Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Περαιωση

Δεν σφαξανε. Δεν προκειτε να τους δωσω, ουτε ενα ευρω.
Πρωτον-γιατι μου δινει την δυνατοτητα (ειναι προεραιτικο-στηριζονται στον φοβο μας για ελεγχο)
Δευτερον-γιατι εξυπηρετει μονο οσους εχουν κανει ατασθαλειες και λαμογιες προς την εφορια.
Τριτον-γιατι δεν τα δικαιουνται.
Και τεταρτον-"ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος"

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΡΑΙΩΣΗ

Στο ΥΠ.ΟΙΚ. "μαθαίνουν" δημοσιονομική πολιτική στου κασίδη(φορολογούμενου)το κεφάλι.
Μετά τα αλλεπάλληλα λάθη που διαπιστώθηκαν στην αποστολή των ειδοποιητηρίων για την περαίωση , αργά χθες το απόγευμα από το υπουργείο οικονομικών εκδόθηκε διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα.....

. Η υπαγωγή στη ρύθμιση είναι προαιρετική.
· Εκκαθαριστικά για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα λάβουν όλοι οι επιτηδευματίες και οι επιχειρήσεις.
· Τα εκκαθαριστικά θα εκδοθούν από την Γ.Γ.Π.Σ και θα αφορούν όλες τις ανέλεγκτες χρήσεις από το 2000 έως και το 2009, εξαιρουμένων όσων έχουν προβεί σε αυτοπεραίωση και δεν έχουν ενταχθεί στο δείγμα ελέγχου.
· Για κάθε χρήση, ανεξαρτήτως ακαθάριστων εσόδων υπάρχει ελάχιστο ποσό καταβολής προκειμένου ο φορολογούμενος να υπαχθεί στη ρύθμιση εάν επιθυμεί και να γίνει κατάργηση της φορολογικής εκκρεμότητας για τις χρήσεις που θα επιλέξει να υπαχθεί.
· Κάθε φορολογούμενος-αποδέκτης εκκαθαριστικού θα πρέπει να ελέγξει προσεκτικά την ορθότητα των στοιχείων του εκκαθαριστικού του, μόλις το παραλάβει.
· Εφόσον συμφωνεί, μπορεί να περαιώσει επιλεκτικά όσες χρήσεις αποφασίσει, με την προϋπόθεση ότι θα είναι συνεχόμενες από την παλαιότερη μέχρι την πιo πρόσφατη.
· Με την καταβολή ποσοστού 20% από το συνολικό ποσό που αφορά στις χρήσεις που επιλέγει να ρυθμίσει ως προκαταβολή, τεκμαίρεται η από μέρους του ανεπιφύλακτη και αμετάκλητη αποδοχή των στοιχείων του εκκαθαριστικού σημειώματος.
· Η αποδοχή των όρων της ρύθμισης δια της καταβολής σύμφωνα με το μηχανογραφικό δελτίο, της πρώτης δόσης ή του συνολικού ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2010 και γίνεται σε οποιαδήποτε τράπεζα.
· Εφόσον το ποσό που απομένει μετά την προκαταβολή εξοφληθεί μέσα στον χρόνο καταβολής της α' δόσης, παρέχεται έκπτωση 10% επ' αυτού.

· Η α' δόση καταβάλλεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010, δηλαδή τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από την αποδοχή της ρύθμισης που περιλαμβάνεται στο εκκαθαριστικό.
· Εάν ο φορολογούμενος δεν συμφωνεί με τα ποσά του εκκαθαριστικού, απευθύνεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., πριν να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε καταβολή.
· Εφόσον επέλθουν μεταβολές στο εκκαθαριστικό από την Δ.Ο.Υ. και ο φορολογούμενος συμφωνήσει με τις μεταβολές, η πληρωμή της προκαταβολής πρέπει να γίνει μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2010 και γίνεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
· Εφόσον από την επανεξέταση του εκκαθαριστικού στη Δ.Ο.Υ. δεν προκύψουν τροποποιήσεις, η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2010 σε τράπεζα.
Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι η αυτοματοποίηση της διαδικασίας περαίωσης μέσω της αποστολής εκκαθαριστικών από τη Γ.Γ.Π.Σ. και την εξόφλησή τους μέσω τραπεζών έχει ως στόχο τη διευκόλυνση των φορολογούμενων και την ελαχιστοποίηση του κόστους, του χρόνου και των πόρων που θα απαιτούνταν για να κλείσουν οριστικά οι εκκρεμότητες παρελθόντων οικονομικών ετών. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έχουν καταγραφεί σε εκκαθαριστικά σημειώματα στοιχεία για περισσότερες από 4 εκ. ανέλεγκτες χρήσεις και για το λόγο αυτό υπάρχει πιθανότητα σφαλμάτων στα εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία μπορούν να επιβεβαιωθούν και να διορθωθούν στις Δ.Ο.Υ. Ωστόσο, έχουν καταγραφεί ειδικές περιπτώσεις που οφείλονται στην απουσία πληροφορίας από το μηχανογραφικό σύστημα. Για παράδειγμα, εάν δεν έχει δηλωθεί ο θάνατος συγγενούς, το μηχανογραφικό σύστημα δεν εξαιρεί και θα εκδοθεί εκκαθαριστικό στο όνομα του θανόντος. Αν έχει γίνει δήλωση του θανάτου, αλλά δεν έχει γίνει αποποίηση, το μηχανογραφικό σύστημα δεν εξαιρεί και θα εκδοθεί εκκαθαριστικό το οποίο αποστέλλεται στους κληρονόμους. Εάν δεν έχει γίνει διακοπή εργασιών και κλείσιμο βιβλίων στην Δ.Ο.Υ., το μηχανογραφικό σύστημα θα εκδώσει εκκαθαριστικό σημείωμα εφόσον η επιχείρηση θεωρείται ότι εξακολουθεί να είναι φορολογικά ενεργή. Τέλος, εάν έχει γίνει διακοπή εργασιών αλλά οι χρήσεις δεν έχουν ελεγχθεί από την Εφορία, το μηχανογραφικό σύστημα θα εκδώσει εκκαθαριστικό σημείωμα για τις μεσολαβούσες χρήσεις μέχρι το έτος της διακοπής. Σε κάθε περίπτωση, η υπαγωγή στη ρύθμιση αφορά στις ανέλεγκτες χρήσεις για τις οποίες θεωρείται φορολογικά ενεργή μια επιχείρηση.

Σε σχέση με την εκούσια ρύθμιση υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια υπενθυμίζεται ότι:
· Η υπαγωγή στη ρύθμιση είναι προαιρετική.
· Οι φορολογούμενοι που έχουν βεβαιωμένες διαφορές που εκκρεμούν ενώπιον δικαστηρίων, θα πάρουν ενημερωτικό σημείωμα/πρόσκληση από την αρμόδια για την διαφορά Δ.Ο.Υ.
· Ο προσδιορισμός των προς καταβολή ποσών στα πλαίσια της περαίωσης των δικαστηριακών υποθέσεων γίνεται με την μετάβαση του ενδιαφερόμενου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
· Εφόσον ο φορολογούμενος αποδεχθεί τους όρους υπαγωγής, η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται στην Δ.Ο.Υ το αργότερο μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2010 και ισούται με το 20% του προσδιορισθέντος ποσού.
· Η α΄ δόση καταβάλλεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010, τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από την αποδοχή.
Τέλος, σε σχέση με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών υπενθυμίζεται ότι:
· Τo πρόγραμμα εφάπαξ καταβολής με πλήρη απαλλαγή από προσαυξήσεις, έληξε στις 29 Οκτωβρίου 2010. Ειδικά για τους φορολογούμενους που είχαν υποβάλλει αίτηση υπαγωγής σε αυτό μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, παρέχεται εκ του Νόμου δυνατότητα ολοσχερούς εξόφλησης το αργότερο μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2010.
· Ωστόσο, τα προγράμματα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών με δόσεις είναι δυναμικά.
· Οποιοσδήποτε οφειλέτης δεν εντάχθηκε σε πρόγραμμα ρύθμισης μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2010, έχει δικαίωμα υπαγωγής στο πρόγραμμα ρύθμισης της επιλογής του κατά τον χρόνο που θα επιλέξει. Σε αυτή την περίπτωση η μόνη διαφορά στους όρους ένταξης στη ρύθμιση είναι ότι θα χρειαστεί να καταβάλει όλες τις δόσεις που θα έχουν μεσολαβήσει από την εκ του Νόμου προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής της αίτησης (Οκτώβριος 2010) μέχρι την υπαγωγή, καθώς και των επ' αυτών προσαυξήσεων για την μεσολαβούσα περίοδο.

· Επίσης οποιοσδήποτε έχει υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης με δόσεις μπορεί να επιλέξει την υπαγωγή του σε άλλο πρόγραμμα με περισσότερες δόσεις για το υπόλοιπο προς καταβολή ποσό κατά τον χρόνο υποβολής του αιτήματος, με την προϋπόθεση να έχει καταβάλλει εμπρόθεσμα όλες τις μέχρι τότε δόσεις του και να καλύπτεται από την ελάχιστη ανά πρόγραμμα καταβολή.
· Κατ' αντιστοιχία οποιοσδήποτε έχει υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης με πολλές δόσεις, έχει το δικαίωμα να επιλέξει νέα ρύθμιση με λιγότερες δόσεις, οπότε στην περίπτωση αυτή δικαιούται απαλλαγής προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής για το υπόλοιπο ποσό που υπάγεται στη νέα ρύθμιση με το οριζόμενο για το νέο πρόγραμμα αυξημένο ποσοστό.
· Στις ρυθμιζόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές υπάγονται όλες όσες έχουν βεβαιωθεί ταμειακά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2010.
· Ο οφειλέτης μπορεί επίσης να περιλάβει στη ρύθμιση βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2010 οφειλές, καθώς και οφειλές σε αναστολή, διευκόλυνση ή νομοθετική ρύθμιση, αλλά χωρίς επιμήκυνση του χρόνου ρύθμισης.

· Για τις βεβαιωμένες οφειλές έως 30 Σεπτεμβρίου 2010 δεν μπορεί να γίνει άλλη ρύθμιση πέρα από αυτή που προβλέπεται στον Νόμο.
· Οφειλέτης χάνει τα δικαιώματα της ρύθμισης στην περίπτωση μη καταβολής των δόσεων, καθώς και στη περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις φορολογικές του δηλώσεις ή δεν είναι ενήμερος στις τρέχουσες υποχρεώσεις του για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών.
· Για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στην ρύθμιση, προβλέπεται η χορήγηση πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας μηνιαίας διάρκειας, υπό την προϋπόθεση προηγούμενης καταβολής ελάχιστου αριθμού δόσεων εξαρτώμενου από τον αριθμό δόσεων του προγράμματος ρύθμισης της επιλογής τους.
Στεφ. Β. Αναγνώστου
Ελεύθερος 3-11-2010 σελ. 28

Αντιγραφη απο το Blog ΞΥΠΝΙΣΤΕΡΕ

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Σχεδιο Blue Beam




 Μου το εστειλε ο stefra

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Ξερει κανεις, ποιος ειναι ο λογος που υπαρχει;
Εκτος, φυσικα, απο το να πληρωνουμε καποια χρηματα, μας προσφερει κατι;
Καθε διμηνο μου στελνουν ενα περιοδικο, αλλα δεν  εχει κατι ουσιαστικο,που μπορει να βοηθησει εναν επαγγελματια.  Εχω την εντυπωση, οτι πληρωνουμε για να κανουν ταξιδακια και εκδηλωσεις χωρις ουσια.
 Σας παρακαλω, διαψευστε με.

Προς ΟΑΕΕ

Οταν μας ζητατε να σας απαντησουμε  μεσα σε ενα μηνα απο την στιγμη που ειδοποιηθηκαμε, το ιδιο να ισχυει και για εσας, οταν σας ρωταμε  εγγραφως.  Διαφορετικα ο υπαλληλος που δεν εκανε σωστα την δουλεια του να τιμωρειτε.
Οταν σας ζηταμε το καταστατικο ιδρυσης και λειτουργειας του ΟΑΕΕ να μας το δινετε αμεσως. Μην ξεχνατε οτι εμεις ειμαστε οι χρηματοδοτες του και χωρις εμας δεν θα υπηρχατε.
Οταν  γινετε εγγραφη  στον ΟΑΕΕ να υπαρχει πληρης ενημερωση των δικαιωματων και των υποχρεωσεων μας. Αυτα που γραφετε στα οπισθοφυλλα του βιβλιαριου, ειναι πολυ γενικα και αοριστα.  
 Να μην κανετε διακριση,μεταξυ εργατικου ατυχηματος και ασθενειας για αποζημιωση λογω αδειας. Ειτε ατυχημα ειναι ειτε ασθενεια , εμεις απεχουμε της εργασιας μας. Διαφορετικα να μας απαλαξετε των αντιστοιχων εισφορων μας.
Οταν επισκεπτομαστε ιδιωτικο ιατρο, επειδη  ειναι επειγον η' γιατι δεν εχετε την αντιστοιχη  ειδικοτητα, να μας  πληρωνετε την επισκεψη. Διαφορετικα , και εδω, να μας απαλαξετε απο τις αντιστοιχες εισφορες. 
Αν για οποιονδηποτε λογο, δεν πληρωσαμε εισφορες και διεκοπη η ασφαλιση μας, οταν επαναασφαλισθουμε να αναγνωρισετε οσα εξοδα εγιναν στην περιοδο της διακοπης. Εσεις τα χρηματα θα τα παρετε και μαλιστα εντοκως. Αν δεν συμφωνειτε, τοτε για την περιοδο της διακοπης μην ζητατε χρηματα για ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη.
Να  μην υπαρχουν επιτροπες, που λειτουργουν μετα το περας της εργασιας,εφ' οσον αυτες πληρωνονται υπερωριακα. Στο κατω- κατω με δικα μας χρηματα υπαρχετε.  
Το ταμειο ειναι δικο μας και σας απαγορευουμε να επενδυετε τα χρηματα μας, σε ομολογα η' μετοχες, χωρις την συγκαταθεση μας Τα χρηματα ανηκουν σε εμας και για εμας. Αν εχετε κανει τετοιες ενεργειες η' αλλες που δεν συναδουν με τον σκοπο για τον οποιον δημιουργηθηκε ο ΟΑΕΕ,  υποχρεουσθε να επανορθωσετε,και να τιμωρηθουν οι υπευθυνοι.Δεν ευθυνομαστε εμεις για την κατασταση στην οποια εχει περιελθει ο ΟΑΕΕ.
Στο διοικητικο συμβουλιο, του ΟΑΕΕ να ειναι μελος και καποιος εκπροσωπος μας, ειτε απο το σωματειο, ειτε απο το επιμελητηριο, για να μπορουμε να ελεγχουμε
 αλλα και να ενημερωνομαστε για την πορεια  τιυ  ΟΑΕΕ. 


 Αυτα ειναι μερικα που μπορεσα να σκεφθω για τον ΟΑΕΕ. 
Αν  θελετε μπορειτε να συμπληρωσετε και εσεις οτι μπορειτε/
Και μην τα θεωρειτε χαζα η' ανουσια. Λεγοντας κατι εσεις, μπορει καποιος αλλος, πατωντας πανω σε αυτο, να διαμορφωσει κατι καλλιτερο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Καλημερα, σημερα κρατωντας την αποδειξη πληρωμης της πρωτης δοσης της ρυθμισης χρεων προς τον Ο.Α.Ε.Ε. Πηγα στο αρμοδιο τμημα των ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ στο οποιο και ανηκω.

Η διαδικασια εχει ως εξης : α) στον κισε με τους υπολογιστες, (οπως μου ειπαν) η αποδειξη στο χερακι ετσι; β)σου δινουν καποια χαρτια, γ)και τσουπ στον προ'ι'σταμενο τα υπογραφει δ)ξανα πισω στους υπολογιστες κρατανε καποια απο τα χαρτια, περνεις τα υπολοιπα και τελος, αυτο ητανε φευγεις πλεον πανευτυχεις.Αλλα αν το καλοσκεφτεις σου περνα μια σκεψη απ'το μυαλο,μεταξυ αλλων, αφου δεν υπαρχει δουλεια που θα βρω τα χρηματα να τους τα δωσω; ε; να γινω κλεφτης, και ποιον να κλεψω ασε που δεν ξερω και να κρυφτω; αρα δεν προκειται να τα παρουν και το γνωριζουν, γιαυτο μας πηραν το 50αρικο στην αρχη. Αντε παιδια και καλη μας μερα.

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Καλημερα σας Κυριες-οι
Πιστευω οτι αυτη θα ειναι η τελικη μορφη του ιστολογιου. Βεβαια, καποιες διορθωσεις 'η βελτιωσεις μπορει να γινουν και ακουω προτασεις.
Τωρα θα μου πειτε υπαρχουν τοσα  blogs τι θα προσφερει ενα παραπανω; Αυτο το blog ηταν μια ιδεα, που γεννηθηκε διαβαζοντας ενα αλλο blog, και καποιος το προτεινε.Δημιουργηθηκε,για να ενωσει τις φωνες ολων μας εναντιον του  ΟΑΕΕ. Εμας, που θεωρουμε, οτι ο οαεε, εκτις απο το να εισπρατει χρηματα, δεν προσφερει κατι ουσιαστικο.Μια σκεψη ειναι να  κινηθουμε δικαστικα εναντιον του. Επειδη ομως το κοστος μιας δικης, ειναι αρκετα μεγαλο, καλο ειναι να συγκεντρωθουμε αρκετοι απο εμας, ωστε να επιμερισθουν τα εξοδα. Επιπλεον να εχουμε αρκετους λογους και λογικους για να κινησουμε  την διαδικασια της αγωγης. Ακομη, ισως το διαβαζει καποιος δικηγορος η' καποιος απο εμας να γνωριζει καποιον δικηγορο που να ασχολειτε  με τετοια θεματα να μας καθοδηγησει.
Τωρα για το ιδιο το blog.
Ασχοληθηκα, προσωπικα,για την δημιουργια του , να ελθει σε μια καλη και ευχρηστη μορφη. Τωρα νομιζω οτι ειναι αρκετα χρηστικο. Θεωρω, λοιπον, οτι , ναι μεν μας ενδιαφερει, πρωτιστα, ο οαεε, αλλα θελουμε να μαθαινουμε και καποια αλλα νεα. Και αφου μπαινουμε σε αλλα  blogs γιατι οχι και εδω.Και κανεις δεν μας υποχρεωνει  να ασπασθουμε οτι διαβαζουμε. Αν θελουμε δεν το διαβαζουμε καθολου. Πιστευω ομως, οτι εχοντας διαφορετικες αναρτησεις, θα μεινει ενεργο, για να φτασουμε καποια στιγμη στο σκοπο μας. Εκτος, βεβαια, αν οι αναρτησεις για τον οαεε ειναι τοσες πολλες, και μακαρι, οποτε δεν θα προλαβαινουμε, στο χρονο που εχει ο καθενας μας να διαβαζει κατι αλλο.
Λοιπον, θα δειτε δεξια της αναρτησης, την λεξη "ΕΤΙΚΕΤΕΣ" Οποτε,μπαινοντας, αν σας ενδιαφερει π.χ. ο οαεε κανετε "κλικ" πανω του και βλεπετε ολες τις αναρτησεις σχετικα.
Οσοι αναρτουν θεματα ας τους δινουν το αντιστιχο ονομα στο σημειο που λεει "ΕΤΙΚΕΤΕΣ" ,οποτε θα αποθηκευονται και εκει που πρεπει, για να τα βρισκουμε ευκολα.
Δημιουργησα και αλλη μια ενοτητα, με το ονομα "ΙΣΤΟΣ " Εκει ας γραφουμε οσοι ειμαστε  αποφασισμενοι, οταν βρεθουν λογοι και χρηματα να προχωρησουμε δικαστικα. Εγω βαζω πρωτα το ονομα μου. Μπορουμε να γραφουμε και με ψευδωνυμο, αλλα να μπορουμε να βρεθουμε οταν χρειαστει να προχωρησουμε.
Αυτα για σημερα.Αυριο θα προσπαθησω να αναρτησω καποιους λογους, που πιθανον να μπορουν να σταθουν σε ενα δικαστηριο.
Καλη εβδομαδα και καλο μηνα.

Τα θετικά τήs οικονομικήs κρίσηs

Τα 10 θετικά τήs οικονομικήs κρίσηs

1) Θα αναβιώσει το συσσίτιο της γειτονιάς με αποτέλεσμα να συσφιχθούν και πάλι οι σχέσεις γειτόνων που δεν έλεγαν καλημέρα ο ένας στον άλλον
2) Τα παιδιά δε θα φεύγουν ούτε στα 40 από την οικογενειακή εστία και έτσι οι γονείς δε θα ζουν μόνοι στα γηρατειά τους, ούτε αυτά θα τους πετάνε στα γηροκομεία, ούτε στα χέρια της άσπλαχνης Ρωσίδας
3) Θα ξαναζωντανέψει το ταβερνάκι της γειτονιάς, το οποίο με ελάχιστα ή και βερεσέ θα καλύπτει τη βραδινή έξοδο
4) Θα λανσαρισθεί νέα μόδα στη διατροφή, π.χ. ρεβίθια μετά ριγάνεως αλάδωτα, ρύζι μπλουμ με μαραθόσπορο, ραδίκια ποσέ κ.τ.λ.
5) Θα γνωρίσει δόξες ο Καραγκιόζης και ιδιαίτερα οι παραστάσεις "ο Καραγκιόζης στο Βατοπέδι", "ο Καραγκιόζης Υπουργός", "ο Καραγκιόζης τραπεζίτης", "ο Καραγκιόζης χρηματιστής'' κ.ο.κ.
6) Δε θα χρειασθεί να ολοκληρωθεί το πείραμα CERN, οι επιστήμονες θα έχουν μπροστά τους ολοζώντανο το μεγάλο ''μπάμ''
7) Θα χτυπηθεί καίρια ο ρατσισμός, γιατί οι αλλοδαποί φίλοι μας γνωρίζουν περισσότερα και τα έχουν πιο πρόσφατα τα της φτώχειας και πείνας, οπότε θα έχουμε έτοιμο τον ''οδηγό επιβίωσης''

8) Θα εκτιναχθεί στα ύψη ο δημογραφικός δείκτης - τί άλλο να κάνεις χωρίς λεφτά, χωρίς τιβί...
9) Θα ανέβει το μορφωτικό επίπεδο, αφού οι μαθητές θα το ρίξουν στο διάβασμα λόγω αφραγκίας, το ίδιο και ο γενικός πληθυσμός, αφού λόγω ανεργίας θα έχει πολύ ελεύθερο χρόνο
10) Θα αναβιώσουν η Φιλική Εταιρία, η γιάφκα, το Κρυφό Σχολειό, οι αντιστασιακές ομάδες ενάντια στο ανάλγητο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις παραφυάδες αυτού.
Πηγή: pentanostimi.blogspot.com

ΙΣΤΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Στην ετικετα αυτην  θα γραφουμε οσοι απο μας θελουν να προχωρησουμε πιο περα σε σχεση με τον ΟΑΕΕ.  Απλα γραψτε το ονομα σας η' ψευδωνυμο και στο σημειο που λεει "ΕΤΙΚΕΤΕΣ¨" γραψτε  ΙΣΤΟΣ. Βεβαια θα πρεπει να γινετε και συντακτες του blog, αρα πρεπει να στειλετε και e-mail, οσοι δεν ειστε ηδη συντακτες, και τοτε θα σας ενεργοποιησω.
Εγω ηδη εγραψα το ονομα μου.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Προς BABIS

Αγαπητε Μπαμπη
(Απευθυνομαι σε σενα, αλλα αφορα ολους μας)
Ναι, η ιστοσελιδα, δημιουργηθηκε για να συγκεντρωθουμε οσο το δυνατον περισσοτεροι για να αντιδρασουμε στον οαεε με οποιονδηποτε τροπο.
 Μην ξεχνας, οτι ανελαβα να το δημιουργησω, χωρις να εχω ιδεα απο blogs.Και αν εχεις προσεξει, καθε μερα προσπαθω να κανω και καποιες βελτιωσεις.Ζητησα και την βοηθεια οσων μπορουν να βοηθησουν με οποιονδηποτε τροπο. Ζητησα να στειλετε e-mail να μπορειτε να δημοσιευετε αμεσα στο blog. Υπαρχει μικρη προσελευση, αλλα για αρχη καλα ειναι.
Τωρα επι του προκειμενου.
Επειδη για τον οαεε ειναι περιορισμενη η αναζητηση, προσπαθω να δημιουργησω μια σελιδα,μεσα στο blog, που να παραπεμπει στον οαεε.Αρα μπαινοντας στο blog,θα εχεις την δυνατοτητα (μολις  γινει κατορθωτο) να πας στις αναρτησεις για τον οαεε. Ταυτοχρονα θα μπορεις να διαβαζεις και τις αναρτησεις αλλων.Αυτο δεν σημαινει οτι  ο,τι αναρτα ο καθενας ειναι νομος. Γραφει την αποψη του, αν θελουμε την διαβαζουμε και περαν τουτου, τιποτα.
 Και τουτο, γιατι εκτος απο τον οαεε υπαρχουν και αλλα πραγματα που μας αφορουν. Ετσι διαβαζοντας το blog θα μπορουμε να μεταβαινουμε στις αναρτησεις για τον οαεε .Επιπλεον, οταν εχει και αλλα θεματα, θα κρατηθει ζωντανο για να πετυχουμε τον σκοπο μας. Αλλωστε μεσα απο καποιες αναρτησεις, ολο και κατι μαθαινουμε. Π.Χ. Την περιπετεια μου με την εφορια την διαβασες; Εγω, μεχρι εκεινη την στιγμη δεν ηξερα για τα συμβολαια και τις υπενοικιασεις
Εν πασει περιπτωσει, την επομενη εβδομαδα ειχα σκοπο  να αναρτησω καποιες ερωτησεις για τον οαεε. Απλα περιμενα να φτιαχτει η παραπομπη.Και αν εσυ γνωριζεις θα ηθελα την βοηθεια σου. Τ o  E-MAIL το εχω γραψει αλλα θα το αναφερω παλι. Ειναι: oaee-tebe@hotmail.gr.Οτιδηποτε θελεις στειλε το εκει  Και απο κει  μπορεις να γινεις και εσυ συμμετοχος στο blog. Πιθανον, απο μια εμπειρια σου να βγει κατι καλο για τους υπολοιπους.
 Εν τελει επειδη εγω ειμαι αρκετα ασχετος με τα blogs αν καποιος θελει να το διαχειριστει, ευχαριστως  να του δωσω τους κωδικους .Εγω παλι θα ειμαι εδω μηπως βρεθουμε αρκετοι να συγκεντρωσουμε λογους, και χρηματα  για να κινηθουμε δικαστικα  προς το οαεε.

Ευχαριστω

ΦΙΛΕ BABIS ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ

Φιλε BABIS εχεις δικιο αλλος ειναι ολογος για τον οποιο ξεκινισαμε, αυτο ομως δεν μας εμποδιζει να αναρτουμε οτι ο καθε ενας πιστευη, τωρα αν εσυ μπορεις με καποιο τροπο μπωρεις να συμβαλεις στον αρχικο στοχο θα ηταν ευχης εργο και σε παρακαλω να το κανεις.

Το αλλο τωρα το οτι συμφωνω με το συγκεκριμενο προσωπο σε αυτο το θεμα δεν με κανει απαραιτητα και ψηφοφορο του κοματος της αλλωστε και αλλοι πολιτικοι χοροι ειναι υπερ της συμετοχης και για να το κανω σαφες,πιστευω πως εχω μια δυναμη στα χερια μου την ψηφο και την χρησημοποιω αναλογα με τις αναγκες της πατριδας ειτε ειναι αριστερα ειτε δεξια δινω δυναμη σε αυτον που δεν εχει και την περνω απ'αυτον που δεν την διαχειριζεται σωστα αυτα και ευχαριστω.


ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝ ΜΠΩΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΝΤΕ ΤΟ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.



ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010
MHN παραλαμβάνετε τις κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου!
Share5
Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ). «καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του.....
Ανθρώπου».
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
GENERAL CONSUMERS' FEDERATION OF GREECE
Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 - Αθήνα 10432όρ. 5οςτηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka - http://www.inka.gr
40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10
Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :
1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.
Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» - λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές . ) και βέβαια οι χάκερς.

Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. φυτίλια συννεφάκια.

2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.
Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη - καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή . η υγεία του κλπ.
Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.
Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη - καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.
Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.

http://anavaseis.blogspot.com

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

               το βρηκα στον κοσμο του επενδυτη

Βανδαλισμοί στην Ίμβρο

Την υπόθεση βανδαλισμών στο ελληνoορθόδοξο νεκροταφείο της Ίμβρου, διερευνά το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος, στην Κωνσταντινούπολη, ύστερα από πληροφορίες για καταστροφές 78 τάφων στο κοιμητήριο της Παναγίας, στην 'Ιμβρο.

Οι βανδαλισμοί σημειώθηκαν την 29η Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής εορτής στην Τουρκία, επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923, αλλά έγιναν γνωστοί 24 περίπου ώρες αργότερα.

Μέλη της κοινότητας στη Ίμβρο ανέφεραν ότι οι τουρκικές αρχές άρχισαν έρευνα μόλις ειδοποιήθηκαν για το επεισόδιο.

Βανδαλισμοί στα νεκροταφεία της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Τουρκία είχαν σημειωθεί και πριν από δύο χρόνια, στο νεκροταφείο του Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη.

Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ισραήλ

29-10-2010:Δελτίο Τύπου για την επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ισραήλ




Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ισραήλ

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από αύριο (30-10-2010) ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη (3-11-2010).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος θα συνοδεύεται από Αξιωματικούς του Σώματος θα έχει σειρά επαφών με τον Αρχηγό της Ισραηλινής Αστυνομίας David Cohen και άλλους αξιωματούχους. Στο πλαίσιο των συναντήσεων θα συζητηθούν θέματα αμοιβαίου αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον κατά την επίσημη επίσκεψη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας θα επισκεφτεί διάφορες Υπηρεσίες και θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακαριότατο κ.κ. Θεόφιλο