αλλά όπως βλέπεις μου λείπουν και τα δύο, αποκρίθηκε και κοίταξε με λύπη τα άκρα του................



ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΟΥΛΑ

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ_1

Αναπαραγωγή βίντεο
ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ. Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ
00:09:23
Προστέθηκε στις 26/6/2010
3.769 προβολές

http://www.youtube.com/watch?v=3Q0DfaNJKiY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=IfYVMdF4Uic&feature=related

ΕΛΛΑΔΑ

ZOIDOSIA

ZOIDOSIA
ΑΡΧΙΚΗ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010
ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠO ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ
Θρίαμβος! Ιστορική ημέρα. Ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κίνησε ποινική δίωξη για Εσχάτη Προδοσία (ΠΚ 134) κατά της Κυβέρνησης και των «Βουλευτών» που ψήφισαν το Μνημόνιο, μετά από την από 27-05-2010 μήνυσή μου.
Οι προδότες έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν με την κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Αυτή είναι η Εκδίκηση του Λαού. Εγώ καταθέτω την 11-01-2011 στην Χαλκίδα. Αυτή είναι η νέα μας Εθνική Εορτή. Η πολιτική κηδεία των Προδοτών άρχισε. Σύντομα και ο Ενταφιασμός των.
Συμπατριώτες: Η Ελλάδα «κυβερνάται» από «ανθρωποειδή υπό κατηγορία για εσχάτη προδοσία». Αυτός είναι ο «τίτλος» των παρασιτοβιούντων στην Βουλή κι όσων τους ακολουθούν.
Αυτός είναι ο πυθμένας της παρακμής και του εκφυλισμού της φυλής μας. Γι αυτό το μόνο που μας αναμένει είναι η Αναγέννηση στα χέρια σας.

Δημ. Αντωνίου

ΕΛΛΑΔΑ

Posted by Κωνσταντίνος

Αν και η είδηση ελέγχεται και θα μπορούμε να γνωρίζουμε περισσότερα αργότερα, η αρχή έγινε από τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και την σκυτάλη πρέπει να την πάρουμε όλοι εμείς.
Είναι μοναδική ευκαιρία να καταθέσουμε την λαϊκή εντολή που πήρε ο Παπανδρέου και την ξέχασε στο συρτάρι κάποιου ξενοδοχείου, σε ένα από τα ταξίδια - συναντήσεις που είχε με τον κύριο Σόρος...
Πρέπει από αύριο, όλοι μας, να καταθέσουμε μηνύσεις κατά του κυρίου Παπανδρέου, για παραπλάνηση πολιτών και για παραγκωνισμό της γνώμης των πολιτών σε κατ΄εξοχήν κυρίαρχα εθνικά ζητήματα.
Δεν έχει σημασία πως με βάση το νόμο δεν μπορεί να δικασθεί ο πρωθυπουργός. Σημασία θα έχει ο αριθμός των μηνύσεων των πολιτών που θα συγκεντρωθεί απέναντι στην μαριονέτα της παγκοσμιοποίησης και των αμερικανικών επενδυτικών εταιρειών.
Είναι σίγουρο πως μπορούμε να το κάνουμε. Και να μάθει ολόκληρος ο πλανήτης την άποψη των Ελλήνων πολιτών και όχι του αμερικανοτραφή νεο-πατριώτη Γιώργου Παπανδρέου.
Θα είναι ένα είδος διαμαρτυρίας απέναντι σε αυτούς που όχι μόνο μας έκλεψαν, όχι μόνο μας χλεύασαν, όχι μόνο συνεχίζουν να παραμένουν ατιμώρητοι, αλλά σήμερα βιάζουν και την λογική μας υποδυόμενοι τον ρόλο των εθνικών σωτήρων, ενώ την ίδια στιγμή παραχωρούν εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα οπουδήποτε τους ζητηθεί και πορεύονται πολιτικά με γνώμονα το όφελος των "αγορών" και όχι το όφελος των πολιτών της χώρας, που κατήντησε χώρος...
Τι λέτε να τους "σκεπάσουμε" με μερικά εκατομμύρια μηνύσεις και να τους ξεμπροστιάσουμε στα μάτια των λαών ολόκληρου του πλανήτη;

Περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να κάνετε μήνυση εδω:http://kostasxan.blogspot.com/2010/12/blog-post_7878.html

ΤΣΙΓΑΡΟ

Αντεπίθεση στο ντουµάνι
Στο υπουργείο Υγείας βάζουν στο στόχαστρο τους... επαναστάτες του καπνίσµατος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάρθα Καϊτανίδη Γιώργος Βουνάτσος Αγγελική Καραγεώργου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011


Πιο ευέλικτους και αποτελεσµατικούς τρόπους για την εφαρµογήτου αντικαπνιστικού νόµου αναζητά το υπουργείο Υγείας µετά τη διαπίστωση, την οποία παραδέχεται και ο υπουργός Υγείας, ότι οι διατάξεις του ισχύοντος νόµου καταστρατηγούνται.
Αποκορύφωµα αποτέλεσε η εορταστική περίοδος, µε τους πολίτεςνα καπνίζουν ελεύθερα σε καφετέριες και µπαρ.

«H απαγόρευση του καπνίσµατος σε όλους τους κλειστούς δηµόσιους χώρους έχει θεσµοθετηθεί µε οµοφωνία όλων των κοµµάτων. Οµως η εφαρµογή του έχει εµφανίσει πολλά προβλήµατα – ειδικά στην τήρηση των µέτρων στα καταστήµατα υγειονοµικού ενδιαφέροντος», λέει στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο ίδιος ωστόσο επιµένει ότι το νοµικό πλαίσιο δεν θα µείνει στα… χαρτιά, όταν δηλώνει ότι «γι’ αυτό στο υπουργείο Υγείας πήραµε την πρωτοβουλία να υπάρξει µέσα στις επόµενες ηµέρες συνεργασία του γενικού γραµµατέα ∆ηµόσιας Υγείας κ. Αντώνη ∆ηµόπουλου µε τους γενικούς γραµµατείς των συναρµόδιων υπουργείων Οικονοµίας, Ανάπτυξης και Εσωτερικών (∆ηµοτική Αστυνοµία), µε σκοπό να εξειδικευτούν ζητήµατα εφαρµογής.

Πάντως, σε ό,τι αφορά το υπουργείο Υγείας έχουµε καταθέσει τροπολογία για την ένταξη του Σώµατος Επιθεωρητών Υγείας στους ελεγκτικούς µηχανισµούς».

Απροθυµία ελέγχων από τους δήµους

Στελέχη του υπουργείου επικαλούνται τις δηµοτικές εκλογές και τις αλλαγές σκυτάλης στους δήµους που είχαν ως αποτέλεσµα απροθυµία ελέγχων, µε αποτέλεσµα να δίνεται το «πράσινο φως» στους καπνιστές να ανάβουν τσιγάρο σε αντικαπνιστικές – σύµφωνα µε τον νόµο – «ζώνες». Είναι ενδεικτικό πως στη Θεσσαλονίκη τον ∆εκέµβριο έγιναν µόλις 139 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 38 πρόστιµα. Μάλιστα, η απροθυµία της πλειονότητας των αρµόδιων υπηρεσιών των δήµων να συνεργαστούν µε το υπουργείο Υγείας φαίνεται και από το γεγονός πως, παρά την υποχρέωσή τους να δηλώνουν τα στοιχεία των ελέγχων σε εύλογο χρόνο,ελάχιστοι είναι αυτοί που τηρούν τη δέσµευσή τους.

Ετσι η εικόνα του αρµόδιου υπουργείου για τους ελέγχους σταµατά στονµήνα Νοέµβριο: σε τέσσερις µεγάλες πόλεις της χώρας έχουν επιβληθεί 270 πρόστιµα, µε την Αθήνα, που διαθέτει το µεγαλύτερο σώµα ∆ηµοτικής Αστυνοµίας, να είναι «πρωταθλήτρια» σε ελέγχους (3.232).

Και παρά το γεγονός πως η πλειονότητα των ελέγχων αφορά καφέ - µπαρ (ποσοστό 66%), εστιατόρια (15%) και δηµόσιες υπηρεσίες, οι καπνιστές φαίνεται ναπαραµένουν… αµετανόητοι.

ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Ετσι θα πεσει η εγγληματικοτητα

Αριθμ. 123827/23.12.2010
Αναπροσαρμογή του παραβόλου μήνυσης, του τέλους πολιτικής αγωγής και των δικαστικών εξόδων ποινικής διαδικασίας
Αριθμ. 123827
23 Δεκεμβρίου 2010

Θέμα: «Αναπροσαρμογή του παραβόλου μήνυσης, του τέλους πολιτικής αγωγής και των δικαστικών εξόδων ποινικής διαδικασίας»

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ − ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) του άρθρου 3 του ν. 663/1977 (ΦΕΚ Α΄ 215), όπως αντικαταστάθηκε με το δέκατο έκτο άρθρο του ν. 969/1979 (ΦΕΚ Α΄ 220) και συμπληρώθηκε με το άρθρο 38 του ν.1968/1991 (ΦΕΚ Α΄ 150),
β) της παρ.12 του άρθρου 5 του ν. 1738/1987 (ΦΕΚ Α΄ 200),
γ) των άρθρων 42 παρ.4 και 63 δεύτερο εδάφιο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως προστέθηκαν με το άρθρο 34 παρ.1 και 3 του ν. 3346/2005 (ΦΕΚ Α΄ 140) και αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 69 παρ.1 και 2 αντιστοίχως του ν. 3659/2008 (ΦΕΚ Α΄ 77),
δ) του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητυκά Όργανα, που κυρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου πρώτου του Π. Δ/τος 63/2005 (ΦΕΚ Α΄ 98),

2. Την αριθ. 58553/19.6.2006 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Δικαιοσύνης «Ορισμός δικαστικών εξόδων» (ΦΕΚ Β΄ 776),

3. Την αριθ. 2672/3.12.2009 κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών «Καθορισμός αρμοδιοτήτων του Υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη» (ΦΕΚ Β΄ 2408),

4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

1. Τα δικαστικά έξοδα ποινικής διαδικασίας τα οποία ορίζονται στις παραγράφους 1, 3 και 4 εδ. Α΄ του άρθρου 3 του ν.663/1977, όπως αντικαταστάθηκε με το δέκατο έκτο άρθρο του ν. 969/1979 και συμπληρώθηκε με το άρθρο 38 του ν.1968/1991, αναπροσαρμόζονται ως εξής:

α) Επί αποφάσεων Πταισματοδικείου από είκοσι πέντε(25) σε πενήντα (50) ευρώ.
β) Επί αποφάσεων Μονομελούς Πλημμελειοδικείου από σαράντα (40) σε ογδόντα(80) ευρώ.
γ) Επί αποφάσεων Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου από εκατόν είκοσι (120) σε τριακόσια εξήντα (360) ευρώ.
δ) Επί αποφάσεων Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων από εκατόν είκοσι (120) σε τριακόσια εξήντα (360) ευρώ.
ε) Επί αποφάσεων Μικτού Ορκωτού Εφετείου και Πενταμελούς Εφετείου από διακόσια πενήντα (250) σε πεντακόσια (500) ευρώ.
στ) Επί αποφάσεων λοιπών Ποινικών Δικαστηρίων από ογδόντα πέντε (85) σε διακόσια (200) ευρώ.
ζ) Της παραγράφου 3 του άρθρου 3 του ν.663/77 από διακόσια είκοσι (220) σε διακόσια πενήντα (250) ευρώ.
η) Της παραγράφου 4 εδ. Α΄ του άρθρου 3 του ν.663/77 από σαράντα(40) σε πενήντα (50) ευρώ.

2. Το παράβολο μήνυσης που προβλέπεται στην παρ.4 του άρθρου 42 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αναπροσαρμόζεται από δέκα (10) σε εκατό (100) Ευρώ.

3. Το τέλος πολιτικής αγωγής που προβλέπεται στο δεύτερο εδάφιο του άρθρου 63 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αναπροσαρμόζεται από δέκα (10) σε πενήντα (50) ευρώ.

Η απόφαση αυτή αρχίζει να ισχύει ένα μήνα μετά τη δημοσίευσή της.


Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2010

Φ.Π.Α.

Αυτόφωρο για τη μη απόδοση ΦΠΑ - Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.


Στην αυστηροποίηση των διαδικασιών απονομής δικαιοσύνης στις περιπτώσεις μη απόδοσης του ΦΠΑ προχωρεί το Υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα και το οποίο θα προβλέπει μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Στο νέο νομοσχέδιο, το οποίο επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, θα προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, διάταξη με την οποία θα ενεργοποιείται η διαδικασία του αυτόφωρου στις περιπτώσεις που συλλαμβάνεται επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας να μην αποδίδει ΦΠΑ στο δημόσιο, περισσότερο από ένα συγκεκριμένο ποσό. Στη ισχύουσα φορολογική νομοθεσία δεν προβλέπεται η διαδικασία του αυτόφωρου παρά τις δρακόντειες ποινές που προβλέπει ο τελευταίος φορολογικός νόμος.

Στο Υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι με το μέτρο αυτό θα ενισχυθεί ουσιαστικά το οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής.
Μεταξύ των μέτρων που θα προβλέπονται επίσης στο νέο νομοσχέδιο είναι η θέσπιση του θεσμού του οικονομικού εισαγγελέα, καθώς και του φορολογικού διαιτητή. Ο πρώτος θα απασχολείται μόνιμα στο υπουργείο Οικονομικών και θα παρεμβαίνει σε σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής, ενώ η φορολογική διαιτησία θα αποσκοπεί στο να μειωθούν οι υποθέσεις φορολογικών διαφορών ανάμεσα στους φορολογούμενους και το δημόσιο που καταλήγουν στα δικαστήρια.

ΑΠΕ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
και καλη χρονια.
Το blog σας ευχετε, το 2012 να μην εχετε ευχες να κανετε. Ολλες να εχουν πραγματοποιηθει μεσα στο 2011.


(Μετα απο ενα μικρο προβλημα, ευτυχως αναστρεψιμο, που μας αναγκασε να απεχουμε για λιγο, ειμαστε παλι εδω).