Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Προς ΟΑΕΕ

Οταν μας ζητατε να σας απαντησουμε  μεσα σε ενα μηνα απο την στιγμη που ειδοποιηθηκαμε, το ιδιο να ισχυει και για εσας, οταν σας ρωταμε  εγγραφως.  Διαφορετικα ο υπαλληλος που δεν εκανε σωστα την δουλεια του να τιμωρειτε.
Οταν σας ζηταμε το καταστατικο ιδρυσης και λειτουργειας του ΟΑΕΕ να μας το δινετε αμεσως. Μην ξεχνατε οτι εμεις ειμαστε οι χρηματοδοτες του και χωρις εμας δεν θα υπηρχατε.
Οταν  γινετε εγγραφη  στον ΟΑΕΕ να υπαρχει πληρης ενημερωση των δικαιωματων και των υποχρεωσεων μας. Αυτα που γραφετε στα οπισθοφυλλα του βιβλιαριου, ειναι πολυ γενικα και αοριστα.  
 Να μην κανετε διακριση,μεταξυ εργατικου ατυχηματος και ασθενειας για αποζημιωση λογω αδειας. Ειτε ατυχημα ειναι ειτε ασθενεια , εμεις απεχουμε της εργασιας μας. Διαφορετικα να μας απαλαξετε των αντιστοιχων εισφορων μας.
Οταν επισκεπτομαστε ιδιωτικο ιατρο, επειδη  ειναι επειγον η' γιατι δεν εχετε την αντιστοιχη  ειδικοτητα, να μας  πληρωνετε την επισκεψη. Διαφορετικα , και εδω, να μας απαλαξετε απο τις αντιστοιχες εισφορες. 
Αν για οποιονδηποτε λογο, δεν πληρωσαμε εισφορες και διεκοπη η ασφαλιση μας, οταν επαναασφαλισθουμε να αναγνωρισετε οσα εξοδα εγιναν στην περιοδο της διακοπης. Εσεις τα χρηματα θα τα παρετε και μαλιστα εντοκως. Αν δεν συμφωνειτε, τοτε για την περιοδο της διακοπης μην ζητατε χρηματα για ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη.
Να  μην υπαρχουν επιτροπες, που λειτουργουν μετα το περας της εργασιας,εφ' οσον αυτες πληρωνονται υπερωριακα. Στο κατω- κατω με δικα μας χρηματα υπαρχετε.  
Το ταμειο ειναι δικο μας και σας απαγορευουμε να επενδυετε τα χρηματα μας, σε ομολογα η' μετοχες, χωρις την συγκαταθεση μας Τα χρηματα ανηκουν σε εμας και για εμας. Αν εχετε κανει τετοιες ενεργειες η' αλλες που δεν συναδουν με τον σκοπο για τον οποιον δημιουργηθηκε ο ΟΑΕΕ,  υποχρεουσθε να επανορθωσετε,και να τιμωρηθουν οι υπευθυνοι.Δεν ευθυνομαστε εμεις για την κατασταση στην οποια εχει περιελθει ο ΟΑΕΕ.
Στο διοικητικο συμβουλιο, του ΟΑΕΕ να ειναι μελος και καποιος εκπροσωπος μας, ειτε απο το σωματειο, ειτε απο το επιμελητηριο, για να μπορουμε να ελεγχουμε
 αλλα και να ενημερωνομαστε για την πορεια  τιυ  ΟΑΕΕ. 


 Αυτα ειναι μερικα που μπορεσα να σκεφθω για τον ΟΑΕΕ. 
Αν  θελετε μπορειτε να συμπληρωσετε και εσεις οτι μπορειτε/
Και μην τα θεωρειτε χαζα η' ανουσια. Λεγοντας κατι εσεις, μπορει καποιος αλλος, πατωντας πανω σε αυτο, να διαμορφωσει κατι καλλιτερο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου