Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Φ.Π.Α. (Εφορία καί πάλι)

Σύγχιση προκαλούν οι δηλώσεις του για συμψηφισμό των επιστροφών ΦΠΑ και χρεών προς το Δημόσιο



Πλήρη σύγχυση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Π. Ρήγα περί συμψηφισμού των επιστροφών ΦΠΑ και χρεών προς το Δημόσιο, καθώς ο ίδιος τις αναίρεσε αποδίδοντάς τες σε «λάθος διατύπωση» από μέρους του. Συγκεκριμένα, το πρωί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία επεξεργάζεται το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ο κ. Ρήγας δήλωσε: «Τον Φεβρουάριο θα γίνει ο διακανονισμός εκείνος που ζητάει η αγορά, να υπάρχει συμψηφισμός όταν το δημόσιο είτε από ΦΠΑ είτε από άλλους λόγους οφείλει σε κάποιον επιχειρηματία, έστω και στοιχειωδώς.

Τον τελευταίο χρόνο αυτό έχει μπει μετ’ επιτάσεως σε όλες τις συναντήσεις που έγιναν με το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών και μας διαβεβαίωσαν ότι θα βρουν τρόπο ώστε αυτό να τελειώσει. Είναι μία άδικη συμπεριφορά για τον ιδιώτη που πρέπει να διορθωθεί». Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δήλωναν άγνοια, ενώ αργότερα ο κ. Ρήγας σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχολίαζε ότι επρόκειτο για λάθος διατύπωσή του η οποία προκάλεσε παρερμηνείες. «Δεν γνώριζα ότι υπάρχει και σήμερα δυνατότητα συμψηφισμού χρεών και οφειλών μεταξύ στενού δημόσιου τομέα και επιχειρήσεων, αλλά νόμιζα πως ήταν μόνο για συμψηφισμό ΦΠΑ προς ΦΠΑ», είπε ο υφυπουργός.

Πάντως κύκλοι της κυβέρνησης σχολίαζαν με αφορμή το αλαλούμ που δημιουργήθηκε ότι "ήδη κάποιοι συμψηφισμοί με ΦΠΑ υπάρχουν, ενώ συμπλήρωναν: "Δεν υπάρχει σήμερα η υποδομή για περισσότερους συμψηφισμούς. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα διευρύνουμε κατά το δυνατόν την σχετική διαδικασία".

Πηγή Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου