Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Ειμαι απλος ανθρωπος.Οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες.Αλλα εχω μερικες αποριες. Και επειδη εχω περιορισμενες γνωσεις τις εκθετω εδω και σας παρακαλω διωρθωστε με οπου κανω λαθος.
Αρχιζω..
ΓΙΑΤΙ καθε φορα που αλλαζει η κυβερνηση υπαρχει αναβρασμος στα Πανεπιστημια; Γιατι καθε υπουργος παιδειας `η οπως λεγετε σημερα,ανακατευει τα της παιδειας; Δεν ειναι δυνατον να βρεθει μια λυση οριστικη και μονιμη; Ποιους βολευει αυτος ο αναβρασμος και η αναρχια;
ΓΙΑΤΙ τα πολιτικα κομματα εχουν εγκαταστηση τις νεολαιες τους μεσα στα Πανεπιστημια; Πιστευε οτι θελεις πολιτικα, αλλα στα Πανεπιστημια ερχεσε για να αποκτησεις γνωσεις και εφοδια για το μελλον σου. Αγωνισου για δικαιωματα, οπως δωρεαν παιδεια, σιτηση, δωρεαν συγγραμματα,αναβαθμιση σπουδων, αλλα μεχρι εκει.
ΑΣΥΛΟ! Αλλο παλι και τουτο. Τι ειναι ασυλο; Ασυλο δεν ειναι να χρησιμοποιεις το Πανεπιστημιο, ορμητηριο για καταστροφες και βανδαλισμους Δεν ειναι να καταστρεφεις την περιουσια του Πανεπιστημιου και κατ' επεκταση την δικη μας. Ασυλο ειναι η ελευθερη διακινηση ιδεων και γνωσεων. Δεν ειναι ασυλο να μου απαγορευεις να εκφρασω και εγω την αποψη μου.
ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Δεν ειναι σπιτι σου να κλεινεις την πορτα και να μου απαγορευεις την εισοδο. Οι γνωσεις και οι ιδεες δεν πρεπει να εμποδιζονται για κανεναν και για οποιονδηποτε λογο. Αλλωστε 10 ατομα εχουν την δυνατοτητα να κλεισουν ενα Πανεπιστημιο 10.000 φοιτητων.
ΕΚΛΟΓΕΣ Γιατι οι φοιτητες να εχουν λογο στην εκλογη του Πρυτανη; Για να εχουν καποιοι την δυνατοτητα να παρουν πτυχιο χωρις να εχουν παρακολουθηση ουτε μια φορα; Δεν αρκει η αξιολογηση των καθηγητων; Και μεσα απο αυτην και με την εν γενει επιστημονικη πορεια τους, να εκλεγεται ο Πρυτανης;
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Ναι, να ειναι δωρεαν η παιδεια. Ετσι θα εχει την δυνατοτητα να σπουδασει και ο χαμηλων εισοδηματων (πατρικων) φοιτητης. Οταν ομως παρεις πτυχιο, και λογω αυτου αποκατασταθεις επαγγελματικα να εισαι υποχρεωμενος να πληρωσεις στο Πανεπιστημιο, που σπουδασες, για καθε χρονο σπουδων, καποιο αντιτιμο. Θελεις να το δωσεις εφ' απαξ εχει καλως. Θελεις με δοσεις παλι καλα. Και αυτο αν εχεις δουλεια. Αν εισαι ανεργος `η τις σπουδες τις ηθελες μονο για σενα μην πληρωνεις. Ετσι θα σεβαστεις και το Πανεπιστημιο και τον χρονο σου. Δεν ειναι δυνατον να σε σπουδαζω δωρεαν για να γινεις π.χ. δικηγορος, και οταν ελθω για μια συμβουλη να σε πληρωνω και παλι. (Γιατι εμεις σε σπουδασαμε, αν δεν το εχεις καταλαβει. Απο το υστερημα μας)

Στην Ευρωπη εκτος του οτι σε καποιες χωρες υπαρχουν διδακτρα, δεν μπορεις να εισαι αιωνιος φοιτητης. Αν δεν περασες σε ενα μαθημα, δυο ετη σου λενε¨Κυριε, δεν κανεις για αυτο που επελεξες. Βρες κατι αλλο".

Αυτες ειναι λιγες σκεψεις για τα πανεπιστημια. Καποιοι που ειναι μεσα στις καταστασεις θα γνωριζουν περισσοτερα, και να διαφωνουν. Ισως εχουν δικιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου