Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ

Ποιο κομμα θα ψηφισω.

ΑΥΤΟ, που θα βαζει πρωτα την Ελλαδα, (με οτι συνεπαγετε αυτο) και μετα το κομμα.

ΑΥΤΟ, που θα λεει οτι ολοι οι ανθρωποι ειναι ισοι απεναντι στο νομο, και θα το εφαρμοζει.

ΑΥΤΟ, που θα καταργηση τον νομο περι ευθυνης υπουργων και βουλευτων.

ΑΥΤΟ που θα σταματηση να επιχορηγει τα κομματα με εκατομμυρια ευρω. Οτι θελουν να πουν, υπαρχει το καναλι της βουλης. Δεν χρειαζετε να κανουν προεκλογικες συγκεντρωσεις και ομιλιες. Αλλωστε, ας κανει και κατι το καναλι της βουλης.

ΑΥΤΟ, που θα μειωσει, σε πρωτη φαση, τους βουλευτες, απο 300 σε 200, επειδη εχει την δυνατοτητα, αμεση απο το συνταγμα. Και σε δευτερη φαση, σε ακομη λιγοτερους.

ΑΥΤΟ, που ολοι οι βουλευτες θα ελεγχονται οικονομικα, πως ηταν πριν γινουν βουλευτες και πως ειναι μετα απο μερικα χρονια.

ΑΥΤΟ, που θα πει οτι ο ανωτερος μισθος του δημοσιου υπαλληλου δεν θα ξεπερνα, συνολικα το τετραπλασιο του κατωτατου μισθου.

ΑΥΤΟ, που δεν θα δινει στους βουλευτες, κανενα επιδομα, περαν του μισθου τους (αυτοκινητα, κινητα,επιτροπες,γραφεια, προσωπικο, κ.λ.π.).

ΑΥΤΟ, που θα τιμωρει τους καταχραστες του δημοσιου χρηματος και θα δημευει τις περιουσιες τους.

ΑΥΤΟ, που οι βουλευτες του, θα μπορουν να θετουν υποψηφιοτητα, αφου εχουν υπηρετησει στο δημοσιο `η ιδιωτικο φορεα, (οχι του μπαμπα τους) τουλαχιστο για μια πενταετια.

ΑΥΤΟ, που οι βουλευτες του θα παιρνουν συνταξη, αναλογα με τα συνολικα χρονια υπηρεσιας τους, οπως ολος ο κοσμος, και οχι αν εχουν θητευσει σε δυο διαφορετικες εκλογικες αναμετρησεις.

ΑΥΤΟ, που ο βουλευτης θα μενει στην περιφερεια που εκλεχθηκε και οχι στα ανατολικα και βορεια προαστεια.


(Μπορειτε να προσθεσετε και σεις οτι νομιζετε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου