Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Δελτιο τυπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/10/2010

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας συμμετείχε ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γεράσιμος Βουδούρης, ο οποίος - μεταξύ άλλων- επισήμανε ότι η εισφοροδιαφυγή στον ΟΑΕΕ δεν είναι απαραίτητα αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, καθώς η πλειοψηφία των οφειλετών αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ δήλωσε ότι η χρυσή τομή για την ευρωστία του ταμείου θα ήταν η επιμήκυνση χρόνου και οι παροχές κινήτρων με παράλληλη διευκόλυνση και επιβράβευση των ασφαλισμένων που είναι συνεπείς και που αποτελούν το 60%. Τόνισε μάλιστα ότι θα εισηγηθεί στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τριετές πάγωμα στις ετήσιες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Εξάλλου, ο κ. Βουδούρης ανέφερε ότι η στέρηση παροχών υγείας σε όσους οφείλουν στο ταμείο αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, γιʼ αυτό και θα εξετασθεί η επέκταση της εφαρμογής του νόμου πέρα από τους επιχειρηματίες που κλείνουν την επιχείρηση τους και για εκείνους που οφείλουν για τα 2 επόμενα χρόνια, ώστε να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Πάντως όπως δήλωσε ότι για οποιαδήποτε αλλαγή ή ρύθμιση στο Ταμείο θα προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο διοικητής του Οργανισμού αναφέρθηκε στην επίσκεψη της Eurostat και της Τρόϊκα στον ΟΑΕΕ σημειώνοντας τις θετικές διαπιστώσεις τους για την πορεία του Ταμείου με αιχμή τον περιορισμό που διαπιστώνεται στις φαρμακευτικές δαπάνες, ενώ επισήμανε ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση μετά από τις απαιτούμενες βελτιώσεις της, θα συμβάλει αποφασιστικά προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου