Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Δελτιο τυπου 3-11-2010

Τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών επισκέφθηκε την Τετάρτη, στις 12:00 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παραβρέθηκε σε παρουσίαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που υλοποιείται από τις 18 Οκτωβρίου για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.

Ο Διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, Γεράσιμος Βουδούρης στην ομιλία του ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επίσκεψή του στον Οργανισμό τονίζοντας ότι για πρώτη φορά πρωθυπουργός επισκέπτεται τον ΟΑΕΕ και υπογράμμισε πως αυτό δείχνει τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που αποτελεί - όπως είπε- <<τομή>> στην προσπάθεια για εξορθολογισμό των δαπανών στα φάρμακα.

Ο κ. Βουδούρης προσέφερε στον πρωθυπουργό ως αναμνηστικό της έναρξης της διαδικασίας την πρώτη ηλεκτρονική συνταγή που εφαρμόστηκε στη χώρα, ενώ παρουσίασε τα πρώτα στατιστικά στοιχεία, τα οποία όπως υπογράμμισε θα αποτελέσουν <<χρήσιμα εργαλεία για την επιτυχία του εγχειρήματος>>.

Μάλιστα, αναφερόμενος στα σημαντικά αποτελέσματα από την μέχρι σήμερα εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ο διοικητής του ΟΑΕΕ τόνισε ότι τις πρώτες 20 μέρες του Οκτωβρίου η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 50% σε σχέση με πέρυσι και διαμορφώθηκε κάτω των 12 εκατομ. ευρώ έναντι 25 εκ. ευρώ που ήταν το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου